ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

10 start-up-uri de tehnologie din România, Bulgaria, Canada, Elveția și Singapore, cu afaceri de peste 500.000 €, au devenit alumni ai Acceleratorului InnovX-BCR

15 Octombrie 2021   |   BizLawyer

• Kinderpedia, WeaveAir și eCollect sunt start-up-urile care au câștigat primele trei locuri în grupa Startups, dedicată firmelor cu cifra de afaceri sau finanțare atrasă între 500.000 euro și un milion de euro. • Acceleratorul InnovX-BCR dedicat start-up-urilor din tehnologie a început înscrierile pentru cea de-a treia grupa din 2021, denumită Scaleups, dedicată firmelor de tehnologie cu cifră de afaceri de peste 1 milion de euro. Firmele se pot înscrie gratuit până la 29 octombrie accesând www.bcr.ro/accelerator sau www.innovx.eu.

 
 
InnovX-BCR, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, a selectat cei 10 alumni ai grupei Startups și a desemnat câștigătorii grupei în cadrul evenimentului Demo Day, care a pus față în față antreprenorii și potențiali investitori și parteneri. Start-up-urile au participat într-un bootcamp de 12 săptămâni în care au avut acces la programe educaționale paralele dedicate diferiților membri ai start-up-urilor în funcție de responsabilități: 1. CEO - Program de educație financiară și de business în vederea atragerii de finanțări de tip grant și equity; 2. CIO - Program educațional de inovare și 3. CTO - Program educațional dedicat tehnologiilor emergente.

15 startup-uri au participat în Bootcamp în grupa Startups, iar dintre acestea,  10 businessuri au trecut de Selection Day și au fost alese pentru a participa la etapele finale Elevator Pitch, în fața echipei de management BCR, și la Demo Day, pitch în fața unor potențiali investitori. Pentru prima oară, dintre start-up-urile finaliste au făcut parte 4 companii cu fondatori din Elveția, Singapore, Bulgaria și Canada.


În urma pitch-ului live, juriul a selectat trei câștigători și trei premii speciale:

→    Locul I – Kinderpedia (România), o platformă SAAS (software ca serviciu) și o aplicație mobilă pentru ca părinții să interacționeze cu grădinițele și școlile primare, cu scopul de a asigura cea mai bună îngrijire pentru copiii lor.
→    Locul al 2-lea – WeaveAir (Canada), o soluție hardware și software end-to-end pentru sistemele de distribuție a aerului care previne răspândirea contaminării și infectării aerului din clădiri.
→    Locul al 3-lea – eCollect (Elveția), un fintech care asigură gestionarea complet digitalizată a creanțelor pentru companii, ce utilizează tehnologii AI și machine learning.

Toate cele trei start-up-uri vor participa și vor fi prezentate în fața investitorilor și potențialilor parteneri la conferința Wolves Summit, ce va avea loc în Polonia pe 19-21 octombrie, unde InnovX-BCR este partener.
 
Premii speciale:
→    Kindeperdia a primit Microsoft Special Award - o sesiune de brainstorming cu echipa comercială a Microsoft.
→    Invoice Cash a primit UiPath Special Award - o zi de mentorat în UiPath Immersion Lab și o întâlnire cu specialiștii UiPath Marketplace.
→    eCollect a primit Mindspace Special Award - o lună de campanie de marketing și promovare pe paginile social media ale Mindspace.

În urma programului de accelerare au devenit alumni și următoarele start-up-uri:

→    Carter (România) – un asistent virtual creat de Xilar Technologies din Timișoara, care oferă soluții de automatizare și sisteme inteligente pentru locuințe și birouri,  reducând în același timp emisiile de CO2 și poluarea.
→    General Systems (Singapore) – o companie de robotică activă în sectorul construcțiilor, ce oferă soluții automate pentru zidărie și logistica materialelor de construcții
→    Kids Finance (România) - o soluție completă de educație financiară pentru copii și părinți, axată pe dezvoltarea de obiceiuri financiare sănătoase, într-un mod interactiv.
→    Iris Solutions (Bulgaria) – o soluție de Open Banking autorizată de EU pentru bănci și servicii financiare, care integrează conturile de la mai multe bănci, analizează date și procesează plăți.
→    2Value (România) – o platformă de promovare a IMM-urilor în mass media, creată de compania de PR Tudor Communication
→    Invoice Cash Group (România) – o platformă de factoring online și o aplicație mobilă, care folosește machine learning, big data și automatizări pentru a achiziții de facturi, semnături digitale, credit scoring sau finanțări.
→    HiO (România) – o soluție ce acoperă nevoile de sisteme digitale, consultanță logistică și sisteme de delivery pentru companiile specializate în livrări.

„La aproape trei ani de la începerea InnovX-BCR au trecut prin programele de accelerare 100 de start-up-uri din tehnologie. Am învățat și am adaptat curricula educațională de la o grupă la alta, crescând constant numărul mentorilor și al investitorilor cu care antreprenorii pot intra în contact. Cea mai importantă etapă pentru start-up-uri este cea de postaccelerare, unde continuăm să-i susținem pentru a scala proiectele pe care le-au propus în cadrul Demo Day’’, Ana-Maria Crețu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

„Programul de accelerare se extinde internațional tot mai mult, iar în grupa Start-ups au participat pentru prima data companii cu fondatori din patru țări din Europa, Asia și America de Nord. Vom continua să aducem start-up-uri inovatoare din toate colțurile lumii, pentru a crea un schimb de experiențe cu antreprenorii români și pentru a atrage un portofoliu cât mai diversificat de mentori și investitori”, spune Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR.

Start-up-urile au fost selectate de un juriu format din: Paris Nikolopoulos (General Manager Coca-Cola Romania), Alin Stanciu (Partner Catalyst Romania II), Bartosz Lipnicki (Partner AlphaBeat), Andrei Dudoiu (Managing Partner & President BoD SeedBlink), Liviu Munteanu (Partner Founders Bridge), Alina Irma Orban (Commercial Lead Partner Microsoft Romania), Magdalena Jablonska (President of the Board MIT CEE Enterprise Forum), Oana Bâra (Head of Financing Programs at BCR), Bianca Spiridon (Head of Risk & Finance Project Management), Sorin Vișan (Executive Director - IT Solutions at BCR), Robert Velcu (Advisory Pre-Sales Engineer at UIPath) și Valentin Filip (Partner Fortech Investments),.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Mindspace și MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2905 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...