ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un nou grup de companii cloud masters intră pe piaţă (studiu)

31 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

Ţinând cont de opinia a 12% dintre respondenţi, studiul arată că aceşti 'cloud masters' sunt mult mai concentraţi pe date, fiind mai capabili să acceseze, să experimenteze şi să analizeze informaţiile comerciale proprii, sunt mai inovatori şi răspund mai bine necesităţilor clienţilor, cu un grad mai ridicat de relevanţă, viteză şi flexibilitate.

 
 
Un nou grup de companii 'cloud masters' intră pe piaţă, conform unui sondaj desfăşurat de Longitude la nivel global, cu participarea a 730 specialişti IT. Acest grup restrâns de companii vizionare a atins un nivel superior de expertiză în cloud (cu o medie de 70% sau mai mult din aplicaţiile proprii operate în cloud), depăşindu-şi competitorii.

'Şi în România putem observa că un grup de companii vizionare investeşte puternic, pentru a se evidenţia, în soluţii cloud. Unii dintre clienţii de pe plan local (în special din sectorul financiar) au implementat deja cu succes soluţiile cloud şi au adoptat o strategie de a utiliza noile tehnologii pentru a atinge un nivel mai ridicat de productivitate şi superioritate în faţa competiţiei', arată Liviu Gherman, cloud sales expert, Oracle România, într-un comunicat.


Ţinând cont de opinia a 12% dintre respondenţi, studiul arată că aceşti 'cloud masters' sunt mult mai concentraţi pe date, fiind mai capabili să acceseze, să experimenteze şi să analizeze informaţiile comerciale proprii, sunt mai inovatori şi răspund mai bine necesităţilor clienţilor, cu un grad mai ridicat de relevanţă, viteză şi flexibilitate.

De asemenea, acest segment a înregistrat un nivel mai mare de productivitate faţă de competitorii lor. Împreună, aceste organizaţii au reuşit să influenţeze domeniile în care îşi desfăşoară activitatea, lăsând în urmă competiţia.

Aceştia se străduiesc să-i ajungă din urmă, în pofida faptului că majoritatea au adoptat o strategie cloud, implementarea ei aflându-se în curs. În timp ce peste o treime (35%) dintre managerii IT chestionaţi au declarat că strategiile lor cloud sunt dezvoltate în totalitate şi implementate la scară largă, mai puţin de o cincime dintre aceştia (18%) pot fi consideraţi 'cloud masters', demonstrând o discrepanţă între declaraţiile oficiale ale companiilor respective şi acţiunile pe care le întreprind. Din punct de vedere al strategiei cloud, un procent chiar mai ridicat (43%) a raportat că implementarea acesteia se află în curs de evoluţie. Cu toate acestea, o cincime declară că dezvoltarea strategiei cloud se află într-o fază incipientă.

Cloud-ul nu este singura investiţie tehnologică pe care domeniul comercial intenţionează să o facă în 2018. Studiul Oracle a demonstrat că domeniul vizat încearcă să capitalizeze tehnologii noi şi inovatoare, precum Inteligenţa Artificială, învăţarea automatizată şi automatizarea în ansamblu, în cursul anului următor. Mai mult de un sfert dintre managerii IT consideră capabilităţile din domeniul automatizării ca fiind importante, pe locul doi după capacitatea organizaţiei de a oferi resurse de tip multiplatformă. Studiul a arătat că o cincime dintre managerii IT acordă importanţă Inteligenţei Artificiale şi învăţării automatizate în cadrul organizaţiilor respective.

Andrew Sutherland, Senior Vice President al Departamentului de Sisteme şi Tehnologie Oracle Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) şi regiunea Asia-Pacific (APAC) din cadrul Oracle face următoarele observaţii: 'În 2018, diferenţa dintre 'cloud masters' şi cei care rămân în urmă are un potenţial de a se mări considerabil. Putem observa că cei care au o experienţă vastă sunt primii care exploatează noile tehnologii din domeniul comercial şi metodologiile de dezvoltare, utilizându-le pentru a-şi surprinde în mod plăcut clienţii sau pentru a dezvolta avantaje în faţa competitorilor, înainte de a fi adoptate la scară largă. Acest ritm accelerat din piaţă provine din experienţa de a implementa noile tehnologii apărute în activităţile interne, precum şi din investiţiile în platforme cloud, infrastructură şi instrumente optime. Aceasta înseamnă că ei îşi pot accelera parcursul către succes în faţa competitorilor şi, dacă celelalte companii nu ţin ritmul, vor rămâne definitiv în urmă'.

Cu toate că aproape două treimi dintre respondenţi şi-au exprimat opinia că adoptarea cloud le oferă capacitatea de a rezolva mai bine solicitările clienţilor, de a genera relaţii mai bune de colaborare, de a-şi îmbunătăţi nivelul de adaptabilitate şi flexibilitate, îngrijorările legate de securitate rămân, în continuare, un obstacol; aproximativ 54% consideră că transferul operaţiunilor IT şi al datelor în cloud implică probleme legate de securitate.

Cu toate acestea, 72% declară că securitatea aplicaţiilor în cloud este mai bună decât celelalte opţiuni, contrazicând opinia anterioară. În plus, respondenţii cu experienţă şi expunere mai vastă la cloud s-au declarat mai siguri de capacităţile proprii în domeniul securităţii informatice în comparaţie cu companiile mai convenţionale, fără experienţă în cloud - 65% clasificând nivelul de detectare al ameninţărilor informatice ca fiind unul bun spre foarte bun, în comparaţie cu 38%.

Studiul mai demonstrează şi o diferenţă importantă în capabilităţile analitice înregistrată între cei cu expunere semnificativă la cloud şi cei mai puţin experimentaţi. Peste 60% dintre companiile cu experienţă în cloud declară că au o capacitate mai mare de a analiza majoritatea tipurilor de date, profitând de îmbunătăţirile din domeniul automatizării şi vizualizării bazate pe tehnologia învăţării automatizate. Opt din 10 companii cu experienţă în cloud declară că înregistrează profituri semnificative din transferul managementului de date în cloud, având capacitatea de a experimenta diferite modele de date, iar un număr aproape similar declară că pot genera analize mai bune din datele proprii.

S-a demonstrat un fapt semnificativ, şi anume că acele companii care îşi integrează capabilitatea de analiză a datelor într-o platformă unică cloud (care oferă acces la date în condiţii de securitate, atât prin serverele interne, cât şi prin sursele de date tip cloud) sunt cele care înregistrează cele mai mari profituri.

Organizaţii precum Skanksa, Pragmatyxs, Australian Finance Group, Benchmark, Pernod Ricard Asia, Telesoft and Total, se numără printre cele care au optat deja pentru platforma Oracle Cloud pentru a-şi accelera ritmul inovator şi pentru a oferi servicii de elită clienţilor. Platforma cloud de la Oracle oferă organizaţiilor toate opţiunile necesare dezvoltării, implementării şi extinderii aplicaţiilor, precum şi gestionării volumului de lucru în cloud.

Oracle şi Intel au încheiat un parteneriat cu Longitude Research pentru desfăşurarea unui sondaj cu participarea a 730 manageri C-suite şi senior IT, sondaj organizat online la sfârşitul verii 2017, cu respondenţi din 13 ţări, inclusiv: Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Mexic, Singapore, Africa de Sud, EAU, Marea Britanie şi SUA. Toate companiile au înregistrat venituri anuale de 1 miliard de dolari sau mai mult ((13% dintre firme au înregistrat profituri de 10 miliarde de dolari sau mai mult), desfăşurându-şi activitatea în următoarele domenii: energie/utilităţi, automobile, produse de larg consum, retail, sănătate, petrol şi gaze, servicii financiare, asigurare şi telecomunicaţii, media şi divertisment.

Platforma cloud de la Oracle oferă suite de aplicaţii complete SaaS pentru ERP, HCM şi CX, plus cea mai bună platformă din clasa sa de baze de date sub formă de serviciu (PaaS), precum şi infrastructură sub formă de serviciu (IaaS) din centre de date aflate în cele două continente americane, Europa şi Asia
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9395 / 17405
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Conferința de administrare a cauzei (Powered by ZRVP)
Avocații de Real Estate de la D&B David și Baias văd semne pozitive pentru 2022 în acest sector afectat de criza sanitară, de modificări legislative cu impact direct asupra costurilor și de lipsa de claritate a unor acte normative. Clauzele de garanție și indemnizații au rămas cele mai discutate subiecte în tranzacțiile imobiliare
MPR Partners intră în al doilea arbitraj ICSID, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți sunt birourile Schoenherr din Viena și București
Activitatea practicii de real estate de la DLA Piper Dinu a fost aproape „business as usual” în 2021, aspect confirmat și prin realizarea țintelor financiare și creșterea echipei. Cele mai multe proiecte au fost din aria tranzacțiilor - transferuri de proprietate sau de companii cu o componentă majoră imobiliară. Piața rămâne dinamică și ofertantă pentru tranzacții, pe fondul unui apetit ridicat al băncilor în finanțarea sau refinanțarea proiectelor imobiliare, spun avocații
Studiu Refinitiv | La nivel global, 2021 a fost cel mai bun an pentru piața fuziunilor și achizițiilor înregistrat vreodată. Europa Estică recuperează mai greu, dar firmele internaționale de avocați cu prezență locală au reușit să se mențină în top
PNRR cuprinde reforme așteptate de întreg mediul de afaceri, inclusiv de business-ul avocațial. Despre legislația achizițiilor publice, oportunități și proiecte, de vorbă cu Andreea Zvâc, Counsel Wolf Theiss București
Performanța echipei de avocați specializați în Dreptul penal al afacerilor de la Popescu & Asociații, validată de magnitudinea portofoliului de clienți, latura transfrontalieră a dosarelor, mizele implicate și rezultatele obținute. O discuție cu membrii unei echipe de elită, catalogată de directoarele internaționale drept una dintre cele mai puternice din România, despre activitatea în această practică bogată în proiecte interesante
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | M&A
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is looking for junior and senior associates | public procurement, infrastructure and energy
Departamentul imobiliar al firmei Stratulat Albulescu, parte a rețelei internaționale TerraLex, a înregistrat anul trecut un grad de încărcare fără precedent, iar dinamica proiectelor s-a reflectat în mod corespunzător și în venituri. Silviu Stratulat, Managing Partner: Tendința pieței este de a simplifica modul de lucru. Clienții vor ca drafturile utilizate să fie cât mai practice, eficiente, fără o încărcare deosebită în privința clauzelor care nu privesc neapărat aspecte juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...