ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contribuţia BAT la bugetul statului s-a ridicat la 24 miliarde de euro, în 25 de ani de prezenţă în România

02 Iunie 2022   |   Agerpres

Analiza impactului economic al companiei în perioada 1996 - 2020 a fost derulată de grupul independent de consultanţă şi cercetare de piaţă Civitta.

Fred Monteiro, directorul Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT

 
 
BAT, cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România, a generat un impact de peste 125 de miliarde de euro în economie în primii 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală, din această sumă, circa 24 de miliarde de euro (aproape un miliard de euro anual) reprezentând contribuţia directă la bugetul statului sub formă de taxe, accize, salarii şi alte taxe locale, conform unui comunicat al companiei.
 
În 2020, BAT a devenit cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, fiind deja cel mai mare jucător din industria tutunului, cu o cotă de piaţă de peste 50%. Fabrica BAT din Ploieşti exportă circa 60% din producţie în zeci de alte pieţe din lumea întreagă. În 2018, BAT România a preluat coordonarea operaţiunilor grupului în 6 alte pieţe din Aria Europa Centrală şi de Sud, echipele din Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Moldova şi Ucraina raportând echipei de conducere stabilite în România.
 
Analiza impactului economic al companiei în perioada 1996 - 2020 a fost derulată de grupul independent de consultanţă şi cercetare de piaţă Civitta.
 
"Impactul de 125 de miliarde de euro în economia românească este rezultatul investiţiilor noastre continue în această ţară. Din 1996, când prima cărămidă a fost aşezată pentru construcţia fabricii noastre de la Ploieşti, am investit peste 500 de milioane de euro în dezvoltarea unuia dintre cele mai mari şi avansate centre de producţie ale grupului din întreaga lume. Din 2018, fabrica din România este unul dintre principalii furnizori de consumabile pentru glo, produsul nostru cu risc redus*, ceea ce demonstrează angajamentul nostru pentru construirea unui viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătăţii", a declarat Fred Monteiro, directorul Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT.
 
BAT este, totodată, un important angajator pe piaţa din România, cu peste 3.000 de locuri de muncă în cadrul celor 3 entităţi ale grupului din România: fabrica de produse din tutun de la Ploieşti, compania de distribuţie naţională şi centrul de servicii integrate, cel mai mare al grupului de acest fel. De la momentul înfiinţării sale în România, numărul de angajaţi a crescut de 8 ori (800%), o creştere solidă şi graduală de circa 10% în medie în fiecare an. Compania generează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul valoric. Durata medie petrecută de un angajat în companie este de 7 ani.
 
"Numărul angajaţilor noştri a crescut constant odată cu dezvoltarea activităţilor. Iar angajamentul nostru faţă de România rămâne la fel de puternic: în ultimii 5 ani am creat 1.000 de noi locuri de muncă, în special prin dezvoltarea fabricii de la Ploieşti şi în centrul nostru global de servicii integrate", a adăugat Fred Monteiro.
 
Studiul de cercetare derulat de CIVITTA pentru estimarea amprentei economice a BAT se bazează pe două fluxuri de informaţii care permit poziţionarea BAT în sistemul economic naţional. Pe de o parte, analiza se bazează pe datele interne ale companiei, cu privire la cheltuielile acesteia către economia naţională, prin furnizorii, salariile, impozitele şi produsele vândute pe piaţa românească. Pe de altă parte, se analizează interacţiunile dintre sectoarele economice ale economiei româneşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7086 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...