ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

STOICA&Asociatii, pe primul loc in directoarele juridice din ultimii patru ani, in domeniul Litigiilor si Arbitrajului

28 Martie 2013   |   BizLawyer

Cristiana si Valeriu Stoica au fost remarcati, prin activitatea profesionala, in fiecare an.

 
 
Firma de avocatura STOICA&Asociatii a fost cotata de ghidul juridic international Legal500, editia 2013, pentru al patrulea an consecutiv, pe primul nivel al performantei profesionale in aria de practica Dispute Resolution. Nu doar Legal500 a evidentiat in ultimii ani activitatea litigatorilor coordonati de Cristiana si Valeriu Stoica. Acestia au urcat pe prima treapta a podiumului si in alte prestigioase ghiduri internationale: Chambers Global, Chambers Europe sau PLC.

Practica de Litigii si Arbitraj a firmei STOICA&Asociatii, extrem de apreciata, este condusa de partenerul fondator si fostul ministru al justitiei Valeriu Stoica, un avocat apreciat fiind si Cristiana Stoica. Printre clientii firmei sunt Unilever, Deutsche Bank si BBC World Service”, au notat analistii Legal500 in editia din acest an. Din 2011, cand Legal 500 a introdus categoria „Leading individuals”, Valeriu Stoica a fost printre avocatii de top evidentiati in fiecare an pentru activitatea din sfera litigiilor.


Din 2010, prestigioasa publicaţie internaţională plasează firma fondata de Cristiana si Valeriu Stoica în rândul celor mai buni jucători în această arie de practică.

Legal 500 este unul dintre cele mai apreciate ghiduri independente de specialitate la nivel internaţional.

Citeste si:
► Legal 500, editia 2013: Cele mai bune firme de avocatura din Romania, in sapte arii de practica
► Cine conduce in Legal 500, editia 2012. Cei mai buni avocati de business din Romania
► Cine conduce in Legal 500 pe 2011: firme locale si avocati
► Firmele de avocatura locale clasate pe primul loc in Legal 500 - 2010

Si ediţia  din acest an a ghidului juridic Chambers and Partners Global clasează STOICA&Asociatii in elita profesioniştilor de pe piata locală a avocaturii de business, firma fiind pozitionata pe primul loc în aria de practica Dispute Resolution. Chambers Global il considera pe Valeriu Stoica drept unul dintre cei mai stimati specialisti in solutionarea litigiilor, in timp ce editia pentru Europa arata ca fondatorul firmei STOICA&Asociatii este „foarte respectat în domeniu și are zeci de ani de experiență, în special în litigiile comerciale și civile”.

Citeste si
Chambers Global 2013: Cei mai buni litigatori din Romania

Chambers Europe este ediţia europeană a ghidului Chambers Global, un reper pentru piaţa de avocatură internaţională, ce alcătuieşte anual clasamente pe domenii de practică ale celor mai bune firme de avocatură dintr-o jurisdicţie, acoperind  toate jurisdicţiile importante din lume. In ultima editie a ghidului Chambers Europe (2012), echipa de Litigii de la STOICA&Asociatii a fost lăudată pentru expertiza demonstrată în domeniul Soluţionării Disputelor şi Arbitrajului. Chambers Europe 2012 a amintit si faptul ca  Valeriu Stoica este un reputat profesor de drept la Universitatea din București, iar Cristiana Stoica a fost preţuită pentru expertiza sa în gestionarea litigiilor fiscale și de dreptul muncii, precum și in arbitraje comerciale. Ea este, de asemenea, unul din numele de referinta în practica de Corporate / M & A, arata Chambers Europe, editia 2012.

STOICA&Asociatii are unul dintre cele mai puternice departamente de litigii din România, cu un portofoliu complet de soluţionarea a disputelor şi o echipă de elita formata din litigatori şi arbitri cu experienţă.

Si in editiile 2011 si 2010 a directorului Chambers Europe, STOICA&Asociatii s-a clasat în prima linie in  proprietate intelectuală şi litigii, Cristiana si Valeriu Stoica fiind remarcati, prin activitatea profesionala, in fiecare an.

Valeriu Stoica a fost descris drept "o figură dominantă în domeniul litigiilor, clienţii beneficiind de cunoştintele procedurale şi de splendidele sale abilităţi oratorice”, in timp ce, despre Cristiana Stoica, ghidul juridic a spus ca este "un avocat cu o îndelungată experienţă pe litigii imobiliare şi corporative".

In ultimii ani, STOICA&Asociatii a fost inclusa in categoria „leading” si de ghidul PLC Which Lawyer?

Valeriu Stoica este Partener fondator al firmei de avocatura STOICA & Asociatii, Profesor universitar, Doctor în Drept Magna cum laude. El este un avocat pledant cu o experienta extrem de diversificata care include, printre altele, asistarea si reprezentarea în cauze având ca obiect litigii pentru restituirea proprietăţilor imobiliare, de carte funciară, acţiuni în răspundere civilă, operaţiuni cu cambie, cec şi bilete la ordin, pretenţii comerciale, conflicte corporatiste şi de muncă, brevete de invenţii şi mărci, defăimare în presă, contencios administrativ, arbitraj intern şi internaţional. Coordonează proiecte de afaceri în domeniile imobiliar, financiar-bancar şi de asigurări, concurenţă comercială ş.a. Acordă asistenţă pentru companii multinaţionale în tranzacţii comerciale din sectorul energiei.

Avocatul Valeriu Stoica a reprezentat un numar mare de companii în litigii comerciale şi corporative, obtinând rezultate remarcabile pentru clientii sai. A coordonat reprezentarea în litigii pentru numeroase bănci române (incluzând BRD - Groupe Société Genérale, ING Bank NV, CITIBANK România SA şi ABN AMRO Bank) şi pentru companii mari precum MOL Ro Comerţ, Shell GAS ROMANIA şi Romtelecom SA. De asemenea, a reprezentat societăţi străine şi române în arbitraj comercial internaţional. A coordonat apărarea în litigiile comerciale precum şi activitatea de consultanţă pentru companii mari precum ALRO SA, Arcelor Mittal, UTI Grup, Murfatlar Romania SA. şi cauzele pentru încălcarea drepturilor din brevete de invenţie ori litigii având ca obiect mărcile pentru Merck & Co Inc., Pfizer Ltd. şi GlaxoSmithKline.

Valeriu Stoica a fost Ministru de Justitiei al României, deputat si magistrat, iar in  2005 a fost desemnat de presa romana printre primii cinci avocati de renume de pe piata locala.

Cristiana Stoica, partener fondator STOICA & Asociaţii, a fost constant evidenţiată pe poziţii de frunte în anuarele internaţionale la secţiunile "Corporate" şi "Litigation" (Chambers and Global Guide; IFRL 1000; Legal 500). Experienţa sa include asistenţă în numeroase proiecte de afaceri pentru băncile internaţionale, companii multinaţionale sau misiuni diplomatice din România, clienţi privaţi sau instituţii din administraţia centrală sau locală. A acordat asistenţă în proiecte de finanţare corporatistă, în iniţierea primei emisiuni de obligaţiuni de stat din România pe pieţele internaţionale, în proiecte de privatizare din sectoarele bancar, alimentar sau materiale de construcţii, în fuziuni şi achiziţii ori operaţiuni corporatiste, în negocierea contractelor comerciale internaţionale, precum şi în litigii imobiliare, comerciale, fiscale şi de muncă, ori în arbitraj comercial internaţional.

Societatea de avocaţi STOICA & Asociaţii a fost constituită în noiembrie 1995 şi în prezent numără mai mult de 30 de avocaţi, care acordă clienţilor romani şi străini consultanţă şi reprezentare juridică într-o paletă largă de domenii ale dreptului. În contextul unui cadru legislativ în continuă schimbare, de la înfiinţare şi până în prezent, STOICA & Asociaţii a reuşit să dea dovadă de inovaţie şi de o puternică motivaţie în promovarea celor mai bune soluţii pentru clienţii săi.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3430 / 5705
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
PeliPartners a asistat Adventum în achiziția Hermes Business Campus de la Atenor. Echipa, coordonată de Francisc Peli și Alexandra Ioniță
Litigatorii firmei Radu & Asociații gestionează peste 50 de dosare aflate pe rolul instanțelor judecătorești de toate gradele, un arbitraj internațional și are în desfășurare mai multe proceduri prearbitrale, inclusiv ICSID. Firma colaborează cu fonduri de investiții specializate în finanțarea arbitrajelor internaționale și oferă clienților posibilitatea de a susține dosare complexe, fără presiunea costurilor ridicate
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Brândușa Andreea Enișor, a patra notă a generației sale: Dată fiind paleta vastă de profesii accesibile odată cu absolvirea, sunt tentată să cred că integrarea în piața muncii este facilă, cu condiția meritocrației, bineințeles. Iau în considerare și diplomația, pe lângă clasicele avocatură sau magistratură
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
Avocatura în provincie | Hațegan Attorneys anunță restructurare organizațională. Ioana Hațegan, Managing Partner: Răspundem tendințelor internaționale din sectorul legal și adoptăm modelul de organizație orizontală pentru a promova dezvoltarea liberă profesională a membrilor echipei, multidisciplinaritatea și colaborarea în cadrul echipei și între echipe
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...