ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Holde Agri Invest vizează investiții de 62 mil. lei în modernizarea și extinderea fermelor sale, în 2021

13 Mai 2021   |   BizLawyer

Pentru 2021, Holde își propune venituri consolidate de 56,6 milioane de lei, cu 29% mai mult față de 2020 și un profit net de 7,4 milioane de lei.

 
 
Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, pregătește investiții totale de 62 de milioane de lei în dezvoltarea afacerii sale în 2021. Din suma totală, aproximativ 30 de milioane de lei vor fi direcționați către extinderea suprafeței exploatate, iar alte 32 de milioane de lei către modernizarea fermelor existente. Holde Agri Invest este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având o capitalizare de piață de aproximativ 72 de milioane de lei.

„Anul 2021 se anunță unul dens în proiecte de modernizare și optimizare a activității operaționale. Ne dorim ca cele trei ferme pe care le operăm să performeze și mai bine și de asemenea, vrem să continuăm să extindem suprafața exploatată de Holde. Ne uităm la ferme cu potențial ridicat care ar putea atinge rapid performantă operațională dorită de noi și ar putea fi integrate relativ ușor în structura noastră. Modelul nostru de a restructura activitatea fermelor pe care le preluăm a fost deja testat și perfecționat în decursul celor trei ani de activitate și suntem convinși că va funcționa foarte bine și pe viitor” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.


Investițiile planificate de Holde Agri Invest vor fi parțial finanțate prin operațiunea de majorare a capitalului social care va începe luna aceasta. Compania intenționează să atragă aproximativ 29 de milioane de lei printr-o operațiune de majorare a capitalului social prin emiterea a 21 de milioane de noi acțiuni ordinare. Restul investițiilor vor fi acoperite prin finanțare bancară.

Aproximativ 70% din capitalul atras de la investitorii Bursei de Valori București va fi direcționat către extinderea suprafeței exploatate prin achiziționarea fermelor situate în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Olt sau Constanța. Holde Agri Invest exploatează în prezent 10.000 de hectare de teren agricol.

Capitalul atras în operațiunea de majorare a capitalului, împreună cu finanțarea prin împrumuturi bancare, vor permite companiei să își extindă suprafața exploatată cu minimum 3.000 și până la 13.000 de hectare pe parcursul anului 2021. Holde este în discuții avansate cu cinci ferme mari și trei mici, care ar putea fi ușor integrate în structura exploatației agricole curente și ar putea obține rapid performanțe operaționale ridicate.
Restul de 30% din capitalul vizat va fi utilizat pentru modernizarea fermelor existente, crescând astfel profitabilitatea globală a companiei. Modernizarea fermelor include investiții în spații de stocare, utilaje, irigații - care pot maximiza producția - precum și investiții în proiecte agro-tehnice, care pot furniza sinergii afacerii Holde.

Pentru modernizarea fermelor, Holde intenționează să combine capitalul strâns prin majorarea de capital social în proporție de 15% și împrumuturile bancare care vor finanța 85% din investiții.

„Pentru 2021 avem planuri complexe de investiții în spații de stocare, utilaje, irigații și modernizarea fermelor care pot maximiza producția. Ne uităm atent și la investiții în proiecte agri-tech cu care putem avea sinergii foarte bune. Extinderea terenului exploatat rămâne o prioritate pentru acest an, dar vom fi selectivi. În prezent, cu o dimensiune semnificativă, de aproape 10.000 de hectare de teren, avem mai multe oportunități decât înainte, atât de a crește capitalul, cât și de a-l investi în proiecte profitabile marca Holde” a adăugat Iulian Cîrciumaru, Președinte al Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest.

Investițiile în modernizarea fermelor se vor concentra pe cele două ferme principale - Roșiori de Vede și Agromixt Buciumeni. Planul de dezvoltare include investiții de 6,3 milioane de lei în echipamente și utilaje pentru ferma Roșiori, 2 milioane de lei în sistemul de logistică al fermei conform conceptului propriu al Holde și 7 milioane de lei în extinderea silozului Călinești cu spații de stocare de 4.400 de tone special pregătite pentru producția ecologică, precum și în achiziționarea unei capacități suplimentare de însilozare de 6.000 de tone care urmează să fie anexată fermei Frumușani. Mai mult, pentru ferma Roșiori de Vede, până la sfârșitul anului 2021, Holde intenționează să investească într-o platformă de colectare și stocare a gunoiului de grajd și o stație de compostare cu o capacitate de 10.000 de tone/an. Pentru Agromixt, investiția principală va fi în echipamente și utilaje, în valoare de 13,6 milioane de lei, 1,3 milioane de lei în logistică și 1,4 milioane de lei într-un proiect pilot de irigații.

Din investițiile totale de 32 de milioane de lei în modernizarea fermelor, Holde a implementat deja proiecte în valoare totală de 5,3 milioane de lei, din care suma de 4,2 milioane de lei a fost investită în echipamente și utilaje noi pentru ferma Agromixt. În prezent, sunt în curs de implementare investiții în valoare de 17 milioane de lei, în timp ce celelalte 9 milioane de lei sunt planificate pentru anul acesta.

Pentru 2021, Holde își propune venituri consolidate de 56,6 milioane de lei, cu 29% mai mult față de 2020 și un profit net de 7,4 milioane de lei. Conducerea estimează că producția totală va ajunge la 36.823 tone în 2021. Ca o comparație, Holde Agri Invest a încheiat 2020 cu venituri consolidate de 43,9 milioane de lei și un profit net de 3,4 milioane de lei - rezultat generat din producția de 24.003 tone.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 241 / 35593
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Privacy & Data Protection, Technology and Intellectual Property
Wolf Theiss a asistat Glovo în achiziţia de 170 mil. € a 6 companii deţinute de Delivery Hero în Europa Centrală şi de Est. Echipa din București, sub îndrumarea partenerului Ileana Glodeanu, a acționat în calitate de coordonator pentru consultanța multijurisdicțională oferită în toate fazele tranzacției
Un nou standard de guvernanță corporativă intră în vigoare la 17 decembrie 2021 | NNDKP a formalizat un parteneriat cu WhistleB, unul dintre furnizorii importanți de software de gestionare a avertizărilor de integritate
Cum lucrează și ce proiecte i-au ținut ocupați pe avocații DLA Piper Dinu din practica de Concurență, care acoperă 15-20% din activitatea firmei. Echipa locală a participat la efortul rețelei internaționale de a dezvolta Aiscension, un instrument care permite evaluarea expunerii la risc, bazat pe algoritmi de procesare a volumelor mari de informații și dezvoltat pentru a învața în mod continuu, care ajută clienții să detecteze eventuale probleme de concurență în mod preventiv
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Arina – Maria Cătălinoiu, 88 de puncte la examen: Mă îndrept către profesia de avocat, după ce am luat în considerare și carierele de procuror și notar. Am descoperit recent un program de Drept medical care mi-a atras atenția, deoarece implică două domenii care mă interesează și reprezintă o ramură relativ nouă, ce devine din ce în ce mai relevantă
CMS a reprezentat cu succes o companie internațională de petrol și gaze din România într-un litigiu fiscal cu o valoare de mai multe milioane de euro
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for a lawyer (3 years of experience) | Corporate M&A or Employment practice
Avocații de concurență de la RTPR au avut agenda plină în ultimul an: valul de tranzacții asistate au adus volume mari de lucru, iar litigiile din această arie au consemnat o premieră și multe victorii. Valentin Berea, partenerul coordonator al practicii: Punctul forte al echipei constă în expertiza complementară a membrilor săi, dublată de o practică îndelungată
Studiu Refinitiv | Cum și-au împărțit firmele de avocatură harta fuziunilor și achizițiilor din zona EMEA în primele luni din 2021. O firmă cu 200 de avocați, pe primul loc în Europa Estică
LegiTeam: MPR | Partners is looking for real estate and employment associates
LegiTeam: ZRVP recrutează 2 avocați definitivi | Departament Litigii
Victorie a echipei de arbitraj formată din avocații RTPR și Allen & Overy, într-un arbitraj LCIA. Tribunalul Arbitral a acordat toate daunele solicitate de clientul Premier Energy
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...