ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Târguri la Bucureşti şi Constanţa destinate celor interesaţi să studieze în străinătate

28 Februarie 2013   |   Rares Teodor

Cele trei târguri din cadrul 'Săptămânii educaţiei în străinătate', eveniment organizat în cadrul proiectului internaţional 'World Education', vor avea loc pe 2 şi 3 martie, 8 şi 9 martie, la Bucureşti, respectiv pe 7 martie la Constanţa.

 
 
Reprezentanţi a peste 60 de universităţi şi licee de elită din Europa vor participa, în perioada 2 - 9 martie, în Bucureşti şi Constanţa, la târguri destinate celor ce sunt interesaţi să studieze într-un alt stat, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, Zvetlan Danev, coordonatorul proiectului 'World Education'.

Cele trei târguri din cadrul 'Săptămânii educaţiei în străinătate', eveniment organizat în cadrul proiectului internaţional 'World Education', vor avea loc pe 2 şi 3 martie, 8 şi 9 martie, la Bucureşti, respectiv pe 7 martie la Constanţa.

Zvetlan Danev a precizat că târgul din Capitală desfăşurat în acest weekend se va baza pe programe de învăţământ superior şi master, iar cel de săptămâna viitoare pe licee de elită.


Potrivit World Education, forumul se desfăşoară aproape de sfârşitul campaniei de admitere pentru universităţile din Olanda, Danemarca, Franţa, Elveţia.

Evenimentul va oferi şi o a doua şansă pentru cei interesaţi să studieze în Marea Britanie, unde în mod oficial sesiunea de aplicaţii s-a încheiat pe 15 ianuarie. Acest lucru va fi posibil prin procedura 'on spot admision', pe care universităţile britanice o vor aplica în zilele de târg printr-un interviu de 15 minute. Candidaţii care susţin cu succes interviul vor primi o scrisoare de 'admitere condiţionată' şi vor fi admişi automat, după prezentarea ulterioară a diplomei de bacalaureat sau de licenţă şi rezultatul testului de limbă străină.

'Politicile universităţilor din Marea Britanie sunt neschimbate şi nu sunt afectate de controversele apărute în Anglia cu privire la problema emigrării şi permisele pentru dreptul la muncă pentru cetăţenii români şi bulgari', a spus Svetlan Danev.

Potrivit acestuia, interesul universităţilor britanice pentru studenţii români este constant, iar la sfârşitul anului 2012, cu peste 4.600 de studenţi, România a rămas în Top 10 state membre UE pentru numărul de studenţi în Marea Britanie şi este de aşteptat ca după sesiunea de admitere de anul acesta cifra lor să fie de peste 5.500.

Două universităţi din Marea Britanie au anunţat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România.

Danev a precizat că Universitatea din Salford va oferi o bursă socială specială de 1.500 de lire sterline, ce va fi acordată în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitare. Universitatea acordă şi o bursă suplimentară de 2.000 de lire sterline pentru studenţii cu rezultate remarcabile şi respectiv câte 1.500 şi 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate şi MBA.

Universitatea Bradford a anunţat de asemenea burse speciale pentru toţi solicitanţii din România cu diplome notate peste 9,00, care vor primi 3.500 de lire sterline în primul an şi alte 1.000 de lire sterline în anul 2 şi 3, dacă vor păstra performanţele academice. Toţi ceilalţi cetăţeni români vor primi 500 de lire în mod automat în momentul înscrierii.

Olanda oferă admitere timpurie pentru români pentru cele mai populare programe. Ţara se plasează pe locul al doilea în Europa din punct de vedere al atractivităţii, 'cu peste 1.500 de programe în limba engleză şi taxe de studiu mici'.

Servicii gratuite de consultanţă educaţională pentru admitere în Danemarca şi Franţa şi masterate accesibile sunt printre cele mai importante teme ale evenimentului 'Săptămâna educaţiei în străinătate'.

World Education aduce la Bucureşti şi colegii de elită din Marea Britanie, Elveţia şi Germania. Organizatorii evenimentului vor anunţa un concurs de burse pentru elevi de 16 ani.

Totodată, în cadrul evenimentului 'Săptămâna educaţiei în străinătate' vizitatorii vor avea ocazia să-şi aleagă cea mai potrivită tabără de limbi străine din peste 300 de propuneri. Vor fi organizate şi seminarii specializate pentru elevi şi părinţi, susţinute chiar în colaborare cu studenţi români care urmează cursuri în străinătate.

'În Marea Britanie programele masterale pot începe de la o sumă de 4.000 de lire sterline şi să ajungă până la 15.000 de lire sterline, în Olanda ele se ridică la 1.800 de euro, în Danemarca şi Suedia nu există taxe de şcolarizare', a declarat Irina Christova, reprezentanta unei firme de consultanţă educaţională.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 313 / 417
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Junior Associate ̸ Associate (Consultancy Team)
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Associate (Employment Team)
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
POPESCU & ASOCIAȚII a început anul în forță, după un parcurs excepțional în 2022, când echipa s-a consolidat prin cooptarea unor avocați de elită și a obținut victorii răsunătoare pentru clienți, care i-au adus și un important premiu european | Octavian Popescu, Managing Partner: Suntem pregătiți să răspundem tuturor oportunităților și provocărilor. Investiția în oameni este și va rămâne primul nostru obiectiv
Băiculescu & Asociații accelerează procesele de dezvoltare și consolidare. După recenta deschidere a unui birou la Cluj, firma îl recrutează pe Liviu Bosoancă pentru a coordona noua practică de Litigii & Arbitraj
Wolf Theiss a asistat SPEEDWELL în procesul de obținere a finanțării pentru dezvoltarea SpacePlus. Echipa, condusă de partenerul Claudia Chiper
Raportul CMS Emerging Europe M&A 2022-23: Optimism precaut pentru piața de fuziuni și achiziții din Europa emergentă, în contextul creșterii volumelor și scăderii valorilor tranzacțiilor în 2022
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Junior Associate ̸ Associate (Pharma & Public Procurement Team)
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Departament Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...