ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 1,7 miliarde euro, în T3 2017 (profil)

18 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

La 31 decembrie 2017, registrul comenzilor în curs a atins valoarea de 32,8 miliarde euro, oferind o bună vizibilitate asupra vânzărilor viitoare.

 
 
Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 1,7 miliarde euro, în cel de-al treilea trimestru al exerciţiului financiar 2017/18 (de la 1 octombrie la 31 decembrie 2017), comparativ cu 1,0 miliarde în aceeaşi perioada a anului 2016, au anunţat, joi, reprezentanţi ai companiei.

Vânzarile Grupului s-au ridicat la 1,8 miliarde euro, în creştere cu 6% (creştere organica cu 8%) faţă de cele 1,7 miliarde euro din cel de al treilea trimestru 2016/17.

În primele noua luni ale anului financiar 2017/18 (de la 1 aprilie la 31 decembrie 2017), valoarea comenzilor înregistrate de Alstom a atins 4,9 miliarde euro. Vânzarile Grupului s-au ridicat la 5,5 miliarde euro, în creştere cu 6% faţă de primele noua luni din exerciţiul 2016/17.


La 31 decembrie 2017, registrul comenzilor în curs a atins valoarea de 32,8 miliarde euro, oferind o bună vizibilitate asupra vânzărilor viitoare.

'Alstom a înregistrat performanţe comerciale bune în acest trimestru. Mai mult, creşterea vânzărilor în primele noua luni ale exerciţiului 2017/18 a fost în conformitate cu obiectivele pentru 2020, care s-au confirmat. În acelaşi timp, continuăm să facem progrese în proiectul Siemens-Alstom. Semnarea Business Combination Agreement-ului este aşteptată în perioada următoare, iar Adunarea Acţionarilor Alstom pentru aprobarea tranzacţiei urmează să aibă loc în iulie 2018', arată Henri Poupart-Lafarge, Preşedinte şi CEO al Alstom, într-un comunicat remis AGERPRES.

'În cel de-al treilea trimestru al anului financiar 2017/18, Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 1,683 miliarde euro, care au inclus ultimele 100 de trenuri pentru proiectul PRASA din Africa de Sud, trenurile Pendolino cu mentenanţa asociată pentru operatorul NTV din Italia şi trenurile regionale din Franţa.

Vânzările au atins cifra de 1,761 miliarde euro, în al treilea trimestru, în special datorită progresului înregistrat în proiectul sistemului de metrou din Riad, Arabia Saudită, livrării de trenuri regionale şi de mare viteză din Franţa, precum şi a executării contractului de mentenanţă din Marea Britanie.

În aprilie 2017, Alstom a lansat mai multe tehnologii de mobilitate inteligentă, de exemplu Mastria, prima soluţie multimodală de supraveghere, pentru a răspunde necesităţilor din ce în ce mai mari atât ale operatorilor, cât şi ale pasagerilor. De asemenea, Alstom şi Airbus au semnat un acord de cooperare strategică în domeniul securităţii cibernetice. În iunie 2017, Alstom a obţinut certificarea ISO 37001 pentru sistemul său de management anticorupţie, confirmând angajamentul companiei în domeniul combaterii corupţiei.

În decembrie 2017, Alstom a semnat un acord cu compania naţională de transport feroviar din Kazahstan (KTZ), pentru achiziţia unui pachet de 25% în compania mixtă EKZ. După aprobarea de către autorităţile competente, Alstom îşi va mări cota de participare la 75%, restul de 25% fiind deţinut de TMH.

De asemenea, Alstom a anunţat că perioada de trei ani a obligaţiilor de autoraportare, pe care Grupul le-a acceptat ca parte a Acordului din 22 decembrie 2014, s-a încheiat cu succes. Această realizare este rezultatul eforturilor companiei, depuse de-a lungul celor trei ani, precum şi al colaborării cu Ministerul de Justiţie al SUA. Compania îşi menţine angajamentul în ceea ce priveşte cel mai ridicat nivel de integritate aplicat în activităţile sale şi va continua dezvoltarea propriului program de conformare.

Olivier Bourges şi-a prezentat demisia din funcţia de Administrator al Alstom, prin urmare Consiliul de Administraţie al companiei este format acum din 12 directori, din care 6 femei (50%) şi 7 administratori independenţi (58%).

La data de 26 septembrie 2017, Siemens şi Alstom au semnat un Memorandum de înţelegere, în vederea combinării diviziilor Siemens din domeniul mobilităţii, inclusiv cea de tracţiune feroviară, cu Alstom. Prin aceasta tranzacţie se reunesc doi jucători inovatori de pe piaţa feroviară, cu un potenţial unic, atât din punct de vedere operaţional, cât şi al valorii oferite clienţilor. Cele două societăţi sunt în mare măsură complementare sub aspectul activităţilor şi al amplasării geografice.

Siemens a demarat procesul de disociere a întreprinderii sale în domeniul mobilităţii, pentru a se pregăti să îşi aducă aportul la Alstom. Numai după ce va obţine toate aprobările relevante în materie de concurenţă şi după finalizarea tranzacţiei, Alstom va putea analiza într-un mod mult mai detaliat cele două întreprinderi combinate. Alstom va putea apoi să evalueze oportunitatea prezentării unor declaraţii anticipative cu privire la anumiţi indicatori cheie de performanţă financiari sau nefinanciari.

Obiectivele până în 2020 au fost confirmate. Vânzările ar trebui să crească organic cu 5% pe an. Marja EBIT ajustată ar trebui să atingă circa 7% până în 2020, fiind stimulată de volum, de diversitatea portofoliului şi de rezultatul acţiunilor axate pe excelenţa operaţională. Până în 2020, Alstom anticipează conversia în proporţie de circa 100% a venitului net în flux liber de lichidităţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9366 / 37477
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Senior (Banking & Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Stagiar (Banking&Finance)
Elementele de noutate în stabilirea sancțiunilor, aduse de ghidul Comitetului European pentru Protecția Datelor, explicate de avocații Filip & Company. Raluca Pușcaș (Partener): Amenda trebuie să își atingă obiectivul de a descuraja încălcările viitoare, să fie eficientă și proporțională | Bilanțul a patru ani de GDPR, cu accent pe evoluția practicii de Privacy & Data Protection și proiectele complexe în care este implicată echipa
În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR
Aria de Employment de la Mușat & Asociații a avut în ultimul an o încărcătură constantă de proiecte de anvergură, atât din perspectiva activității de consultanță, cât și în sfera litigiilor de muncă | De vorbă cu avocații firmei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2022 pe piața muncii. Creșterea numărului de cereri care vizează restructurarea afacerii, urmată de șomaj tehnic sau de concedieri, evidențiată în analiza tendințelor observate de specialiști anul acesta
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică Grupului Indotek cu privire la achiziția clădirii One Victoriei Center. 20 de avocați în echipa de proiect
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...