ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Programul Made in Romania a desemnat cele 15 companii finaliste ale ediţiei din acest an

17 Septembrie 2021   |   Agerpres

Pentru prima oară de la lansarea programului Made in Romania a fost acordat şi un premiu special pentru susţinerea antreprenoriatului românesc. Companiile finaliste au fost premiate în cadrul unei Gale care a avut loc joi seara.

 
 
Programul Made in Romania şi-a desemnat cele 15 companii finaliste ale ediţiei din acest an, cele mai multe fiind din sectorul IT&C, iar restul activând în comerţ, construcţii, sănătate, servicii financiare, agricultură şi industria prelucrătoare, conform unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti.
 
Pentru prima oară de la lansarea programului Made in Romania a fost acordat şi un premiu special pentru susţinerea antreprenoriatului românesc. Companiile finaliste au fost premiate în cadrul unei Gale care a avut loc joi seara.
 
"Pentru a patra oară deja, celebrăm antreprenoriatul românesc, inovaţia şi dedicarea. Pentru că aceasta este esenţa programului Made in Romania, dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti. Cea de-a patra ediţie a programului aduce în prim plan atât afaceri mature, cât şi companii inovatoare, cu potenţial remarcabil de creştere. Vă invit să le cunoaştem poveştile de succes şi să le urmărim evoluţia. Sunt mai mult ca sigur că ne vor surprinde şi, cu ajutorul întregii comunităţi ai pieţei de capital, aceste echipe antreprenoriale vor continua să dezvolte afaceri extraordinare în România", a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.
 
Cele 15 companii finaliste şi câştigătoarea premiului special sunt: Agricola Internaţional, Artesana International, Dacia Plant, Druid, Elefant Online, Elis Pavaje, Fortech, Grande Gloria Production, One United Properties, Plant an App, Roca X, SanoPass, Secom, SeedBlink, Zitec şi Radio Guerrilla.
 
"Conceptul Made in Romania a fost transformat şi îmbunătăţit constant din 2017 până acum, iar prin lansarea platformei Made in Romania dorim să transformăm programul într-un spaţiu unde companiile să aibă acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele Made in Romania în termeni de finanţare - şase companii listate la bursă şi obligaţiuni în valoare totală de 77,7 milioane de euro - ne impulsionează să mergem mai departe şi să dezvoltăm acest program dedicat conectării mediului de business cu piaţa de capital", a declarat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.
 
Cele 15 companii finaliste din acest an au fost stabilite atât prin votul publicului, cât şi de un juriu format din 12 experţi în diverse domenii ale economiei. Compania care a intrat direct în finala prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma www.investingromania.com dintr-un total de 9.012 voturi valide. Sesiunea de vot public s-a derulat în perioada 4-31 august. În urma întâlnirii juriului din 1 septembrie au fost selectate celelalte 14 companii finaliste, dintr-un total de 50 de companii semifinaliste. Premiul special al ediţiei din acest an a Made in Romania a fost acordat Radio Guerrilla, "Postul de radio al antreprenorilor", pentru implicarea şi susţinerea antreprenorilor români.
 
Din 2017 până acum, aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piaţa de capital prin intermediul programului Made in Romania. Ca urmare a participării în program, şase companii s-au listat la bursă: Norofert (NRF), 2Performant Network (2P), Safetech Innovations (SAFE), IHUNT Technology Import-Export (HUNT), Agroserv Măriuţa (MILK), Visual Fan (ALW), iar şapte au emis şi listat la bursă obligaţiuni pentru finanţarea planurilor de dezvoltare, în valoare totală de 77,7 milioane euro.
 
Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucureşti în 2017, pentru a identifica şi promova companiile de top din România. În cursul anului 2021, partenerii principali care sprijină derularea proiectului sunt: Microsoft, UiPath, ROCA Investments, Banca Transilvania, BT Capital Partners, BRD Groupe Societe Generale, BRD Asset Management, BRK Financial Group, Bondoc si Asociaţii, Dendrio, Mazars, SeedBlink, Horvath & Partners Management Consulting, TradeVille, alături de susţinătorii ANIS, DoingBusiness, Romanian Business Leaders, Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), Termene.ro şi partenerul media Digi24. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10219 / 16779
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...