ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 14 milioane lei în primul semestru din 2022

11 August 2022   |   Agerpres

"Profitul operaţional în primele şase luni ale anului 2022 a ajuns la 86 milioane lei, dublându-se faţă de acelaşi interval din 2021, un efect pozitiv în urma unei creşteri dinamice de 22% a veniturilor totale, parţial diminuate de o creştere cu +10% a cheltuielilor operaţionale", potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele Grupului.

 
 
OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 14 milioane lei în primul semestru din 2022, un rezultat determinat în principal de creşterea costului total al riscului, a anunţat joi banca.
 
"Profitul operaţional în primele şase luni ale anului 2022 a ajuns la 86 milioane lei, dublându-se faţă de acelaşi interval din 2021, un efect pozitiv în urma unei creşteri dinamice de 22% a veniturilor totale, parţial diminuate de o creştere cu +10% a cheltuielilor operaţionale", potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele Grupului.
 
Venitul net din dobânzi a crescut cu 35% pe an, iar taxele şi comisioanele nete s-au majorat cu 9%, în timp ce pentru cheltuielile de exploatare creşterea se datorează în principal investiţiilor realizate în cadrul strategiei de creştere a băncii, care a determinat avansul cheltuielilor pentru zona IT, o creştere cu 2% a numărului mediu de angajaţi şi o contribuţie mai mare plătită în 2022 către Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi Fondul de Rezoluţie.
 
"Prima jumătate a acestui an a impus, din nou, condiţii extraordinare pentru întreaga economie, cu un context macroeconomic şi geopolitic în constantă schimbare. Am menţinut contactul direct cu piaţa şi am urmărit îndeaproape evoluţia sectorului bancar, pentru a oferi cele mai bune servicii şi o ofertă atractivă pentru clienţii noştri. Prin urmare, pentru OTP Bank au fost şase luni de dezvoltare, investiţii constante şi transformare organizaţională, care, la rândul lor, au adus îmbunătăţiri semnificative în operaţiunile noastre şi la capitolul rezultate. Toate investiţiile planificate sunt în curs de implementare şi suntem angajaţi în proiectele noastre de dezvoltare, atât pentru creşterea echipei, cât şi pentru îmbunătăţirea operaţională", a declarat Gyula Fater, CEO OTP Bank România.
 
În primele şase luni, costul total al riscului s-a ridicat la -93 milioane lei, alimentat de un cost al riscului de credit de -59 milioane lei, ca urmare a creşterii portofoliului de credite, dar şi a perspectivelor economice în scădere pentru anumite sectoare.
 
Potrivit băncii, volumul creditelor performante a crescut cu 23% de la an la an în prima jumătate din 2022, fiind susţinut în principal de o creştere a creditelor corporate, în timp ce creditele ipotecare au crescut cu 17%. Creşterea cu 111% a creditelor corporate este o consecinţă a modificării definiţiei segmentelor corporate şi IMM în trimestrul al treilea din 2021.
 
"Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 2% faţă de al doilea trimestru al anului trecut. Creşterea cu 66% a depozitelor corporate este o consecinţă a modificării definiţiei segmentelor corporate şi IMM în Q3 2021. Raportul net credite/depozite a crescut cu 23 puncte procentuale de la an la an, la 137% (+12 puncte procentuale comparativ cu trimestrul precedent)", se precizează în comunicat.
 
În conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 19,78 miliarde lei, în creştere cu 24% faţă de nivelul consemnat în luna iunie 2021.
 
"Rata de adecvare a capitalului băncii a atins nivelul de 20,02% (-2,13 pp de la an la an), pe fondul creşterii activelor. În primele şase luni ale acestui an, OTP Group a înregistrat un profit consolidat ajustat de 251 miliarde HUF (3.306 milioane lei) în timp ce profitul consolidat după impozitare a fost de 43 miliarde HUF (562 milioane lei)", se mai spune în comunicat.
 
OTP Bank România este subsidiara OTP Group. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 497 / 20442
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...