ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANRM a adus la buget venituri din tarife de 17,6 milioane lei, în 2019; încasările au crescut cu 203%

20 Septembrie 2019   |   AGERPRES

Anul trecut, Agenţia a contribuit la bugetul de stat cu venituri din tarife de 9,8 milioane de lei, faţă de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creştere de 13%).

 
 
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a contribuit în acest an la bugetul de stat cu venituri din tarife de peste 17,6 milioane de lei, până la 16 septembrie, faţă de 9,8 milioane de lei pe întregul an 2018, fiind înregistrată până acum o creştere a încasărilor de 203%, se arată într-un comunicat al ANRM.

Anul trecut, Agenţia a contribuit la bugetul de stat cu venituri din tarife de 9,8 milioane de lei, faţă de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creştere de 13%).

Pe de altă parte, ANRM respinge acuzaţiile publicate de unele instituţii media cu privire la obţinerea de către anumite firme de construcţii din regiunea Moldovei a unor licenţe pentru exploatarea balastierelor în zona Moldovei.


"Precizăm că firmele la care se face referire în presă, respectiv Mavgo Holding SRL din Piatra Neamţ, Aqua Park din Slobozia, judeţul Neamţ, Pro Invest din Piatra Neamţ, Astral Trading SRL din Piatra Neamţ şi Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamţ, nu au avut licenţă pentru exploatarea balastierelor, ci doar permise de exploatare care au fost obţinute, iniţial, cu mult înainte de venirea lui Gigi Dragomir la conducerea ANRM şi au fost prelungite anual, conform normelor legale în vigoare, pentru continuarea activităţii", subliniază comunicatul citat.

Şeful ANRM a explicat, în context, că Agenţia acordă, anual, peste 1.000 de permise de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră şi nisip, pentru firme din toată ţara.

"Aceste permise se acordă de către ANRM în baza unui dosar solid, depus de firmele care solicită acest lucru. Noi respectăm legea. Alocăm timp pentru acordarea fiecărui permis de exploatare, fără preferinţe politice şi fără a ţine cont de relaţii personale", precizează Dragomir.

Potrivit instituţiei, Aqua Park a obţinut de la ANRM permis pentru exploatare nisip şi pietriş încă din 2011, prelungit anual, Astral Holding are permis de exploatare nisip şi pietriş de la ANRM din 2002, care i-a fost prelungit, anual, Danlin XXL are permis de exploatare nisip şi pietriş din 2005, prelungit, anual, Pro Invest are permis din iunie 2012, prelungit anual, iar Mavgo Holding SRL din Piatra Neamţ are permis din mai 2016, prelungit anual.

Totodată, ANRM aminteşte o decizie a Curţii de Apel Iaşi care a dat câştig de cauză instituţiei în procesul privind transferul licenţei de exploatare pentru perimetrul Cristeşti -Drăguşeni, de la Agregate Est la Ami Turing.

"Curtea de Apel Iaşi a dat câştig de cauză ANRM, în procesul cu reclamantele Ami Turing SRL şi Agregate Est SRL, în care acestea din urmă cereau obligarea ANRM să aprobe transferul licenţei de exploatare pentru perimetrul Cristeşti -Drăguşeni, de la Agregate Est la Ami Turing. ANRM a emis Adresa nr.3534/21.03.2018 prin care şi-a exprimat aprobarea prealabilă cu privire la transferul Licenţei de exploatare nr. 3285/2002, perimetrul Cristeşti - Drăguşeni, substanţă nisip şi pietriş. Ordinul final privind aprobarea transferului licenţei de exploatare nu a mai fost semnat de către preşedintele ANRM deoarece acest transfer este ilegal în condiţiile actuale, fapt confirmat de sentinţa Curţii de Apel Iaşi. ANRM a demarat formalităţile de verificare a legalităţii activităţii desfăşurate de societatea Ami Turing SRL", se mai arată în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 18492 / 19553
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...