ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Târguri la Bucureşti şi Constanţa destinate celor interesaţi să studieze în străinătate

28 Februarie 2013   |   Rares Teodor

Cele trei târguri din cadrul 'Săptămânii educaţiei în străinătate', eveniment organizat în cadrul proiectului internaţional 'World Education', vor avea loc pe 2 şi 3 martie, 8 şi 9 martie, la Bucureşti, respectiv pe 7 martie la Constanţa.

 
 
Reprezentanţi a peste 60 de universităţi şi licee de elită din Europa vor participa, în perioada 2 - 9 martie, în Bucureşti şi Constanţa, la târguri destinate celor ce sunt interesaţi să studieze într-un alt stat, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, Zvetlan Danev, coordonatorul proiectului 'World Education'.

Cele trei târguri din cadrul 'Săptămânii educaţiei în străinătate', eveniment organizat în cadrul proiectului internaţional 'World Education', vor avea loc pe 2 şi 3 martie, 8 şi 9 martie, la Bucureşti, respectiv pe 7 martie la Constanţa.

Zvetlan Danev a precizat că târgul din Capitală desfăşurat în acest weekend se va baza pe programe de învăţământ superior şi master, iar cel de săptămâna viitoare pe licee de elită.


Potrivit World Education, forumul se desfăşoară aproape de sfârşitul campaniei de admitere pentru universităţile din Olanda, Danemarca, Franţa, Elveţia.

Evenimentul va oferi şi o a doua şansă pentru cei interesaţi să studieze în Marea Britanie, unde în mod oficial sesiunea de aplicaţii s-a încheiat pe 15 ianuarie. Acest lucru va fi posibil prin procedura 'on spot admision', pe care universităţile britanice o vor aplica în zilele de târg printr-un interviu de 15 minute. Candidaţii care susţin cu succes interviul vor primi o scrisoare de 'admitere condiţionată' şi vor fi admişi automat, după prezentarea ulterioară a diplomei de bacalaureat sau de licenţă şi rezultatul testului de limbă străină.

'Politicile universităţilor din Marea Britanie sunt neschimbate şi nu sunt afectate de controversele apărute în Anglia cu privire la problema emigrării şi permisele pentru dreptul la muncă pentru cetăţenii români şi bulgari', a spus Svetlan Danev.

Potrivit acestuia, interesul universităţilor britanice pentru studenţii români este constant, iar la sfârşitul anului 2012, cu peste 4.600 de studenţi, România a rămas în Top 10 state membre UE pentru numărul de studenţi în Marea Britanie şi este de aşteptat ca după sesiunea de admitere de anul acesta cifra lor să fie de peste 5.500.

Două universităţi din Marea Britanie au anunţat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România.

Danev a precizat că Universitatea din Salford va oferi o bursă socială specială de 1.500 de lire sterline, ce va fi acordată în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitare. Universitatea acordă şi o bursă suplimentară de 2.000 de lire sterline pentru studenţii cu rezultate remarcabile şi respectiv câte 1.500 şi 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate şi MBA.

Universitatea Bradford a anunţat de asemenea burse speciale pentru toţi solicitanţii din România cu diplome notate peste 9,00, care vor primi 3.500 de lire sterline în primul an şi alte 1.000 de lire sterline în anul 2 şi 3, dacă vor păstra performanţele academice. Toţi ceilalţi cetăţeni români vor primi 500 de lire în mod automat în momentul înscrierii.

Olanda oferă admitere timpurie pentru români pentru cele mai populare programe. Ţara se plasează pe locul al doilea în Europa din punct de vedere al atractivităţii, 'cu peste 1.500 de programe în limba engleză şi taxe de studiu mici'.

Servicii gratuite de consultanţă educaţională pentru admitere în Danemarca şi Franţa şi masterate accesibile sunt printre cele mai importante teme ale evenimentului 'Săptămâna educaţiei în străinătate'.

World Education aduce la Bucureşti şi colegii de elită din Marea Britanie, Elveţia şi Germania. Organizatorii evenimentului vor anunţa un concurs de burse pentru elevi de 16 ani.

Totodată, în cadrul evenimentului 'Săptămâna educaţiei în străinătate' vizitatorii vor avea ocazia să-şi aleagă cea mai potrivită tabără de limbi străine din peste 300 de propuneri. Vor fi organizate şi seminarii specializate pentru elevi şi părinţi, susţinute chiar în colaborare cu studenţi români care urmează cursuri în străinătate.

'În Marea Britanie programele masterale pot începe de la o sumă de 4.000 de lire sterline şi să ajungă până la 15.000 de lire sterline, în Olanda ele se ridică la 1.800 de euro, în Danemarca şi Suedia nu există taxe de şcolarizare', a declarat Irina Christova, reprezentanta unei firme de consultanţă educaţională.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 288 / 392
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...