ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum își alege DLA Piper viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice firme globale de avocați

18 Octombrie 2020   |   Ștefania Enache

La ora actuală, trei viitori experți în Drept sunt pe punctul de a-și vedea împlinit visul de a debuta în carieră într-o firmă din „liga mare” a avocaturii de business.

 
 
A devenit deja o tradiție ca DLA Piper România să selecteze periodic studenți la facultățile de drept, aflați în ani terminali, care se alătură firmei ca avocați stagiari. Recrutarea viitorilor profesioniști este una extrem de riguroasă, fiind urmate niște etape bine stabilite, astfel încât alegerile făcute să se potrivească perfect ehipei DLA Piper.

Selecția se face anual, iar procedura a fost stabilită cu foarte mult timp în urmă, dovedindu-și de fiecare dată eficiența în atragerea de talente noi.

Echipa DLA Piper își alege viitorii colaboratori încă din momentul în care aceștia pășesc în anul trei de facultate, atunci când le oferă posibilitatea de a participa la un internship plătit, care se derulează pe parcursul a două luni.


Programul este astfel structurat încât oferă posibilitatea analizării performanțelor fiecărui participant. În urma acestor evaluări, DLA Piper le face studenților oferte de colaborare ca avocați stagiari.

De exemplu, avocații stagiari care se vor alătura anul acesta firmei de avocatură au fost selectați din rândul studenților care au efectuat un stagiu de practică la DLA Piper, în vara anului 2019.

„Avem diverse mijloace de comunicare online cu ei: site-ul global www.dlapiper.com, pagina locală de LinkedIn DLA Piper România, site-urile diverselor asociații studentești, și în special parteneriatul cu Asociația Studenților în Drept, prin care studenții la drept au acces la toate programele și activitățile organizate de noi”, explică reprezentanții DLA Piper.




S-au găsit soluții pentru organizarea practicii și în 2020

Chiar și anul acesta, în ciuda pandemiei care a afectat întreaga lume, firma de avocatură  a reușit să organizeze împreună cu Asociația Studenților în Drept (ASD) un eveniment de tip Ziua Porților Deschise. Evenimentul a avut loc în luna martie, chiar înainte de lockdown.

Au profitat de ocazie foarte mulți studenți la Drept din anii II-IV, care au venit la birourile DLA Piper pentru a cunoaște echipa și pentru a interacționa cu profesioniștii din departamentele firmei de avocatură. Din rândul acestor tineri, au fost selectați studenții de anul III, care au avut privilegiul de a beneficia de un program de pregătire derulat pe parcursul a două luni.

În timpul acestui stagiu de practică, tinerii au participat la proiecte în desfășurare, au asistat la prezentările departamentelor din cadrul DLA Piper, au avut ocazia să descopere arii noi de drept, să pună în practică și să dea o finalitate concretă cunoștințelor acumulate în anii de facultate.

„Bineînțeles, stagiul s-a desfășurat în condiții de siguranță, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială și de protecție și prevenție în general. În ciuda acestor cerințe particulare și inedite, studenții au apreciat în mod deosebit experiența cuprinzătoare pe care au avut-o, comunicarea dinamică și deschisă cu avocații, discuțiile juridice presărate cu sfaturi și îndrumări, implicarea în proiecte de anvergură. Stagiul de anul acesta s-a încheiat într-o manieră internațională, cu un concurs de negocieri, la care au participat echipe din cinci birouri DLA Piper și care a fost câștigat de echipa noastră”, menționează reprezentanții DLA Piper.

În urma acestor experiențe, studenții care au dovedit reale calități se vor alătura echipei DLA Piper, ca stagiari, după admiterea în barou.

La ora actuală, trei viitori experți în Drept sunt pe punctul de a-și vedea împlinit visul de a debuta în carieră într-o firmă din „liga mare” a avocaturii de business. „Acești tineri au arătat că sunt bine pregătiți, au cunoștințe temeinice de Drept. Acum trebuie să dovedeasca că pot lucra într-o echipă internațională, într-un ritm susținut, la standarde înalte de calitate, și că sunt dispuși să aloce timpul și energia necesare pentru a deveni membri de bază ai echipei DLA și avocati la care clienții noștri pot apela cu toată încrederea”, punctează reprezentanții DLA Piper.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole despre proiectele avocaților din această arie de practică

Calitățile unui aspirant la cariera de avocat

Un tânăr care aspiră la o carieră în avocatură trebuie să fie dispus să învețe, să dedice timp pentru a acumula cunoștințe noi, pentru a se dezvolta, evolua atât profesional cât și personal. Este important să demonstreze că este capabil să ofere soluții inovatoare, pragmatice la problemele din ce în ce mai complexe ale clienților DLA Piper.

De asemenea, pentru un profesionist în Drept care dorește să se alăture DLA Piper este vital să știe cum să comunice cu clientii, dar și cum să colaboreze cu colegii din echipa mare a firmei de avocatură. Toate eforturile sale trebuie să aibă un singur scop și anume acela de a da totul pentru a livra un produs de business law autentic, pragmatic, bine diferențiat pe piața serviciilor juridice.

Odată acceptați ca avocați stagiari, tinerii își vor continua programul de pregătire profesională început încă din timpul stagiului de practică. În plus, vor beneficia de programe de dezvoltare profesională și personală oferite la nivel internațional în cadrul firmei și de îndrumare din partea avocaților seniori din cadrul respectivului departament astfel încât ei să se integreze rapid în echipa DLA Piper.

Stagiarii beneficiază, pe lângă programul clasic de induction, și de traininguri specializate în aria de drept în care vor activa. De asemenea, urmează cursuri de legal drafting, public speaking, research. În plus, au acces la toate resursele disponibile în rețeaua DLA Piper.

Stagiarii sunt repartizați pe departamente. Odată ajunși într-o echipă, ei își vor desfășura activitatea și se vor implica în proiectele, tranzacțiile coordonate de departamentul respectiv.

„Evaluările au loc anual, la sfârșit de an financiar. Dar încurajăm oferirea de feedback constructiv pe parcursul întregului an, la finalizarea fiecărui proiect în care sunt implicați stagiarii. În plus față de o remunerație motivantă, stagiarii primesc toate beneficiile oferite de DLA Piper. De exemplu, posibilitatea de participa la traininguri internaționale sau de a avea un program flexibil de lucru”, arată reprezentanții DLA Piper.

Tinerii, care urmăresc dezvoltarea unei cariere juridice, își doresc, în primul rând, un mentor de la care să învețe ce înseamnă viața de zi cu zi a unui avocat, cu ce provocări se întâlnește într-o firmă de avocatură internațională și cum le poate face față cât mai bine, dar și ce împliniri le aduce meseria de avocat de consultanță sau de litigii. Pentru aspiranții de astăzi mai sunt importante și echilibrul între viața profesională si cea personală și stabilitatea unui job pe termen lung.

Totuși, mentoratul rămâne pe primul loc, iar din acest motiv stagiile de practică organizate de firmele de avocatură sunt foarte „vânate”.

La ora actuală, în structura echipei DLA Piper cam o treime dintre avocați au sub 30 de ani. Tinerețea este un avantaj important pentru această firmă de avocatură, care vine pe piață cu o abordare proaspătă a problemelor juridice, oferindu-le clienților soluții dintre cele mai inovative.

Tinerii care activează în cadrul DLA Piper au fost pregătiți intern, îmbrățișând încă de la debutul în carieră politica organizatorică existentă la nivelul unei firme internaționale de avocatură.  

Pentru a aduce în fața clientului un avocat cu care acesta să creeze o relație apropiată, bazată pe încredere, nu este suficientă pregătirea din facultate. Un astfel de avocat se formează în timp, fiind nevoie de experiență, răbdare și timp petrecut pentru a-ți cunoaște clientul, business-ul lui etc.

Reprezentanții DLA Piper atrag atenția că, din păcate, mediul academic nu le oferă studenților, și nu numai celor de la Drept, o pregătire adecvată pentru a răspunde provocărilor mediului de business actual. Din acest motiv este foarte important ca firmele din toate domeniile să se implice în mod activ în formarea viitorilor profesioniști.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 98 / 133
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...