ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCG: Africa, o piaţă de consum foarte promiţătoare

21 Iunie 2016   |   Ioana Duta

În Africa, consumul este stimulat de stabilizarea veniturilor, de o ofertă mai variată şi mai atractivă precum şi de o încredere mare în viitor, pentru 88% din cei intervievaţi, adică un procent aproape dublu faţă de locuitorii economiilor mature (48%).

 
 
Numărul consumatorilor africani ar urma să ajungă la 1,1 miliarde peste cinci ani, adică mai mult decât Europa şi America de Nord reunite, potrivit unui raport publicat marţi de firma de consultanţă Boston Consulting Group (BCG), transmite AFP.

BCG a derulat un studiu în rândul a 11.127 de consumatori din 11 ţări africane, în special în ţările cele mai promiţătoare pe termen scurt şi mediu precum Nigeria, Coasta de Fildeş, Egiptul sau Etiopia, care a înregistrat o creştere record de 10,5% în 2015. Peste tot, BCG a întâlnit consumatori "optimişti sau care sunt dispuşi să cheltuiască".

Potrivit BCG, un consumator este o persoană cu o vârstă cuprinsă între 18 şi 75 ani, cu un venit regulat cuprins între 50 şi 7.000 de dolari pe lună.


În Africa, consumul este stimulat de stabilizarea veniturilor, de o ofertă mai variată şi mai atractivă precum şi de o încredere mare în viitor, pentru 88% din cei intervievaţi, adică un procent aproape dublu faţă de locuitorii economiilor mature (48%).

Reţelele de distribuţie de bunuri şi servicii se îmbunătăţesc în special prin intermediul dezvoltării magazinelor moderne dar şi prin accesul la telecomunicaţii şi internet. Comerţul online şi-a făcut apariţia în ultimii ani şi chiar dacă este deocamdată slab oferă numeroase oportunităţi de business, se arată în acest studiu intitulat African Consumer Sentiment 2016.

În consecinţă, BCG îi invită pe investitori să "regândească modalitatea în care îşi comercializează şi distribuie produsele în Africa". În acest sens, accesul la serviciile bancare prin telefonul mobil reprezintă o piaţă potenţială puternică, pentru că BCG estimează că "până în 2019, 250 milioane de africani care nu sunt în prezent integraţi în sistemul bancar vor deţine un telefon mobil şi un venit de cel puţin 500 de dolari pe lună".

Chiar dacă studiul se concentrează în mod evident pe zonele urbane, BCG îi încurajează pe investitori să inoveze pentru a ajunge la o nouă puiaţă ignorată până acum de actorii economici: populaţia rurală africană.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7980 / 13364
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | WOLF THEISS recrutează pentru echipa locală de Litigii și Arbitraj
Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners cu privire la investiția sa în Druid
Mușat & Asociații cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
Voinescu Lawyers și-a consolidat poziția pe piața avocaturii de business printr-o triplă extindere
Avocații Bondoc & Asociații au coordonat toate aspectele de lege română ale parteneriatului dintre Restart Energy şi Interlink Capital Strategies, cu proiecte viitoare în energie de 500 mil. E. Partenerul Monica Iancu, în prim plan
NNDKP, alături de grupul DKV în preluarea Smart Diesel. Partenerul Ruxandra Bologa a coordonat echipa
Radu și Asociații SPRL a asistat Electrica în procesul de fuziune a celor trei societăți de distribuție din cadrul grupului
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de ENGIE România în achiziția unui parc fotovoltaic de 9,3 MW. Partenerul Irina Moinescu a coordonat echipa
Avocații Bondoc și Asociații au fost alături de compania germană STEAG GmbH în tranzacția prin care a vândut Crucea Wind Farm către Hidroelectrica. Partenerii Lucian Bondoc și Monica Iancu au coordonat proiectul
Promovare în echipa Simion & Baciu | Andrei Cosma a fost promovat pe poziția de Managing Associate
Ce mandate au primit avocații TZA în practica de Healthcare & Pharma și cum văd anul 2021. Contextul actual oferă oportunități pentru viitoare tranzacții de tip M&A. Există premise pentru accelerarea tendinței de consolidare a pieței
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is expanding its team, looking for SENIOR ATTORNEYS to join the firm’s DISPUTE RESOLUTION practice.
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...