ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Transilvania Investments încheie primul semestru cu un profit de aproape 69 milioane de lei, în urcare cu 18%

15 August 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, Transilvania Investments continuă evoluţia bună din ultimul an, înregistrând, la finalul perioadei ianuarie - iunie 2022, creşteri importante pe principalele linii de raportare financiară.

 
 
Transilvania Investments încheie primele şase luni din 2022 cu un profit de aproape 69 milioane de lei (peste 13 milioane de euro), în creştere cu 18,02% raportat la perioada similară a anului trecut.
 
Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, Transilvania Investments continuă evoluţia bună din ultimul an, înregistrând, la finalul perioadei ianuarie - iunie 2022, creşteri importante pe principalele linii de raportare financiară.
 
"Ultimele 6 luni au adus şi decizii de investiţii importante, atât în cadrul companiei, cât şi în societăţi la care fondul de investiţii este acţionar principal", se spune în document.
 
Astfel, la data de 30 iunie 2022, compania a înregistrat un profit net de 68,77 milioane lei, o creştere de 18,02% faţă de primele şase luni ale anului trecut, încheiate cu un profit de 58,27 milioane lei.
 
Veniturile nete din exploatare se ridicau, la finalul primului semestru al anului curent, la 80,94 milioane lei, în creştere cu 9,72% faţă de perioada ianuarie - iunie 2021, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 0,25 milioane lei, însumând 13,94 milioane.
 
Activul net a înregistrat, la sfârşitul lunii iunie 2022, valoarea de 1,356 miliarde lei (0,63 lei/acţiune), în creştere cu 2,77% comparativ cu primul semestrul al anului trecut, respectiv în scădere cu 1,76% faţă de valoarea înregistrată la data de 31 decembrie 2021.
 
Activele totale ale Transilvania Investments, la data de 30 iunie 2022, înregistrează valoarea de 1,433 miliarde lei.
 
"Ne concentrăm pe proiecte pe termen mediu şi lung, este important să aducem un plus de viziune şi direcţie investiţională în companiile în care suntem deja acţionari. Schimbările încep de la investiţii în dimensiunea şi calitatea resursei umane cu care gestionăm tot acest efort, până la investiţii financiare care, chiar dacă au nevoie de timp să aducă rezultate, ştim că vor aduce o plus valoare importantă pentru investitorii noştri", spune Radu Roşca, preşedinte Transilvania Investments.
 
Dintre proiectele demarate, în ultimele luni, se află investiţia de peste 8 milioane de euro în reabilitarea complexului Venus din staţiunea 1 Mai, deţinut de Turism Felix, la care Transilvania Investments este acţionar principal, şi transformarea acestuia într-un aquapark modern.
 
La Sibiu, Transilvania Investments a demarat procesul de reintegrare în circuitul social şi economic a fostei platforme industriale Independenţa Sibiu, proiect aflat, în prezent, în fază de consultări comunitare.
 
Pentru derularea acestor proiecte şi identificarea de noi oportunităţi de investiţii în cadrul companiilor din portofoliu, Transilvania Investments a creat propriul departament de Business Development, procesul de recrutare pentru acesta fiind în continuare deschis. Această structură nouă din cadrul companiei se va ocupa şi de identificarea de programe noi de finanţare pentru proiecte.
 
Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, listat pe Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie şi IT. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 469 / 20442
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...