ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Incertitudinea economică, o barieră în calea transformării digitale pentru 40% dintre companiile globale (raport)

18 Martie 2021   |   Agerpres

În acelaşi timp, o treime din eşantionul de companii chestionate subliniază că au încetinit sau au oprit iniţiativele de transformare digitală, în ultimul an.

 
 
Peste jumătate (58%) din totalul operaţiunilor ce vizează recuperări de date (backup), derulate la nivel global, eşuează, iar 40% dintre organizaţii consideră că incertitudinea economică este cea mai mare barieră în calea transformării digitale, în următoarele 12 luni, relevă datele raportului Veeam Data Protection 2021, publicat joi.
 
În acelaşi timp, o treime din eşantionul de companii chestionate subliniază că au încetinit sau au oprit iniţiativele de transformare digitală, în ultimul an.
 
Conform cercetării, pentru 14% din datele companiilor nu se face deloc backup, iar 58% dintre aceste operaţiuni nu reuşesc şi lasă datele companiilor neprotejate şi imposibil de recuperat în cazul unei întreruperi cauzate de un atac cibernetic. În plus, 95% dintre organizaţii au raportat, în ultimul an, întreruperi neaşteptate în funcţionarea serverelor.
 
"Managerii responsabili de calitatea relaţiei cu clienţii (CXO) sunt conştienţi de necesitatea de a adopta o strategie care prioritizează cloud-ul şi de a schimba modul în care sunt furnizate serviciile IT-ul ca răspuns la accelerarea digitală cauzată de COVID-19. Multe companii au făcut deja acest lucru, 91% dintre acestea folosind mai mult serviciile cloud în primele luni ale pandemiei, iar majoritatea vor continua să facă acest lucru, 60% plănuind să adauge mai multe servicii cloud la strategia lor de furnizare a serviciilor IT", se arată în sondaj.
 
În privinţa transformărilor digitale ale activităţii, trei din zece manageri (30%) recunosc că astfel de iniţiative au încetinit sau chiar s-au oprit, în ultimele 12 luni, iar printre obstacolele care au stat în calea transformării se află: concentrarea echipelor IT pe menţinerea operaţiunilor în timpul pandemiei (53%), dependenţa de sistemele IT tradiţionale (51%) şi lipsa abilităţilor personalului IT pentru implementarea noilor tehnologii (49%).
 
Raportul Veeam Data Protection 2021 evidenţiază, totodată, o creştere rapidă a backup-ului bazat pe cloud, de la 29% în 2020, la 46% până în anul 2023.
 
De asemenea, 80% dintre organizaţii au raportat un "decalaj de disponibilitate" între cât de repede pot recupera aplicaţiile şi cât de repede au nevoie de acestea, în timp ce peste trei sferturi (76%) au menţionat că au un "decalaj de protecţie" între cât de frecvent fac backup şi cât de multe date îşi permit să piardă în urma unei întreruperi.
 
Aproape jumătate (46%) din totalul respondenţilor de la nivel global au spus că vor colabora cu un furnizor care oferă backup ca serviciu (BaaS) până în 2023, iar 51% intenţionează să adopte recuperarea în caz de dezastru ca serviciu (DRaaS), în acelaşi interval de timp.
 
Cercetarea Veeam a fost realizată pe un eşantion de 3.000 de factori de decizie în domeniul IT (pentru organizaţii cu mai mult de o mie de angajaţi) din 28 de ţări.
 
Veeam este lider în soluţiile backup care furnizează Cloud Data Management pentru peste 400.000 clienţi din întreaga lume, printre care HPE, NetApp, Cisco şi Lenovo. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12126 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...