ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raport: Mai mult de o treime dintre companii consideră că încrederea în sistemele digitalizate le poate creşte profitabilitatea

28 Martie 2023   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, tehnologiile de ultimă generaţie aduc noi provocări cu privire la securitate, confidenţialitate şi etică şi ridică întrebări fundamentale privitoare la încrederea în sistemele digitalizate.

 
 
Peste o treime dintre companiile globale consideră că încrederea ridicată în sistemele digitalizate duce la creşterea profitabilităţii, se arată în cel mai recent raport KPMG "Priorităţile în securitate cibernetică în 2023", publicat marţi.
 
Potrivit sursei citate, tehnologiile de ultimă generaţie aduc noi provocări cu privire la securitate, confidenţialitate şi etică şi ridică întrebări fundamentale privitoare la încrederea în sistemele digitalizate.
 
De asemenea, raportul KPMG indică faptul că principala provocare în atingerea obiectivelor legate de securitatea cibernetică este lipsa resurselor şi a capabilităţilor în domeniu, iar în viitorul apropiat este de aşteptat ca parteneriatele externe să fie vitale pentru a avea succes în ecosistemele hiperconectate.
 
În acest sens, 79% dintre organizaţii spun că o colaborare constructivă cu furnizorii, clienţii şi terţii este vitală, însă doar 42% dintre acestea raportează că şi fac acest lucru. Totodată, majoritatea directorilor plasează responsabilitatea pentru acest subiect pe umerii CISO (Chief Information Security Officer).
 
Studiul de specialitate identifică un număr de strategii cu privire la oameni, procese, date şi tehnologie, precum şi conformitate pe care ofiţerii CISO trebuie să le ia în considerare în viitorul apropiat. Astfel, în cazul oamenilor, se recomandă prioritizarea unei culturi solide cu privire la securitatea cibernetică, şi care îi va încuraja să facă ce trebuie şi să acţioneze ca "ziduri de protecţie" pentru organizaţie.
 
În cazul proceselor, strategia se referă la coerenţă în elaborarea acestora pentru gestiunea riscurilor cibernetice, cu o înţelegere profundă a posibilelor ameninţări, dar şi vectori de atac care vor reduce impactul eventualelor atacuri şi vor prioritiza îmbunătăţirea controalelor şi a măsurilor adecvate.
 
Pe segmentul "Date şi tehnologie", ar trebui să se evalueze aspectele legate de securitate cibernetică şi protecţia datelor atunci când se analizează şi se explorează folosirea de noi tehnologii, inclusiv riscurile asociate cu adoptarea de noi tehnologii, precum sistemele IA (Inteligenţa Artificială).
 
O altă strategie vizează conformitatea aspectelor de securitate şi protecţia datelor cu strategia generală de afaceri a companiei pentru a se asigura că utilizatorii şi departamentele din întreaga organizaţie colaborează pentru atingerea obiectivelor.
 
KPMG este o organizaţie globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor, în 143 de ţări.
 
În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constantă, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3496 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...