ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simtel Team vrea să investească în capacităţi de producţie a energiei de 500 MWp în următorii 5 ani

12 August 2024   |   Agerpres

Potrivit datelor prezentate, în perioada 2025 - 2030 cifra de afaceri a grupului ar urma să crească până la 250 de milioane de euro.

 
 
Simtel Team vrea să investească în capacităţi de producţie a energiei de 500 MWp în următorii 5 ani şi în capacităţi de stocare de 300 de MWh, a declarat, luni, Mihai Tudor, CEO Simtel Team, cu prilejul conferinţei de transfer a acţiunilor companiei pe piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

"O să investim în capacităţi producţie de energie şi în capacităţi de stocare. În planul nostru avem peste 500 de MWp de capacităţi de producţie pe care le vom dezvolta în următoarea perioadă, în următorii 5 ani, peste 300 de MWh de capacităţi de stocare, dar în egală măsură o să diversificăm şi o să creştem ponderea veniturilor şi din celelalte componente şi alte linii de business ale grupului", a spus Mihai Tudor.


Potrivit datelor prezentate, în perioada 2025 - 2030 cifra de afaceri a grupului ar urma să crească până la 250 de milioane de euro.

De asemenea, Mihai Tudor a afirmat că se doreşte extinderea la nivel internaţional a companiei. Simtel are o filială în Republica Moldova, iar în perioada următoare se doreşte deschiderea unui sediu în Germania. Expansiunea internaţională urmează să se realizeze cu toate liniile de business.

Simtel Team, grup de tehnologie şi inginerie lider naţional în domeniul energiei regenerabile, a debutat luni, 12 august, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier SMTL, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, conform unui comunicat al Bursei. Simtel Team este prezentă pe piaţa de capital din iulie 2021, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 430,6 milioane lei. Pe durata prezenţei pe piaţa AeRO capitalizarea de piaţă a companiei a crescut de mai bine de trei ori.

"Prin fiecare companie care alege să vină la Bursa de Valori Bucureşti, pe AeRO sau pe segmentul principal, piaţa de capital creşte şi devine mai robustă. Mai mult, fiecare companie listată pe piaţa AeRO care face pasul spre Piaţa Reglementată demonstrează faptul că Segmentul Multilateral de Tranzacţionare îşi îndeplineşte scopul, acela de a fi o anticameră potrivită companiilor antreprenoriale româneşti pentru a-şi dezvolta şi transforma businessul şi pentru a se obişnui, în acelaşi timp, cu statutul de companie listată. Acţiunile Simtel Team au avut o evoluţie foarte bună pe piaţa AeRO şi sperăm să continue în acelaşi ritm şi pe Piaţa Reglementată", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, co-fondatori Simtel Team. au subliniat că pe parcursul celor trei ani de la listarea pe piaţa AeRO, Simtel a evoluat semnificativ, consolidându-se ca un lider în furnizarea de soluţii tehnologice sustenabile şi eficiente. În acest timp, a fost dezvoltat un grup de companii care formează un ecosistem integrat, capabil să răspundă tuturor nevoilor companiilor care îşi propun să optimizeze resursele şi să crească eficienţa energetică.

Aceştia au menţionat că, în prezent, compania se concentrează pe mai multe domenii esenţiale: construcţia şi operarea centralelor fotovoltaice, telecomunicaţiile, sistemele de stocare a energiei, precum şi dezvoltarea de platforme software şi roboţi autonomi.

Acţiunile Simtel Team s-au situat pe primul loc în termeni de lichiditate, în piaţa AeRO, în ultimele 12 luni, cu tranzacţii în valoare cumulată de 92 milioane lei. De asemenea, în cei trei ani de prezenţă pe piaţa AeRO investitorii au realizat peste 47.000 de tranzacţii cu 4,2 milioane de acţiuni SMTL, în valoare totală de 157,2 milioane de lei.

"Transferul pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti marchează un moment definitoriu pentru echipa noastră, reprezentând rezultatul eforturilor susţinute şi al angajamentului nostru faţă de excelenţă, inovaţie şi sustenabilitate. Odată cu acest transfer, obiectivul nostru este acela de consolidare a poziţiei de lider naţional pe care o avem în domeniul energiei regenerabile si de extindere si diversificare a portofoliului de servicii si produse pe care le oferim clienţilor noştri. În acest scop, ne propunem accesarea de resurse suplimentare de finanţare, atragerea de noi investitori, în special instituţionali locali şi globali, precum şi instituţii financiare internaţionale şi dezvoltarea de parteneriate strategice. Suntem recunoscători tuturor celor care au crezut şi continuă să aibă încredere în viziunea noastră. Privim cu optimism către viitor, prin continuarea sprijinirii companiilor în adoptarea de soluţii sustenabile, contribuind astfel la un viitor verde şi prosper pentru comunităţi", a afirmat Mihai Tudor, CEO Simtel Team.

Transferul acţiunilor Simtel Team pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners în rolul de intermediar şi Cornerstone Communications, în calitate de consultant în piaţa de capital. Filip & Company a acţionat în calitate de consilier juridic.

Simtel Team este a şasea companie listată la Bursa de Valori Bucureşti care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, după Roca Industry (ROC1) în martie 2024, AROBS Transilvania Software (AROBS) în luna septembrie 2023, Safetech Innovations (SAFE) în februarie 2023, Chimcomplex Borzeşti (CRC) în ianuarie 2022 şi Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020.

În ultimii patru ani, Simtel Team a proiectat şi pus în funcţiune centrale electrice fotovoltaice pentru clienţi din diverse industrii, în ţări precum Austria, Germania, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Ungaria, Chile, Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria. Parcurile fotovoltaice pentru care Simtel furnizează servicii de operare, mentenanţă şi service însumează peste 300 MWp instalaţi şi produc anual 366.000 de MWh, corespondentul consumului a 109.000 de locuinţe într-un an.

Simtel Team a înregistrat în 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 297,8 milioane de lei, +118% faţă de 2022, şi un profit net de 27,1 milioane de lei, +205% faţă de 2022. În primul trimestru din acest an, Simtel Team a raportat la nivel consolidat venituri operaţionale de 45,9 milioane lei, în scădere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. şi un profit net de 5 milioane de lei, + 199% faţă de T1 2023. În 2024, Simtel vizează venituri operaţionale de 394,3 milioane de lei, EBITDA de 49,2 milioane de lei şi un profit net de 35,1 milioane de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 393 / 17755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR asistă Wolt și DoorDash la achiziția Tazz, Echipa, coordonată de Vlad Stamatescu (Counsel) și Andrei Toșa (Managing Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...