ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piaţa globală a jocurilor video şi serviciilor aferente ar putea scădea cu 1,2%, în 2022 (consultanţi)

15 August 2022   |   Agerpres

Conform analizei de specialitate, piaţa de jocuri, console şi alte kit-uri s-a extins cu 26% în perioada 2019 şi 2021, în timp ce datele Ampere Analysis estimează o contractare cu 1,2% în 2022, faţă de anul anterior, până la 188 de miliarde de dolari.

 
 
Piaţa globală de jocuri şi servicii aferente acestora se va contracta cu 1,2% în 2022, până la valoarea de 188 de miliarde de dolari, comparativ cu anul trecut, ceea ce ar reprezenta prima scădere anuală de peste un deceniu, relevă o analiză realizată de unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume, publicată recent.
 
"Sectorul de gaming a fost unul dintre cele mai câştigate în timpul pandemiei, restricţiile impuse ducând la adoptarea la scară largă a jocurilor. Totuşi, pe măsură ce populaţia a revenit la vechile obiceiuri, interesul pentru sectorul de gaming s-a temperat, oamenii reîntorcându-se la activităţile din aer liber şi la cele care au lipsit în perioada lockdownului. În perioada iniţială a pandemiei, oamenii căutau modalităţi de a se distra şi de a menţine conexiunile sociale. În trecut, s-a creat un stereotip al faptului că jocurile video duc la izolare şi au un caracter asocial. Cu toate acestea, pandemia a arătat că acest lucru este departe de adevăr. Mulţi jucători consideră că jocurile video i-au ajutat la menţinerea sănătăţii mintale în timpul restricţiilor pandemice. Un sondaj al jucătorilor europeni a sugerat că 16% sunt de această părere, iar cei care petrec timp în jocuri multiplayer denotă sentimente pozitive faţă de această activitate", susţin consultanţii XTB.
 
Conform analizei de specialitate, piaţa de jocuri, console şi alte kit-uri s-a extins cu 26% în perioada 2019 şi 2021, în timp ce datele Ampere Analysis estimează o contractare cu 1,2% în 2022, faţă de anul anterior, până la 188 de miliarde de dolari.
 
"Totuşi, se prognozează ca anul acesta să se încheie cu o performanţă mai bună decât valorile pre-pandemice, iar perspectivele pentru sector în ansamblu rămân pozitive. Astfel, pandemia pare să fi accelerat procesul de extindere a pieţei", susţine Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.
 
Pe acest fond, numeroase companii de profil au raportat rezultate financiare sub previziunile iniţiale. În această situaţie se află producătorul de plăci video pentru industria jocurilor video, Nvidia, care a invocat "condiţiile macroeconomice tulburi", dar şi Microsoft, Sony şi Nintendo.
 
În cazul Microsoft, veniturile totale din jocuri video au scăzut cu 7%, de la an la an, în condiţiile în care vânzările consolelor Xbox au coborât cu 11%, iar cifrele înregistrate din conţinut şi servicii de jocuri s-au depreciat cu 6%. De asemenea, Nintendo a înregistrat o scădere cu 15% a profitului operaţional, în perioada aprilie - iunie, cu vânzarea a 3,43 milioane de unităţi ale consolei sale portabile (-23%), în timp ce vânzările de software au scăzut cu 8,6%, la 41,4 milioane de unităţi.
 
În comparaţie, Sony a comercializat 2,4 milioane de console PlayStation 5, în al doilea trimestru, marcând o uşoară creştere faţă de nivelul de 2,3 milioane de unităţi vândute în aceeaşi perioadă cu un an în urmă.
 
Pe de altă parte, Electronic Arts a fost una dintre puţinele companii care a consemnat o creştere cu 50% a profiturilor şi o majorare a veniturilor de 14%.
 
Potrivit sursei citate, gamerii americani au cheltuit 12,4 miliarde de dolari pe jocuri în al doilea trimestru al acestui an, în scădere cu 13% comparativ cu anul trecut, după cum arată cercetare de piaţă a NPD.
 
"Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a declarat, săptămâna trecută, că îşi ajustează previziunile aproape zilnic din cauza gradului ridicat de volatilitate geopolitică şi a incertitudinii economice. Acest fapt denotă numărul ridicat de necunoscute din piaţă şi dificultatea întâmpinată de companii în a realiza o prognoză relativ exactă. Există o naraţiune comună că industria jocurilor video este rezistentă la recesiune. Astfel, în contextul unei scăderi economice, companiile care produc software şi hardware pentru jocuri video ar trebui să reziste problemelor şi poate chiar să continue să crească", se menţionează în analiza de specialitate.
 
Conform raportului Global Entertainment and Media Outlook 2022 - 26, realizat de PwC, se estimează că industria globală a jocurilor va atinge o valoare de 321 de miliarde de dolari, până în 2026. La nivel global, jocurile video au reprezentat doar 6,1% dintre cheltuieli în sectorul divertismentului şi mass-media, în 2017, dar până în 2026 se preconizează că vor atinge o cotă de piaţă de 10,9%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6229 / 16793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...