ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEC Bank continuă să finanţeze antreprenorii români şi în 2021 prin programul IMM Invest

16 Aprilie 2021   |   Agerpres

Programul IMM Invest facilitează accesul la finanţare al afacerilor mici şi mijlocii prin dobânzi mai reduse decât cele de pe piaţă, garanţii de stat şi subvenţii care acoperă costurile cu dobânzile din primele opt luni şi comisioanele de risc şi de garantare, datorate FNGCIMM.

 
 
CEC Bank acordă şi în anul 2021 credite prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de circa 1 miliard de lei, a anunţat vineri banca.
 
"Cu un portofoliu de credite de circa 22 de miliarde de lei la sfârşitul lui 2020, CEC Bank este unul dintre principalii finanţatori din economia României. În toată perioada pandemiei, nu am oprit niciun moment creditarea. Am finanţat în continuare companiile, chiar şi cele din domeniile afectate, atâta vreme cât business-ul avea fundamente sănătoase şi era afectat de evoluţii conjuncturale. Programul IMM Invest este o gură de aer pentru antreprenori, prin garanţiile de stat care facilitează accesul la creditare şi dobânzile accesibile", a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte - director general al CEC Bank.
 
Programul IMM Invest facilitează accesul la finanţare al afacerilor mici şi mijlocii prin dobânzi mai reduse decât cele de pe piaţă, garanţii de stat şi subvenţii care acoperă costurile cu dobânzile din primele opt luni şi comisioanele de risc şi de garantare, datorate FNGCIMM.
 
"Peste 1.700 de antreprenori au accesat fondurile IMM Invest anul trecut prin intermediul CEC Bank. Circa 85% dintre beneficiari au apelat la CEC Bank pentru finanţarea activităţii curente, iar diferenţa de 15% pentru investiţii", se mai precizează în comunicat.
 
Astfel, valoarea medie a creditelor acordate în cadrul programului a fost de 670.000 lei.
 
Potrivit băncii, cea mai mare finanţare a fost un credit de investiţii de 8,5 milioane de lei pentru o companie din domeniul construcţiilor metalice. Industria, construcţiile şi comerţul s-au aflat în topul domeniilor care au atras cele mai mari finanţări IMM Invest prin CEC Bank, în 2020.
 
Fluxul pentru acordarea acestor finanţări este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest şi presupun analiza şi aprobarea solicitării atât la nivelul băncii finanţatoare, cât şi la nivelul FNGCIMM. Consilierii CEC Bank sunt pregătiţi să ofere tot sprijinul clienţilor băncii care se înscriu în acest program şi aleg CEC Bank ca partener financiar.
 
"Anul acesta, prin modificările aduse programului IMM Invest, au fost extinse categoriile de beneficiari eligibili. De acum, inclusiv profesiile liberale, PFA-urile, întreprinderile familiale sau cei care activează în domeniul agriculturii pot aplica pentru finanţare", se mai spune în comunicat.
 
Prin programul IMM Invest pot fi obţinute atât finanţări pentru activitatea curentă, cât şi credite pentru investiţii. Beneficiarii pot cumula finanţări garantate de stat în limita plafonului de 10 milioane de lei, în cazul creditelor pentru investiţii şi până la 5 milioane lei pentru capital de lucru.
 
În cazul creditelor pentru activitatea curentă (capital de lucru şi linii de credit), dobânda standard este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5% pe an şi este subvenţionată de stat pe o perioadă de 8 luni de la data acordării creditului, iar garanţia de stat poate acoperi până la 90% din valoarea finanţării, în funcţie de tipul finanţării (capital de lucru sau linie de credit). Suma maximă ce poate fi împrumutată printr-una sau mai multe linii de credit este de până la 5 milioane de lei.
 
Potrivit băncii, durata finanţării este de maxim 36 de luni în cazul creditelor pentru capital de lucru, iar în cazul liniilor de credit, această perioadă poate fi prelungită cu încă 36 de luni.
 
"În cazul creditelor pentru investiţii poate fi împrumutată o sumă de până la 10 milioane de lei, iar garanţia de stat poate acoperi 80% din valoarea finanţării. Dobânda standard este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2% pe an şi este acoperită de stat pe o perioadă de 8 luni de la data acordării finanţării. Finanţările pot fi acordate pe o durată de maximum 72 de luni, cu posibilitatea unei perioade de graţie de maxim 18 luni.", susţin reprezentanţii băncii.
 
Pentru 2021, la nivel naţional, plafonul total al garanţiilor ce pot fi acordate prin programul IMM Invest este în valoare de 15 miliarde lei, din care 1 miliard lei este alocat programului Agro IMM Invest.
 
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie pe piaţa din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.
 
CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească, care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi phone-banking (Tele CEC). Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3904 / 7916
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...