ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Omniasig înregistrează o creştere cu 3% a primelor brute subscrise în primele nouă luni ale anului

10 Decembrie 2020   |   Agerpres

Clienţii au arătat un interes în creştere pentru Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale (Property), astfel că în primele nouă luni ale anului curent valoarea subscrierilor a fost cu 10% mai mare, respectiv peste 184 milioane de lei.

 
 
Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primele trei trimestre ale anului 2020, marcat puternic de provocările cauzate de pandemie, o creştere cu 3% a primelor brute subscrise, în comparaţie cu primele nouă luni ale anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.
 
"Evoluţia urmează strategia de creştere sustenabilă şi prudentă a companiei, iar rezultatele echilibrate consemnate în perioada marcată de pandemia Covid-19, se datorează orientării continue către dezvoltarea segmentelor non-auto. Obiectivul principal este în continuare de a oferi tuturor clienţilor şi partenerilor companiei o experienţă cât mai plăcută şi mai rapidă în accesarea produselor şi serviciilor Omniasig", se spune în comunicat.
 
Conform sursei citate, întreaga activitate a companiei a fost adaptată la contextul actual, protejând permanent interesele clienţilor, partenerilor şi angajaţilor, prin adoptarea unui management prudent şi responsabil pentru minimizarea impactului generat de pandemia Covid-19. În aceeaşi direcţie, la împlinirea a 25 de ani, Omniasig a dezvoltat o campanie aniversară dedicată clienţilor, pentru a le mulţumi pentru încredere, în această perioadă dificilă pentru toţi. Astfel, pentru încheierea sau reînnoirea unei poliţe de asigurare facultativă, cu durată de minim 12 luni, în perioada 2 noiembrie 2020-31 ianuarie 2021, clienţii pot câştiga, prin tragere la sorţi, două maşini Ford Puma Ecoboost Hybrid, carduri George de la BCR cu sume de bani pe ele sau vouchere Altex.
 
Valoarea totală a primelor brute subscrise în primele nouă luni din 2020 a fost de peste 975 milioane lei, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat de companie a fost de aproape 56 milioane de lei. De asemenea, compania a înregistrat un volum total al despăgubirilor plătite de peste 610 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcţionând neîntrerupt în toată această perioadă.
 
Clienţii au arătat un interes în creştere pentru Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale (Property), astfel că în primele nouă luni ale anului curent valoarea subscrierilor a fost cu 10% mai mare, respectiv peste 184 milioane de lei.
 
"Cu siguranţă anul 2020 a marcat cea mai intensă perioadă de transformare în business din ultimul deceniu. Este anul în care majoritatea afacerilor a trebuit să se adapteze rapid şi să găsească soluţii optime, inovative pentru continuitate, dar, în acelaşi timp şi pentru dezvoltare. O perioadă de intensă concentrare şi alertă, în care pentru a fi alături de clienţi şi parteneri cu produse şi servicii adaptate, ne-am îndreptat atenţia către digitalizare, inovaţie şi am implementat în ritm accelerat proiecte de investiţii transformaţionale. Am putut astfel să oferim produse de sănătate actualizate, necesare mai ales în aceste luni, sau să implementăm soluţii digitale facile şi pentru constatarea daunelor auto. Rezultatul primelor nouă luni este unul solid şi sustenabil, care marchează competitivitatea produselor şi serviciilor Omniasig", a declarat Mihai Tecău, preşedinte Directorat Omniasig Vienna Insurance Group.
 
În intervalul ianuarie-septembrie 2020, pe măsură ce conştientizarea nevoii de produse şi de servicii medicale a crescut, linia asigurărilor de sănătate a consemnat în continuare o creştere constantă. Astfel, valoarea subscrierilor a urcat cu peste 35% pe acest segment. Totodată, compania a realizat investiţii susţinute pe acest segment prin digitalizarea continuă a asigurărilor de sănătate.
 
O altă linie de asigurări non-auto care s-a remarcat în primele trei trimestre ale acestui an este cea a asigurărilor de răspundere civilă generală, care a înregistrat o creştere a primelor brute subscrise de peste 6%.
 
În primele trei trimestre, asigurările auto, Casco şi RCA, au înregistrat aproximativ acelaşi nivel al volumului de prime brute subscrise precum anul trecut, cu un total de peste 667 milioane lei, cumulat pe ambele linii. Compania menţionează că se remarcă o preocupare pentru creşterea nevoii de protecţie facultativă pe linia asigurărilor auto, având în vedere că linia CASCO a înregistrat o creştere de 10%. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu aproape 9%, ajungând la valoarea de peste 530 milioane lei.
 
Numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primele nouă luni ale anului 2020 a fost în cuantum de 472, în timp ce numărul reclamaţiilor soluţionate favorabil a fost de 36, restul fiind neîntemeiate.
 
Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie în primele nouă luni, şi care nu au fost anulate, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,047% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă 0,4% dintre acestea.
 
Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă de 25 de ani pe piaţa asigurărilor din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13147 / 16793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...