ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Finanțare de 15 mil. lei de la UniCredit Bank cu garanție EximBank pentru Ax Perpetuum Impex SRL

31 Martie 2022   |   BizLawyer

Fondurile sunt destinate susținerii activității curente a companiei Ax Perpetuum Impex SRL.

 
 
UniCredit Bank și EximBank au structurat o finanțare în valoare totală de 15 milioane de lei care va asigura necesarul de lichidități pentru activitatea curentă a companiei clujene Ax Perpetuum Impex SRL, unul dintre principalii jucători pe piața de Home & Deco.

Concret, compania a beneficiat de un credit de la UniCredit Bank garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari. Fondurile sunt destinate susținerii activității curente a companiei Ax Perpetuum Impex SRL.

Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank: “Continuăm să sprijinim economia românească, oferind companiilor soluțiile și instrumentele financiare de care au nevoie pentru a continua să își dezvolte activitatea în mod sustenabil. Astfel, într-o perioadă marcată de numeroase provocări și de incertitudine, UniCredit Bank rămâne alături de clienții săi, inclusiv prin programe cu garanții guvernamentale, cum este și schema de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari oferită de EximBank, care permite condiții favorabile în ceea ce privește mixul de garanții solicitat și costurile aferente creditării.”


Traian Halalai, președintele executiv al EximBank: „Preocuparea noastră rămâne susținerea firmelor românești indiferent de contextele pe care le traversăm și ne adaptăm și diversificăm continuu oferta dedicată comunității de business. Vom fi în permanență alături de companiile antreprenoriale care au dezvoltat modele de afaceri durabile și suntem încântați că, în parteneriat cu celelalte bănci de piață, cum este și cel cu UniCredit Bank, putem propune soluții financiare avantajoase pentru toate firmele care au nevoie de suport în desfășurarea activității sau implementarea planurilor de dezvoltare”.

Dan Pitic, fondatorul grupului Perpetuum: ”Acest pachet de finanțare ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie și va fi utilizat în principal pentru susținerea activităților noastre curente. Am traversat cu toții o perioadă marcată de incertitudine, cu multe provocări, cu volatilitatea prețurilor și o piață dificilă, și este de așteptat ca aceasta să mai continue o vreme. Chiar și așa, însă, am reușit să avem o activitate solidă, cu rezultate bune, și să nu ne abatem de la planul nostru de dezvoltare. Cu capitalul de lucru asigurat, ne concentrăm acum pe implementarea strategiei noastre de dezvoltare”.

Ax Perpetuum este o afacere de familie dezvoltată de omul de afaceri clujean Dan Pitic. Înființată în 1994, compania și-a început activitatea cu distribuția hârtiei și a produselor de papetărie pe piața locală din Cluj-Napoca.  Gama de produse vândute a crescut și s-a diversificat continuu de-alungul timpului, activitatea companiei fiind dezvoltată prin adăugarea de noi divizii cu domeniul de amenajari interioare. Astfel, în 1995, societatea a trecut la producția și vânzarea de mobilier de birou și electrocasnice și distribuția de produse de ambalare precum: borcane, capace, dopuri etc. Din 2000, societatea devine importator și distribuitor de pardoseli (mocheta, covoare, covor din PVC, lemn de esență tare). Astfel, se pun bazele unei rețele de distribuție care furnizează la peste 3000 de puncte de vânzare în toată țara. Ax Perpetuum deține pe lângă depozitul central din Cluj Napoca și două depozite logistice în Targoviste și București. Complementar, compania a dezvoltat si activitatea de vânzare plinte și profile, izolarea acoperișurilor, hidroizolații, uși acordeon (produse comercializate sub marca proprie Profiline), a creat un departament de textile (perdele, draperii, tapițerie, baie, textile de bucătărie), fiind înregistrate mărcile Waterlilly și Atria, și o divizie de ceramică. În 2020, compania avea aproximativ 250 de angajați și afaceri de peste 213 mil. lei.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ de 30 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul Programului guvernamental de susținere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 mil. lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român. Astfel, societățile comerciale pot accesa, până la 30 iunie 2022, credite de investiții și credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenționată precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investițiilor şi/sau pentru susținerea activității curente a companiilor beneficiare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2060 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...