ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Liderii din tehnologie, media și divertisment și telecomunicații sunt încrezători în impactul pozitiv al fuziunilor și achizițiilor asupra afacerilor lor

12 Iunie 2019   |   BizLawyer

Datele raportului arată că toți directorii executivi din domeniul TMT plănuiesc investiții semnificative în tehnologie în acest an.

 
 
Încrederea de pe piața globală a fuziunilor și achizițiilor (M&A) este în creștere, 58% dintre directorii executivi din domeniul tehnologiei, media și divertisment și telecomunicații (TMT) intenționează să realizeze o astfel de tranzacție în următorul an, față de 42% acum șase luni, conform concluziilor raportului EY Global Capital Confidence Barometer (CCB). Îngrijorările legate de turbulențele legislative și concurență nu frânează avântul companiilor de a valorifica oportunitățile de creștere generate de derularea unor astfel de tranzacții.

73% dintre directorii executivi din domeniul TMT se așteaptă la o creștere a numărului de tranzacții finalizate, în pofida intensificării tensiunilor comerciale în toată lumea. Această evoluție se bazează pe întărirea încrederii în condițiile economice, 94% dintre directorii executivi anticipând o îmbunătățire a economiei globale, 87% - a câștigurilor 87% - a disponibilității creditelor și 76% - a valorii acțiunilor în următoarele trei trimestre.


Datele raportului arată că toți directorii executivi din domeniul TMT plănuiesc investiții semnificative în tehnologie în acest an. Pentru aproape un sfert dintre respondenți (23%), achiziționarea de tehnologii, atragerea de talente, de noi capacități de producție sau de companii de tip start-up inovatoare reprezintă principalele motivații care stau la baza achizițiilor.

Fuziunile și achizițiile, un nou motor de creștere pentru companiile din tehnologie

Raportul indică o creștere a apetitului pentru tranzacții în rândul companiilor din domeniul tehnologiei, în principal datorită deciziei Rezervei Federale a SUA de a nu majora ratele dobânzii în 2019.

61% dintre respondenții din sectorul tehnologiei intenționează să deruleze o tranzacție în următoarele 12 luni, în creștere de la 40% în octombrie 2018. Majoritatea respondenților (92%) consideră că economia sectorului tehnologiei înregistrează o creștere generală, în comparație cu 51% dintre respondenți în urmă cu șase luni. Iar 80% menționează o îmbunătățire la nivelul câștigurilor corporative, a stabilității pieței pe termen scurt și disponibilitatea creditelor. De asemenea, 65% dintre respondenți intenționează să realizeze achiziții transfrontaliere în domeniul tehnologiei, față de 26% în urmă cu doar șase luni.

Această atitudine este reflectată de creșterea volumului și a valorii tranzacțiilor cu 2% și, respectiv, 39%, în trimestrul I al anului 2019 față de perioada similară a anului trecut, evidențiind faptul că vor apărea tranzacții mai mari în sectorul tehnologiei.

Directorii executivi din media și divertisment rămân optimiști în privința tranzacțiilor

Evoluția favorabilă a piețelor de capital și încrederea în impactul pozitiv al tranzacțiilor asupra  afacerilor generează optimism în rândul companiilor din media și divertisment. 85% dintre respondenții din media și divertisment se așteaptă la o creștere a pieței de fuziuni și achiziții în următoarele 12 luni, față de 64% în octombrie 2018.

În pofida persistenței speculațiilor referitoare la instabilitatea macroeconomică și geopolitică, majoritatea directorilor executivi (95%) consideră că economia sectorului se ameliorează, o creștere de la 48% în urmă cu șase luni.

Studiul subliniază și importanța pe care o acordă companiile procesului de transformare către o organizație mai agilă și mai flexibilă. Astfel, se înregistrează o creștere a numărului directorilor executivi care își revizuiesc portofoliile trimestrial - de la 23% la 49% în ultimele șase luni. În același timp, 53% dintre aceștia sunt determinați să realizeze tranzacții în următorul an, un procent mai mare decât media pe 10 ani a studiului (46%).

Indicatorii privind fuziunile și achizițiile din sectorul telecomunicațiilor se îmbunătățesc, în ciuda riscurilor generate de reglementări


Directorii executivi din sectorul telecomunicațiilor sunt optimiști cu privire la capacitatea fuziunilor și achizițiilor de a susține alinierea portofoliilor lor de tehnologie și procesul de transformare pentru creștere. 82% dintre aceștia au declarat că piața de fuziuni și achiziții va crește în următoarele 12 luni, față de 65% în perioada similară a anului trecut, iar 58% preconizează că oportunitățile generate de tranzacții se vor înmulți în anul care urmează.

În contextul iminentelor lansări ale tehnologiei 5G pe mai multe piețe, 55% dintre executivi au declarat că intenționează să realizeze achiziții în următorul an. Iar extinderea în sectoarele conexe este plasată drept principala prioritate de dezvoltare strategică pentru companiile telecom (27%), deoarece oportunitățile asociate cu Internetul Lucrurilor (Internet of Things, IoT) promit noi progrese în materie de convergență.

Cu toate acestea, mediul legislativ continuă să pună probleme, 72% dintre respondenți menționând influența acestuia asupra strategiilor de tranzacționare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16927 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...