ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Profitul Conpet a crescut cu aproape 25% în primul semestru

18 August 2022   |   Agerpres

Profitul brut a crescut cu 8,469 milioane lei (26,4%). Comparativ cu bugetul, profitul brut este mai mare cu 14,796 milioane lei, iar profitul net depăşeşte valoarea planificată cu 12,097 milioane lei.

 
 
Conpet a obţinut în primele şase luni ale acestui an un profit net de 34,109 milioane lei, mai mare cu 6,788 milioane lei (24,8%) lei faţă de primul semestru din 2021, conform raportului remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.
 
Profitul brut a crescut cu 8,469 milioane lei (26,4%). Comparativ cu bugetul, profitul brut este mai mare cu 14,796 milioane lei, iar profitul net depăşeşte valoarea planificată cu 12,097 milioane lei.
 
Cifra de afaceri a societăţii s-a ridicat la 233,158 milioane lei (plus 12,8%) şi a fost realizată în proporţie de 99,4% din veniturile din transport, diferenţa fiind reprezentată de venituri din închirieri de terenuri şi echipamente de telecomunicaţii, din manevră vagoane etc.
 
Cheltuielile de exploatare realizate în semestrul I 2022 au crescut cu 12,7% faţă de 2021, de la 198,954 milioane lei la 224,304 milioane lei.
 
În primele 6 luni ale anului au fost transportate 3,416 milioane tone de produse, cu 97.000 tone mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021.
 
Din totalul de 1,543 milioane tone de ţiţei, condensat şi gazolină provenite din producţia internă, care au fost transportate şi livrate către rafinării în semestrul I 2022, cantitatea de 528.000 tone a fost transportată pe calea ferată (34,2%).
 
Serviciile de transport prestate de societate se adresează unui număr redus de clienţi, cantităţile de ţiţei transportate fiind în strânsă legătură cu politica comercială a acestora. Serviciile de transport ţiţei, gazolină şi condensat au fost prestate în baza contractelor încheiate cu clienţii tradiţionali, respectiv OMV Petrom, Petrotel Lukoil, Rompetrol Rafinare, şi cu clienţi noi: NIS Petrol şi Serinius Energy România.
 
Valoarea totală a serviciilor de transport facturate beneficiarilor, mai puţin TVA, în primele 6 luni 2022 este în sumă de 231,895 milioane lei (6 luni 2021: 205,507 milioane lei).
 
Activele totale au scăzut cu 1,3% (9,786 milioane lei) faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2021 datorită diminuării activelor curente.
 
Datoriile curente, în sumă de 93,827 milioane lei, au crescut cu 11,689 milioane lei, în principal din cauza majorării datoriilor comerciale şi dividendelor de plată.
 
În perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2022 s-au realizat investiţii în valoare de 32,397 milioane lei.
 
Conpet este o companie strategică, parte din arhitectura sistemului energetic naţional, fiind operatorul Sistemului Naţional de Transport al petrolului prin conducte.
 
Compania prestează servicii de transport pentru clienţii săi atât prin Sistemul Naţional de Transport, concesionat în baza Acordului Petrolier, cât şi pe calea ferată, de la rampele de încărcare la rafinării, pentru zonele petroliere care nu sunt racordate la conductele magistrale de transport.
 
Conpet este o societate deţinută public, listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţionarul principal este Statul român, prin Ministerul Energiei, cu un pachet de 58,7162% din acţiuni. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 544 / 20564
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for an Associate (Litigation team)
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordinul procedural nr. 1 (Powered by ZRVP)
Filip & Company asistă acționarii principali ai Promateris în vânzarea a 24 % din acțiuni către Pavăl Holding. Echipa, coordonată de partenerul Alexandru Bîrsan
Employment | Tendințe și provocări, analizate de avocații Wolf Theiss: Piaţa e orientată spre prevenţie, spre conservare, companiile se străduiesc să îşi conserve şi motiveze resursele umane cheie, să reducă unele costuri şi aşteaptă să vadă cum vor evolua lucrurile. Deşi există interes pentru restructurări şi reorganizări, în acelaşi timp pare că business-urile sunt interesate de retenţia şi motivarea personalului
RTPR, alături de Multimedia Est la achiziția Hotnews. Costin Tărăcilă (Managing Partner): Echipa de corporate ̸ M&A a semnat deja 18 tranzacții de la începutul anului, ne așteptăm să depășim recordul de 20 de tranzacții din 2021
Filip & Company asistă Alesonor la încheierea parteneriatului cu Pescariu Sports & Spa
Exclusiv - Finanțele plătesc anul acesta peste 10 milioane de lei avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate și ce onorarii primește fiecare
Deschiderea procedurii insolvenței societății Hidroconstrucția, recunoscută și în Iordania. Proiect gestionat de echipa ZVD Attorneys
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...