ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cargus fuzionează cu Urgent Curier şi devine al doilea jucător pe piaţa locală de curierat

23 Octombrie 2014   |   Mediafax

Procesul de fuziune prin preluarea prin absorbţie a Urgent Curier de către Cargus a fost aprobat de acţionarii Cargus International la începutul lunii octombrie, scrie Mediafax in pagina electronica.

 
 
Companiile Cargus International şi Urgent Curier, deţinute de fondul de investiţii Abris Capital Partners, fuzionează şi formează astfel al doilea jucător pe piaţa serviciilor de curierat, cu afaceri cumulate de 231,6 milioane de lei în 2013, după FAN Courier.

Procesul de fuziune prin preluarea prin absorbţie a Urgent Curier de către Cargus a fost aprobat de acţionarii Cargus International la începutul lunii octombrie.

În luna iunie, fondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat integral Urgent Curier, operator poştal cu afaceri de 115,95 milioane de lei în 2013, şi a anunţat că va fi preluată de Cargus Internaţional, companie controlată de acelaşi fond de investiţii din 2012.

Anterior tranzacţiei, Urgent Curier era controlată de soţii Corina şi Sebastian Bălăşescu.


"Abris Capital Partners anunţă achiziţia Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din România. Tranzacţia vine la 20 de luni după ce Abris Capital Partners a investit în piaţa de curierat din România, prin cumpărarea Cargus, în octombrie 2012. Achiziţia va fi urmată de fuziunea celor două entităţi, ca parteneri egali", anunţa Urgent Curier la 9 iunie. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Urgent Curier şi-a început activitatea în urmă cu 10 ani şi a înregistrat în 2013 afaceri de 115,95 milioane de lei, cu 28% mai mult faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a scăzut cu 2,7%, la 10,2 milioane de lei.

În urma fuziunii va rezulta un operator cu o flotă de peste 1.800 vehicule de curierat, o echipă de 1.800 de curieri şi o reţea logistică cu 142 de depozite, se preciza în comunicatul Urgent Curier.

Conducerea noii organizaţii va fi asigurată de Gian Sharp, actualul director general al Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administraţie format din managementul Abris Capital Partners şi familia Bălăşescu.

Anul trecut, afacerile Cargus International au crescut cu 20%, la 115,68 milioane de lei, în timp ce pofitul net a coborât cu 1%, la 6,53 milioane de lei.

Cu birouri în Varşovia, Kiev şi Bucureşti, Abris Capital Partners administrează două fonduri de investiţii.

La nivelul anului 2013, principalii jucători pe piaţa serviciilor de curierat au fost FAN Courier - 280,5 milioane de lei, DHL România - 220,42 milioane de lei, TNT România - 164,41 milioane de lei şi UPS România - 119,87 milioane de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 22203 / 38203
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
BRD a acordat o finanţare de 24,32 mil. € pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi. Wolf Theiss și Kinstellar, în proiect
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Junior Lawyers (Consultancy and Litigation)
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Mușat & Asociații va găzdui în data de 17 februarie 2023 evenimentul Asociației Internaționale a Barourilor – „Workshop on the IBA Arb40 Toolkit for Arbitral Award Writing”
Stratulat Albulescu continuă consolidarea practicii de Litigii și, în special, a ariei de Litigii fiscale. Luiza Ionescu-Donoiu se alătură echipei în rolul de Counsel
Anul 2022 a fost o etapă importantă în dezvoltarea firmei Stratulat Albulescu: rezultate foarte bune în toate practicile, expansiune peste granițe, multe contacte internaționale și consolidare a echipei. Deși anul acesta nu va fi unul ușor din punct de vedere economic, liderii firmei spun că o creștere de doi digiți poate fi realizabilă. Starea de spirit a clienților este bună, mulți dintre ei păstrându-și apetitul pentru proiectele de investiții
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...