ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Certion Property Developers intenţionează să investească peste 45 mil. E în dezvoltarea de proiecte rezidenţiale premium în Neptun-Olimp

04 August 2021   |   AGERPRES

Zona Neptun Olimp se află într-un parcurs de dezvoltare accelerată cu investiţii directe de peste 700 milioane de euro până în 2025 ceea ce îmbunătăţeşte perspectivele de regenerare a întregii zone.

 
 
Certion Property Developers are în plan dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale premium în zona Neptun-Olimp, investiţia totală depăşind 45 de milioane de euro, pe o perioadă de 4 ani.

Conform studiilor realizate de Certion, staţiunea Neptun-Olimp are cel mai mare potenţial de a deveni nucleul regenerării mult dorite a litoralului românesc. În acest moment pe litoral sunt mult prea puţine unităţi de cazare de 4 şi 5 stele, concentrate în zone aglomerate care adresează un segment mic din clienţi şi interesante numai pentru perioade limitate, nu pentru întregul an. Studiile mai arată şi faptul că tendinţa globală, a achiziţiei de case de vacanţă, se regăseşte semnificativ şi la nivelul publicului din România care, din ce în ce mai mult, optează pentru investiţii în proprietăţi de vacanţă, se menţionează într-un comunicat al companiei.


"Staţiunea Neptun-Olimp se configurează ca un nou pol al pieţei imobiliare, pe segmentul de investiţii şi second home premium. Proiectele echipei Certion prin seria de facilităţi unice vor marca o etapă nouă în regenerarea şi revitalizarea acestei zone. Valoarea cumulată a proiectelor Certion este de peste 45 de milioane de euro, iar prin ele vizăm nu doar construcţia de locuinţe, ci transformarea spaţiului în acasă, cu un impact minim asupra mediului", a declarat Cătălin Scripcaru, president & CEO Certion Property Developers.

Studiul Certion (realizat de MIA Marketing) arată un nivel de atractivitate de 68% al zonei Neptun Olimp, aceasta fiind în special apreciată pentru că este liniştită şi mai puţin aglomerată (88%) potrivită pentru tot anul (80%), pentru vacanţe mai lungi (88%) şi pentru familii (79%). Celelalte zone cercetate, Mamaia Năvodari şi respectiv Vama Veche sunt percepute ca supra-aglomerate (87%), prea scumpe (87%), cu servicii care lasă de dorit, în cazul Mamaia Năvodari, iar Vama Veche este considerată mai degrabă pentru weekend (57%), murdară (50%), dezvoltată haotic (34%).

Zona Neptun Olimp se află într-un parcurs de dezvoltare accelerată cu investiţii directe de peste 700 milioane de euro până în 2025 ceea ce îmbunătăţeşte perspectivele de regenerare a întregii zone.

În urma studiului s-au conturat şi principalele caracteristici pe care românii le au în vedere pentru achiziţia unei case la mare. Trei sferturi dintre respondenţi preferă un apartament cu 2 camere (suprafaţă medie: 62 mp), cu terasă/ balcon (9,3 mp). Respondenţii îşi doresc să fie situat în vecinătatea plajei, înconjurat de verdeaţă şi având acces la facilităţi precum supermarket, restaurante, farmacii, dar şi Internet wi-fi, iar printre cele mai importante servicii se numără curăţenia căilor de acces, întreţinerea spaţiilor verzi, administrare şi servicii de pază.

Timpul estimat de utilizare a apartamentului de vacanţă la mare acoperă în principal sezonul de vară (80% mai puţin de 3 luni pe an, în medie de 7 ori/ an), iar jumătate dintre respondenţi au disponibilitatea de a închiria apartamentul de vacanţă. În ceea ce priveşte modul de achiziţie, 60% se gândesc să-l cumpere prin credit (bancar sau de la dezvoltator). Momentul deciziei de cumpărare a unei locuinţe la mare a fost puternic impulsionat de pandemie, peste 51% dintre respondenţi luând în considerare achiziţia unui apartament la mare în ultimul an.

În acest context, Certion are în plan dezvoltarea unor proiecte residenţiale premium. Proiectul Vogh Olimp a demarat deja, Galileo Summer Resort este în proces de obţinere a avizelor necesare pentru autorizaţia de construcţie, iar Lago Neptun şi Pharos Olimp urmează a fi lansate în perioada următoare.

Vogh este un proiect localizat în Olimp, într-una dintre cele mai bune locaţii de pe malul românesc al Mării Negre şi singurul din Europa care va avea piscina Infinity la etajul 11. Clădirea de 13 etaje include 160 de apartamente proiectate cu terase spaţioase, oferind vederi spectaculoase, piscină infinity de 200 mp cu sky bar, zonă de lounge şi o cafenea de tip coffee library, prima bibliotecă de cafenea din România. Vogh va avea singura zona din sudul litoralului de tip Drop Kids, cu program prelungit. Un alt loc special va fi complexul Light Beauty & SPA aflat în aceeaşi zonă, la parterul imobilului, cu program de servicii non-stop.

Galileo este poziţionat vizavi de zona vilelor de protocol şi a vilei prezidenţiale. Principalele atuuri ale proiectului includ Galileo Strada - o esplanadă cu şase restaurante, terase şi magazine tip high street, cu o zonă de promenadă marcată de Planetarium. Se adaugă piscina exterioară cu zonă de plajă şi facilităţi dedicate exclusiv rezidenţilor, parcări prevăzute exclusiv subteran, spaţii de joacă pentru copii etc.

Certion a fost creată în 2015 de Cătălin Scripcaru, Cezar Ionescu şi Bogdan Căruntu, profesionişti de top din industrie, cu experienţă recunoscută în dezvoltarea proiectelor imobiliare. În ultimii 20 de ani, echipa fondatoare a Certion a acumulat un portofoliu impresionant de proiecte, valoarea cumulată a acestora fiind de peste 900 de milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3297 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...