ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile au la dispoziţie peste 2,5 miliarde euro pentru investiţii în energie verde, în următoarele luni (analiză)

20 Octombrie 2022   |   Agerpres

Potrivit REI, beneficiarii pot solicita 20.000 de euro pentru digitalizarea microîntreprinderilor sau până la 45 milioane de euro pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producţie, cu finanţări nerambursabile de până la 80% din valoarea eligibilă a proiectelor.

 
 
Companiile au la dispoziţie peste 2,5 miliarde de euro în următoarele luni pentru investiţii în producţia de energie verde sau creşterea eficienţei energetice, în digitalizarea activităţii IMM, reciclare, producţie sau în retehnologizarea IMM, arată o analiză a unei companii de consultanţă.
 
Potrivit REI, beneficiarii pot solicita 20.000 de euro pentru digitalizarea microîntreprinderilor sau până la 45 milioane de euro pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producţie, cu finanţări nerambursabile de până la 80% din valoarea eligibilă a proiectelor.
 
"Traversăm una dintre cele mai aglomerate perioade în finanţări nerambursabile din istoria României, este un tren care nu trebuie ratat de nicio companie care şi-ar putea dezvolta activitatea într-unul dintre sectoarele finanţabile - fie că este vorba despre retehnologizarea producţiei companiilor din construcţii sau industrie alimentară, digitalizarea IMM - prin achiziţia de echipamente hardware sau licenţe software, investiţii în energie verde sau reciclare. Încurajăm companiile să îşi definească proiectele şi planurile de dezvoltare din perioada următoare sau din anii următori şi să ia legătura cu o echipă de consultanţi specializată în proiecte de anvergură, cu expertiză şi care a fost validată prin colaborări încheiate cu succes", a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.
 
Conform analizei, şase mari scheme de finanţare au pregătit autorităţile pentru companii în următoarele luni. Totodată, peste 1,5 miliarde euro sunt fonduri destinate exclusiv proiectelor de energie verde. Astfel, finanţarea nerambursabilă pe anumite măsuri urcă până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.
 
Potrivit documentului citat, unul dintre apelurilor de finanţare din perioada următoare este POC 4.1.1. BIS - Investiţii în retehnologizarea IMM din Construcţii şi Industrie alimentară, cu un buget de 290 milioane euro, iar sesiunea depunere proiecte este în perioada 25 - 31 octombrie 2022. Finanţarea presupune maximum 75% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, se acordă de maximum cinci ori cifra de afaceri din 2021, dar nu mai mult de 500.000 euro. Sunt eligibile IMM cu profit şi capitaluri proprii pozitive.
 
"Pe această măsură de finanţare, companiile din industria alimentară şi alte domenii din producţie şi servicii precum construcţii, lucrări de instalaţii etc. au la dispoziţie 290 milioane euro pentru investiţii în retehnologizarea firmelor. Nu se solicită istoric pe codul CAEN, aşasar pot solicita fonduri şi companiile care activează în alte domenii. Procentul de finanţare variază în funcţie de regiune şi dimensiunea companiei şi este de maximum 75% din valoarea eligibilă a proiectului. Pe lângă achiziţia de echipamente, companiile trebuie să mai achiziţioneze, în valoare de 10% din valoarea proiectului, echipamente hardware şi licenţe software, să se digitalizeze; 20% din valoarea echipamentelor trebuie să respecte principiul DNSH, să nu dăuneze mediului înconjurător. Contractele de finanţare se vor semna maxim până la finalul lunii februarie 2023, iar proiectele vor trebui finalizate până la 31.12.2023", a precizat Roxana Mircea.
 
REI Finance Advisors şi REI International Consulting, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii atât prin fonduri europene nerambursabile, cât şi pe scheme de ajutor de stat.
 
Echipa REI numără în prezent peste 80 de consultanţi specializaţi, în 13 birouri regionale, cu o vastă experienţă în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau internaţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4180 / 15595
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...