ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Profitul Conpet a crescut cu aproape 25% în primul semestru

18 August 2022   |   Agerpres

Profitul brut a crescut cu 8,469 milioane lei (26,4%). Comparativ cu bugetul, profitul brut este mai mare cu 14,796 milioane lei, iar profitul net depăşeşte valoarea planificată cu 12,097 milioane lei.

 
 
Conpet a obţinut în primele şase luni ale acestui an un profit net de 34,109 milioane lei, mai mare cu 6,788 milioane lei (24,8%) lei faţă de primul semestru din 2021, conform raportului remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.
 
Profitul brut a crescut cu 8,469 milioane lei (26,4%). Comparativ cu bugetul, profitul brut este mai mare cu 14,796 milioane lei, iar profitul net depăşeşte valoarea planificată cu 12,097 milioane lei.
 
Cifra de afaceri a societăţii s-a ridicat la 233,158 milioane lei (plus 12,8%) şi a fost realizată în proporţie de 99,4% din veniturile din transport, diferenţa fiind reprezentată de venituri din închirieri de terenuri şi echipamente de telecomunicaţii, din manevră vagoane etc.
 
Cheltuielile de exploatare realizate în semestrul I 2022 au crescut cu 12,7% faţă de 2021, de la 198,954 milioane lei la 224,304 milioane lei.
 
În primele 6 luni ale anului au fost transportate 3,416 milioane tone de produse, cu 97.000 tone mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021.
 
Din totalul de 1,543 milioane tone de ţiţei, condensat şi gazolină provenite din producţia internă, care au fost transportate şi livrate către rafinării în semestrul I 2022, cantitatea de 528.000 tone a fost transportată pe calea ferată (34,2%).
 
Serviciile de transport prestate de societate se adresează unui număr redus de clienţi, cantităţile de ţiţei transportate fiind în strânsă legătură cu politica comercială a acestora. Serviciile de transport ţiţei, gazolină şi condensat au fost prestate în baza contractelor încheiate cu clienţii tradiţionali, respectiv OMV Petrom, Petrotel Lukoil, Rompetrol Rafinare, şi cu clienţi noi: NIS Petrol şi Serinius Energy România.
 
Valoarea totală a serviciilor de transport facturate beneficiarilor, mai puţin TVA, în primele 6 luni 2022 este în sumă de 231,895 milioane lei (6 luni 2021: 205,507 milioane lei).
 
Activele totale au scăzut cu 1,3% (9,786 milioane lei) faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2021 datorită diminuării activelor curente.
 
Datoriile curente, în sumă de 93,827 milioane lei, au crescut cu 11,689 milioane lei, în principal din cauza majorării datoriilor comerciale şi dividendelor de plată.
 
În perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2022 s-au realizat investiţii în valoare de 32,397 milioane lei.
 
Conpet este o companie strategică, parte din arhitectura sistemului energetic naţional, fiind operatorul Sistemului Naţional de Transport al petrolului prin conducte.
 
Compania prestează servicii de transport pentru clienţii săi atât prin Sistemul Naţional de Transport, concesionat în baza Acordului Petrolier, cât şi pe calea ferată, de la rampele de încărcare la rafinării, pentru zonele petroliere care nu sunt racordate la conductele magistrale de transport.
 
Conpet este o societate deţinută public, listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţionarul principal este Statul român, prin Ministerul Energiei, cu un pachet de 58,7162% din acţiuni. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6148 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...