ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piaţa comerţului electronic din ECE a crescut cu 29,1% în 2020;

07 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit raportului realizat de fintech-ul european Zen.com, a luat naştere noua generaţie de consumatori Lazy Conquerors ("Cuceritorii Comozi").

 
 
Piaţa comerţului electronic din Europa Centrală şi de Est (ECE) a crescut cu 29,1%, în 2020, în comparaţie cu anul precedent, peste media globală de 27,6%, iar în acest context, tiparul consumatorului modern s-a modificat în pandemie, relevă datele unui raport de specialitate întocmit de un fintech european.
 
Pe acest fond, anul trecut, în doar 18% dintre IMM-urile europene din mediul online vânzările au fost mai mari de 1% din totalul cifrei de afaceri. În acelaşi timp, europenii au cheltuit între 100 şi 500 de euro/cap de locuitor pentru cumpărături online, în 2020.
 
Potrivit raportului realizat de fintech-ul european Zen.com, a luat naştere noua generaţie de consumatori Lazy Conquerors ("Cuceritorii Comozi").
 
O categorie a acestei generaţii se referă la consumatorii nerăbdători care îşi doresc un proces de cumpărare rapid. Astfel, şase din zece consumatori din acest segment refuză să folosească aplicaţii sau website-uri care se încarcă greu sau propun o experienţă de navigare complicată. De asemenea, aceştia încheie un apel telefonic dacă nu li se răspunde în cel mult 45 de secunde. Majoritatea tinerilor susţin că termenul maxim până la care trebuie să li se livreze o comandă nu trebuie să depăşească 3 sau 5 zile. Mai mult decât atât, ei consideră că livrarea rapidă este ceva firesc, prin urmare nu sunt dispuşi să plătească nimic în plus pentru un astfel de serviciu.
 
Totodată, "Cuceritorii Comozi" vor să aibă libertatea de a returna un produs, fără a se îngrijora cu privire la posibilitatea ca magazinul să nu le accepte solicitarea. Datele existente la nivel europeană arată că jumătate dintre consumatorii care au comandat online, în 2020, au returnat o achiziţie, în special articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte.
 
Conform Zen.com, anul trecut, peste 220 de milioane de europeni au făcut o achiziţie din străinătate, iar comerţul transfrontalier la nivel mondial s-a majorat per ansamblu cu 82%. Noua categorie de consumatori are încredere în magazinele online străine, în special în cele din China, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.
 
Analiza de specialitate evidenţiază şi faptul că categoria de Lazy Conquerors acordă atenţie schimbărilor de mediu, sustenabilităţii şi modului în care companiile se implică în activităţi şi proiecte de responsabilitate socială. În plus, dacă un magazin online oferă programe de loialitate sau rambursare, clienţii sunt mai motivaţi să revină, iar statisticile subliniază că magazinele care oferă politici clare de rambursare înregistrează o creştere a valorii comenzilor de până la 50%.
 
Zen.com este o instituţie financiară licenţiată sub supravegherea Băncii Centrale a Lituaniei şi autorizată de Autoritatea Bancară Europeană în 31 de ţări.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 33 / 14336
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații a acordat asistență BFS Molecular într-o tranzacție privind vânzarea activelor către o societate lider în domeniul medical de precizie
Mariana Signeanu, promovată Partener al firmei Biriș Goran
Cum au reușit studenții Facultății de Drept din București să câștige locul I și mențiune pe echipe la Willem Vis (Hong Kong), cel mai mare și mai prestigios concurs de drept privat din lume. Cine sunt cei șase tineri care au obținut acest rezultat remarcabil și ce spun despre motivație, experiența acumulată, oportunități. De vorbă cu antrenorii despre selecția și pregătirea echipei
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a consiliat compania farmaceutică USP la intrarea pe piața din România
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Corporate and M&A Practice
Echipa BSMP lucrează într-un proiect ce vizează implementarea unui sistem de vot electronic în AGA societăților listate prin utilizarea tehnologiei blockchain, urmată de digitalizarea procedurii de deschidere a conturilor de tranzacționare. Tot mai multe solicitări privind finanțarea prin emisiuni de obligațiuni vin de la clienți din diverse industrii, spun avocații departamentului de Capital Markets
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Andra Mihalache (Mușat & Asociații): A fi un avocat bun nu te califică automat pentru a fi partener în cadrul unei firme de avocați. În plus față de nivelul profesional, este nevoie de viziune, strategii de succes, capacitatea de a anticipa domeniile în dezvoltare cu impact juridic, expertiza în industrie
D&B obține încă o soluție de referință într-un litigiu fiscal: ÎCCJ dispune obligarea ANAF la stabilirea în minus a TVA auto-colectată inițial de contribuabil, precum și a contribuțiilor sociale
Pentru echipa de M&A din cadrul KPMG, anul 2021 a debutat în forță, cu mandate pentru tranzacții în IT, energie, real-estate, lifestyle, FMCG și servicii financiare. Laura Toncescu, Head of KPMG Legal: Vedem cereri de consultanță din partea unor noi investitori care optează în contextul actual să investească în România datorită fragmentării ridicate a sectoarelor, reflectată în bariere de intrare reduse și oportunități sporite de diferențiere
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting a senior lawyer for the banking and finance practice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...