ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CC Trust Group lansează în România o divizie de business în domeniul energiei inteligente

25 Iulie 2022   |   BizLawyer

CC Trust Group, o afacere de familie fondată și deținută de antreprenorul elvețian Claudio Cisullo, a intrat în sectorul de eficiență energetică cu o franciză în domeniul clădirilor inteligente.

 
 
Activând sub umbrela CC Trust Smart Energy Group, compania și-a asigurat drepturile exclusive în cadrul Uniunii Europene pentru o franciză inovatoare specializată în servicii de optimizare a consumului de energie electrică în clădiri. Într-un context în care trendul spre "clădiri smart" este evident, creșterea accelerată a prețurilor la energie din ultima perioadă a intensificat nevoia pentru soluții și servicii care să ducă la reducerea consumului de electricitate.

În prezent, franciza în domeniul eficienței energetice dezvoltă cu succes operațiuni în Orientul Mijlociu, având la activ peste 850 de proiecte finalizate. Serviciile propuse pornesc de la înregistrarea datelor referitoare la consumul de electricitate, realizând analiza, optimizarea și execuția programelor de reducere a consumului de energie electrică pentru ansambluri mari de clădiri ce includ edificii guvernamentale, spitale, hoteluri, clădiri mari de birouri, centre comerciale și complexuri rezidențiale. Prin implementarea măsurilor inteligente de eficientizare a consumului de electricitate se obține o reducere a cheltuielilor cu 20 - 40% per clădire, și o creștere simultană a valorii implicite a acesteia.


Pentru lansarea acestei inițiative în Europa, CC Trust Group a ales România, a 6-a economie a Uniunii Europene. Fondatorul și proprietarul CC Trust Group, Claudio Cisullo este de altfel un investitor cu experiență pe piața din România. El este fondatorul și Președintele Chain IQ Group, furnizor de servicii de achiziții indirecte activ la nivel global, cu peste 250 de angajați în România, proprietarul și Președintele grupului de investiții concentrat pe sectorul imobiliar local, ACC Investments, Președintele Consiliului de Administrație al principalului dezvoltator de proiecte imobiliare ”green” din România, One United Properties și membru al Board-ului Ringier Holding Group, principala companie media europeană prezentă și la nivel local.

•    Există o nevoie urgentă pentru eficiența energetică a clădirilor în Uniunea Europeană și în România
Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, clădirile sunt responsabile pentru aproape 30% din consumul de energie la nivel global și produc aproape 15% din emisiile directe de CO2, în prezent emisiile generate de clădiri atingând cel mai ridicat nivel din istorie, aproximativ 10 Gigatone (Gt). În consecință, performanța energetică a clădirilor poate contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2, cu atât mai mult în contextul deficitului global de resurse energetice și al creșterii vertiginoase a prețurilor en-gros la combustibilii lichizi folosiți pentru încălzire (kerosen, păcură), la gaze naturale și curent electric, ca urmare a războiului din Ucraina.

Sectorul construcțiilor din UE este cel mai mare consumator energetic unic din Europa, absorbind 40% din energie, iar aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic.

În ceea ce privește România, sectorul clădirilor acoperă aproximativ 45% din consumul total de energie. Pentru atingerea obiectivelor și țintelor de eficiență energetică stabilite prin documentele de strategie națională și europeană, fondul local de clădiri are nevoie de o performanță energetică sporită. Spațiile administrației publice, clădirile educaționale și cele comerciale însumează circa 75% din consumul nerezidențial de energie, fiecare cu 20-25% din total (arată un studiu Energy Efficiency Group pentru Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice).

Având în vedere aceste niveluri slabe de eficiență energetică, atât la nivel european cât și local, implementarea rapidă de soluții moderne, care și-au dovedit randamentul în eficientizarea consumului de energie, înseamnă un pas înainte în decarbonizarea stocului de clădiri, unul dintre obiectivele pe termen lung ale UE, conform Directivei UE 2018/844 privind performanța energetică.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1580 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...