ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Certion Property Developers intenţionează să investească peste 45 mil. E în dezvoltarea de proiecte rezidenţiale premium în Neptun-Olimp

04 August 2021   |   AGERPRES

Zona Neptun Olimp se află într-un parcurs de dezvoltare accelerată cu investiţii directe de peste 700 milioane de euro până în 2025 ceea ce îmbunătăţeşte perspectivele de regenerare a întregii zone.

 
 
Certion Property Developers are în plan dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale premium în zona Neptun-Olimp, investiţia totală depăşind 45 de milioane de euro, pe o perioadă de 4 ani.

Conform studiilor realizate de Certion, staţiunea Neptun-Olimp are cel mai mare potenţial de a deveni nucleul regenerării mult dorite a litoralului românesc. În acest moment pe litoral sunt mult prea puţine unităţi de cazare de 4 şi 5 stele, concentrate în zone aglomerate care adresează un segment mic din clienţi şi interesante numai pentru perioade limitate, nu pentru întregul an. Studiile mai arată şi faptul că tendinţa globală, a achiziţiei de case de vacanţă, se regăseşte semnificativ şi la nivelul publicului din România care, din ce în ce mai mult, optează pentru investiţii în proprietăţi de vacanţă, se menţionează într-un comunicat al companiei.


"Staţiunea Neptun-Olimp se configurează ca un nou pol al pieţei imobiliare, pe segmentul de investiţii şi second home premium. Proiectele echipei Certion prin seria de facilităţi unice vor marca o etapă nouă în regenerarea şi revitalizarea acestei zone. Valoarea cumulată a proiectelor Certion este de peste 45 de milioane de euro, iar prin ele vizăm nu doar construcţia de locuinţe, ci transformarea spaţiului în acasă, cu un impact minim asupra mediului", a declarat Cătălin Scripcaru, president & CEO Certion Property Developers.

Studiul Certion (realizat de MIA Marketing) arată un nivel de atractivitate de 68% al zonei Neptun Olimp, aceasta fiind în special apreciată pentru că este liniştită şi mai puţin aglomerată (88%) potrivită pentru tot anul (80%), pentru vacanţe mai lungi (88%) şi pentru familii (79%). Celelalte zone cercetate, Mamaia Năvodari şi respectiv Vama Veche sunt percepute ca supra-aglomerate (87%), prea scumpe (87%), cu servicii care lasă de dorit, în cazul Mamaia Năvodari, iar Vama Veche este considerată mai degrabă pentru weekend (57%), murdară (50%), dezvoltată haotic (34%).

Zona Neptun Olimp se află într-un parcurs de dezvoltare accelerată cu investiţii directe de peste 700 milioane de euro până în 2025 ceea ce îmbunătăţeşte perspectivele de regenerare a întregii zone.

În urma studiului s-au conturat şi principalele caracteristici pe care românii le au în vedere pentru achiziţia unei case la mare. Trei sferturi dintre respondenţi preferă un apartament cu 2 camere (suprafaţă medie: 62 mp), cu terasă/ balcon (9,3 mp). Respondenţii îşi doresc să fie situat în vecinătatea plajei, înconjurat de verdeaţă şi având acces la facilităţi precum supermarket, restaurante, farmacii, dar şi Internet wi-fi, iar printre cele mai importante servicii se numără curăţenia căilor de acces, întreţinerea spaţiilor verzi, administrare şi servicii de pază.

Timpul estimat de utilizare a apartamentului de vacanţă la mare acoperă în principal sezonul de vară (80% mai puţin de 3 luni pe an, în medie de 7 ori/ an), iar jumătate dintre respondenţi au disponibilitatea de a închiria apartamentul de vacanţă. În ceea ce priveşte modul de achiziţie, 60% se gândesc să-l cumpere prin credit (bancar sau de la dezvoltator). Momentul deciziei de cumpărare a unei locuinţe la mare a fost puternic impulsionat de pandemie, peste 51% dintre respondenţi luând în considerare achiziţia unui apartament la mare în ultimul an.

În acest context, Certion are în plan dezvoltarea unor proiecte residenţiale premium. Proiectul Vogh Olimp a demarat deja, Galileo Summer Resort este în proces de obţinere a avizelor necesare pentru autorizaţia de construcţie, iar Lago Neptun şi Pharos Olimp urmează a fi lansate în perioada următoare.

Vogh este un proiect localizat în Olimp, într-una dintre cele mai bune locaţii de pe malul românesc al Mării Negre şi singurul din Europa care va avea piscina Infinity la etajul 11. Clădirea de 13 etaje include 160 de apartamente proiectate cu terase spaţioase, oferind vederi spectaculoase, piscină infinity de 200 mp cu sky bar, zonă de lounge şi o cafenea de tip coffee library, prima bibliotecă de cafenea din România. Vogh va avea singura zona din sudul litoralului de tip Drop Kids, cu program prelungit. Un alt loc special va fi complexul Light Beauty & SPA aflat în aceeaşi zonă, la parterul imobilului, cu program de servicii non-stop.

Galileo este poziţionat vizavi de zona vilelor de protocol şi a vilei prezidenţiale. Principalele atuuri ale proiectului includ Galileo Strada - o esplanadă cu şase restaurante, terase şi magazine tip high street, cu o zonă de promenadă marcată de Planetarium. Se adaugă piscina exterioară cu zonă de plajă şi facilităţi dedicate exclusiv rezidenţilor, parcări prevăzute exclusiv subteran, spaţii de joacă pentru copii etc.

Certion a fost creată în 2015 de Cătălin Scripcaru, Cezar Ionescu şi Bogdan Căruntu, profesionişti de top din industrie, cu experienţă recunoscută în dezvoltarea proiectelor imobiliare. În ultimii 20 de ani, echipa fondatoare a Certion a acumulat un portofoliu impresionant de proiecte, valoarea cumulată a acestora fiind de peste 900 de milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 242 / 36086
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
INTERVIU | De vorbă cu Cosmin Vasile, Managing Partner ZRVP, despre modul în care firma își alege avocații în campaniile de recrutare | Trei condiții esențiale pentru aplicanții care vor o certitudine a carierei de litigator. Elementele cheie pe care toți aspiranții la un loc în echipa ZRVP ar trebui să le urmărească
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
INTERVIU | Ovidiu Șerban, după 12 ani de la intrarea în echipa ZRVP - Colaborarea cu o societate de avocatură de calibru, în general, și cu ZRVP, în special, îți aduce mai multe avantaje. Privind retrospectiv, cred că a fost cea mai bună decizie, pentru că aici am avut ascensiunea profesională pe care mi-am dorit-o și îmi desfășor cu plăcere activitatea de avocat în fiecare zi
Roxana Ionescu, Counsel RTPR, Rising Star pentru România la Premiile Rising Star EMEA 2021
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: ZRVP recrutează 2 avocați definitivi pentru departamentul Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...