ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

64% dintre tineri afirmă că au nevoie de ajutor pentru a începe un business (studiu)

07 Octombrie 2022   |   Agerpres

Conform Insights PulseZ, jumătate din respondenţi sunt optimişti, simţindu-se motivaţi şi nerăbdători să înceapă o afacere. 55% dintre tineri îşi doresc să se înconjoare de alţi antreprenori pentru a fi motivaţi să îşi înceapă business-ul.

 
 
Principalele bariere cu care se confruntă tinerii ce vor să pornească o afacere sunt reprezentate de lipsa resurselor financiare (78%), lipsa cunoştinţelor concrete în gestionarea unei afaceri (66%) şi lipsa mentoratului (64%), conform studiului Insights PulseZ.

"De asemenea, mai mult de două treimi dintre respondeţii studiului susţin că au nevoie de ajutor pentru a putea începe un business. În acest context, Romanian Business Leaders propune o soluţie care vine în ajutorul Generaţiei Z prin dezvoltarea comunităţii "Tinerii în Arenă"", se arată într-un comunicat al RBLS.

Conform aceluiaşi studiu Insights PulseZ, jumătate din respondenţi sunt optimişti, simţindu-se motivaţi şi nerăbdători să înceapă o afacere. 55% dintre tineri îşi doresc să se înconjoare de alţi antreprenori pentru a fi motivaţi să îşi înceapă business-ul.


"Suntem fericiţi să susţinem viitorii antreprenori ce intră în programul Tinerii în Arenă şi să îi pregătim pentru adevăratele provocări ale antreprenoriatului. Dorinţa noastră este să le oferim tinerilor cu vârste între 16 şi 24 de ani accesul la informaţii despre antreprenoriat şi să îi ghidăm către acţiunile reale pe care le pot face pentru a aduce ideile lor la realitate. Visele Generaţiei Z trebuie să fie susţinute prin informaţii, mentorat şi oportunităţi tangibile şi acţionabile. Astfel, oferim participanţilor beneficii prin care să îşi poată crea şi pune în practică planurile de business, perspectivele şi aşteptările. Programul prevede sesiuni de networking şi de mentorat pentru tineri, unde aceştia pot interacţiona cu antreprenori de succes şi pot discuta despre ideile de business, nevoile şi dorinţele lor. Tinerii în Arenă reprezintă un hub de dezvoltare a noii generaţii", a declarat Alin-Claudiu Apostu, project manager pentru Insights şi Vreau să fiu Antreprenor.

Programul Tinerii în Arenă încearcă să elimine barierele cu care se confruntă noii antreprenori şi oferă un program de mentorat în care sunt implicaţi antreprenori de succes, din diverse domenii, care investesc resurse în dezvoltarea şi susţinerea tinerilor. Procesul de aplicare prevede completarea unui formular pe platforma de înscriere Vreau să fiu Antreprenor (https://vsfa.ro/arena) ce cuprinde o prezentare grafică a ideii de afacere şi un videoclip de prezentare de maxim 90 de secunde.

Înscrierile în program sunt acceptate până în 9 octombrie.

"Tinerii care au participat la ediţiile precedente se bucură de succes datorită eforturilor proprii şi implicării atente şi focusate ale organizatorilor Vreau să fiu Antreprenor, cât şi ale antreprenorilor parteneri în program. Un astfel de start-up care ajunge să se extindă la nivel naţional este CityPack - o aplicaţie lansată anul precedent de cofondatorii start-up-ului, Andrei Cruceru şi Eduard Diaconu. Platforma se bucură în acest moment de un succes la nivel naţional, iniţial fiind lansată la Râmnicu Vâlcea, fiind implementată şi în Bucureşti şi clasându-se recent pe locul 7 în topul celor mai descărcate aplicaţii din România. Asemenea echipei CityPack sunt şi alţi antreprenori tineri care au pornit după Tinerii în Arenă şi au reuşit să vândă produsele şi serviciile lor la nivel naţional şi internaţional", se arată în comunicat.

Tinerii în Arenă este un concept marca "Vreau să fiu Antreprenor" şi Insights, un proiect Romanian Business Leaders. Studiul Insights PulseZ este un studiu realizat anual de către Vreau să fiu Antreprenor & Insights cu scopul de a afla ce vor, ce fac şi cum gândesc reprezentanţii generaţiei Z.

"Vreau să fiu Antreprenor" (VSFA) este un program naţional, lansat în 2013, parte a organizaţiei Romanian Business Leaders (RBL), care promovează gândirea şi acţiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România.

Fundaţia Romanian Business Leaders este vocea şi vehiculul de acţiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcţia unei Români în care generaţiile viitoare să îşi dorească să trăiască. Proiectele fundaţiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbare şi dezvoltarea societăţii: antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5539 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...