ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Enel a semnat cea mai mare facilitate de credit de tip revolving, asociată obiectivelor de sustenabilitate

08 Martie 2021   |   Agerpres

Pe baza realizării unei valori a emisiilor directe de gaze cu efect de seră egale sau mai mici cu 148 gCO2eq/kWh, până la 31 decembrie 2023, linia de credit de tip "revolving" prevede un mecanism de creştere/reducere care va avea impact asupra marjei aplicabile retragerilor, precum şi asupra comisioanelor de angajament aferente oricărei arii neutilizate din facilitatea de credit.

 
 
Enel S.p.A. şi filiala sa olandeză Enel Finance International N.V. au semnat sâmbătă cea mai mare facilitate de credit de tip "revolving" asociată obiectivelor de sustenabilitate, în cuantum de 10 miliarde de euro şi cu maturitate la cinci ani.
 
"Noua facilitate de credit contribuie la atingerea obiectivelor noastre de sustenabilitate, diversificându-ne sursele de finanţare. Această nouă facilitate sprijină cadrul nostru privind finanţarea obiectivelor de sustenabilitate, cadru ce încorporează un mix variat de instrumente, precum obligaţiuni, împrumuturi şi documente comerciale. Această tranzacţie de succes reconfirmă aprecierea comunităţii financiare faţă de consistenţa strategiei de sustenabilitate a Grupului Enel şi impactul constant pozitiv asupra rezultatelor noastre economice şi financiare", a declarat Alberto De Paoli, CFO al Grupului Enel, conform unui comunicat al companiei.
 
Facilitatea va fi utilizată pentru a îndeplini nevoile financiare ale Grupului şi este corelată cu Indicatorul Cheie de Performanţă (KPI) privind emisiile directe de gaze cu efect de seră (Scopul 1 - Emisiile de dioxid de carbon provenite din producţia de electricitate şi căldură), contribuind la realizarea Obiectivului Organizaţiei Naţiunilor Unite de Dezvoltare Durabilă (ODD) 13 "Acţiune climatică". De asemenea, este în conformitate cu "Cadrul de Finanţare a Obiectivelor de Sustenabilitate" al Grupului, Vigeo Eiris oferind un aviz secundar. Ambele au fost actualizate în ianuarie 2021.
 
Pe baza realizării unei valori a emisiilor directe de gaze cu efect de seră egale sau mai mici cu 148 gCO2eq/kWh, până la 31 decembrie 2023, linia de credit de tip "revolving" prevede un mecanism de creştere/reducere care va avea impact asupra marjei aplicabile retragerilor, precum şi asupra comisioanelor de angajament aferente oricărei arii neutilizate din facilitatea de credit.
 
Tranzacţia face parte din strategia financiară a Enel, orientată tot mai mult către finanţarea sustenabilă şi aliniată obiectivului de a atinge o pondere a surselor de finanţare durabilă în datoria totală brută a Grupului de 48%, până în 2023, şi de peste 70% până în 2030, conform Planului Strategic al Grupului.
 
Facilitatea înlocuieşte linia precedentă de credit de tip "revolving", de 10 miliarde de euro, semnată de Enel şi EFI în decembrie 2017. Costul noii facilităţi de credit variază în baza ratingului pro tempore al Enel şi, în baza ratingului actual, are un spread de 40 puncte de bază peste Euribor (Euribor prezintă un nivel zero); comisionul de angajament este egal cu 35% din marjă. Noua facilitate prezintă un cost global mai mic faţă de linia de credit anterioară.
 
Noua linie de credit poate fi utilizată de Enel şi/sau EFI, în acest caz cu o garanţie din partea Enel în calitate de companie-mamă, şi îşi propune să ofere Grupului un instrument extrem de flexibil pentru gestionarea oricăror nevoi de lichiditate.
 
Facilitatea este asigurată de 35 de instituţii financiare la nivel mondial, inclusiv Mediobanca, care este agent de documentaţie şi facilitate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4222 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...