ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Patronate: Industria balneară din România a pierdut 40 de milioane de euro, în ultima lună şi jumătate

20 Octombrie 2020   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, luni, 19 octombrie, Organizaţia a transmis o adresă către premierul Ludovic Orban, precum şi către miniştrii Finanţelor Publice, Muncii şi Protecţiei Sociale, Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 
 
Industria balneară din România a pierdut, în ultima lună şi jumătate, 40 de milioane de euro, iar dacă situaţia va continua, 60% dintre companiile de profil nu vor supravieţui până la finalul anului, atrage atenţia Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
 
"De la ultimul apel către autorităţi, din 9 septembrie, industria balneară şi SPA a aşteptat o serie de măsuri din partea acestora. Fie deschiderea fără restricţii a acestui sector de activitate, fie o serie de măsuri menite să evite colapsul industriei, care, aşa cum avertiza OPTBR luna trecută, se află în pragul falimentului, precizând la data respectivă că 60% din companiile de profil nu vor supravieţui în condiţiile actuale, până la finalul anului 2020 (...) Aproximativ 40 de milioane de euro au fost pierdute în decursul a doar o lună şi jumătate, astfel încât fiecare zi de întârziere aduce un prejudiciu imens industriei balneare româneşti, pentru care mult aşteptatele măsuri este posibil să ajungă prea târziu. Deşi numărul de infectări a crescut semnificativ şi în rândul membrilor ESPA (European Spa Association), chiar dacă au apărut şi acolo restricţii în ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi teraselor, bazele de tratament nu au fost restricţionate şi funcţionează în mod normal, influenţate doar de reacţia potenţialilor clienţi. În acelaşi timp, guvernele statelor europene au gândit programe de recuperare post Covid pentru cei vindecaţi, oferind vouchere de sănătate în centrele balneare europene", susţin reprezentanţii OPTBR.
 
Potrivit sursei citate, luni, 19 octombrie, Organizaţia a transmis o adresă către premierul Ludovic Orban, precum şi către miniştrii Finanţelor Publice, Muncii şi Protecţiei Sociale, Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
 
Printre solicitările transmise se află măsuri fiscale precum reducerea taxelor şi impozitelor pe durata stării de alertă în funcţie de gradul de ocupare al hotelurilor şi reducerea sau eliminarea taxei pe activitate şi a redevenţei miniere datorate către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), dar şi măsuri precum prelungirea şomajului tehnic, prelungirea măsurii de sprijinire a plăţii salariilor sau posibilitatea de angajare în industrie a persoanelor aflate la pensie, fără a mai achita contribuţiile sociale pentru acestea, cu excepţia unui impozit de maxim 10%.
 
De asemenea, au mai fost propuse acordarea de granturi, fără condiţii impuse pe perioade lungi, legate de menţinerea unui nivel ridicat al cifrei de afaceri şi a numărului mare de salariaţi, în contextul incertitudinii care există pe piaţă, acordarea voucherelor de vacanţă şi în 2021, dar şi sprijinirea medicilor şi terapeuţilor specializaţi din industrie.
 
Patronatele din turismul balnear consideră că, în industria de profil, "pierderile continuă să se adune în lipsa deschiderii tuturor facilităţilor ce ar putea lăsa industria să se susţină singură".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13395 / 16626
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...