ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Mediului a lansat primele două apeluri de propuneri în cadrul Programului RO-Mediu

17 Septembrie 2020   |   Agerpres

Instituţia menţionează apelul pentru propuneri de proiecte pentru "Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor", cu un buget disponibil de 3.550.000 de euro. Valoarea grantului solicitat per proiect se încadrează între 700.000 euro - valoare minimă şi 900.000 euro - valoare maximă. Termen limită pentru depunerea propunerilor: 15 ianuarie 2021, ora 14:30.

 
 
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat primele două apeluri de propuneri în cadrul Programului RO-Mediu finanţat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2014-2021 (Granturi SEE), conform unui comunicat al ministerului.
 
Instituţia menţionează apelul pentru propuneri de proiecte pentru "Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor", cu un buget disponibil de 3.550.000 de euro. Valoarea grantului solicitat per proiect se încadrează între 700.000 euro - valoare minimă şi 900.000 euro - valoare maximă. Termen limită pentru depunerea propunerilor: 15 ianuarie 2021, ora 14:30.
 
De asemenea, a fost lansat Apelul pentru propuneri de aplicaţii în cadrul "Fondului pentru Relaţii Bilaterale". Pentru acest apel, bugetul disponibil este de 50.000 euro, cu o rată de grant nerambursabilă de 100% din costurile eligibile. Propunerile de inţiative bilaterale vor fi evaluate în ordine cronologică, în funcţie de data de înregistrare, până la epuizarea fondurilor dedicate acestui apel.
 
Potrivit comunicatului de presă, prin Apelul pentru propuneri de proiecte pentru "Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor" vor fi finanţate proiecte care au ca rezultat îmbunătăţirea stării mediului în zone umede şi turbării afectate de desecarea antropică şi/sau naturală.
 
În cadrul acestui apel se vor finanţa maxim 4 proiecte, care vor viza restaurarea unui număr total de 45 de zone umede şi turbării situate în patru regiuni, respectiv Regiunea de Nord-Est 1 (judeţul Suceava), Regiunea de Nord-Est 2 (Botoşani şi Suceava), Regiunea Centru (judeţele Covasna şi Harghita) şi Regiunea Nord - Vest (judeţele Bihor, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Mureş şi Buzău), care acoperă o suprafaţa totală de 11,22 km pătraţi.
 
Pentru a fi eligibile spre finanţare, proiectele depuse vor viza exclusiv lucrări de restaurare a celor 45 de zone umede/turbării selectate.
 
Beneficiar eligibil în cadrul apelului poate fi orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, precum şi organizaţiile neguvernamentale stabilite, ca persoane juridice, în România, conform prevederilor cap.6.1. din Ghidul solicitantului.
 
Cererea de finanţare, însoţită de o scrisoare de înaintare datată şi înregistrată în cadrul instituţiei/entităţii Solicitantului, va fi depusă la Operatorul de Program, în limbile română şi engleză, câte un exemplar în format letric (în plic sigilat) şi o copie electronică (format pdf. pe CD / DVD etc.).
 
De asemenea, Apelul pentru propuneri de aplicaţii în cadrul "Fondului pentru Relaţii Bilaterale" sprijină potenţialii beneficiari în identificarea partenerilor pentru dezvoltarea de proiecte în comun cu entităţi din Statele Donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) în cadrul Programului RO-Mediu.
 
Orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, precum şi organizaţiile neguvernamentale stabilite, ca persoane juridice, în statele donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) sau în statul beneficiar (România), pot fi beneficiari eligibili ai acestui apel, dacă îndeplinesc condiţiile: sunt entităţi înregistrate ca persoane juridice în România sau în unul din Statele Donatoare; pot desfăşura activităţi în domeniile de interes ale programului RO-Mediu; se încadrează în una din categoriile menţionate.
 
Potrivit MMAP, sunt considerate cheltuieli eligibile, atât pentru aplicanţii din România cât şi pentru cei din Statele Donatoare, costurile de deplasare acordate ca sumă forfetară. Sumele forfetare pentru deplasare includ costurile legate de transport, cazare şi diurnă (în care sunt cuprinse cheltuielile legate de masă, transport local, asigurare de călătorie, convorbiri telefonice, comisioane de schimb valutar, diferenţe de tarif).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5269 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...