ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oferta Purcari Wineries, suprasubscrisă de două ori pe segmentul investitorilor de retail. Cine sunt consultanții juridici din IPO

05 Februarie 2018   |   A. D.

Intermediarii ofertei sunt Raiffeisen Bank şi Swiss Capital.

 
 
Oferta publică iniţială a Purcari Wineries era suprasubscrisă de două ori luni, la prânz, în ceea ce priveşte investitorii de retail, potrivit unor brokeri din piaţă.

Oferta a fost subscrisă în totalitate încă din a patra zi a ofertei. Investitorii de retail au alocată doar 10% din ofertă, respectiv 980.000 de acţiuni, iar subscrierea a depăşit 1,96 milioane.

Acţionarii Purcari Wineries speră să obţină 265,9 milioane de lei din listarea a 49% din acţiunile companiei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), reiese din prospectul publicat pe site-ul operatorului pieţei de capital româneşti.

Perioada de subscriere se derulează până în 8 februarie. Investitorii de retail trebuie să subscrie la preţul fix de 28 lei/acţiune, iar investitorii instituţionali între 19 şi 28 de lei.


Intermediarii ofertei sunt Raiffeisen Bank şi Swiss Capital.Opt firme de avocați, implicate în proiect

Asistența cu privire la aspectele din legislația din Romania în legătura cu Oferta a fost acordată de către Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA în asociere cu Allen & Overy LLP, cu privire la aspectele din legislația din Republica Moldova de către Turcan Cazac, cu privire la aspectele din legislația din Cipru de către Georgiades & Pelides LLC, cu privire la aspectele din legislația din Insulele Virgine Britanice de către Conyers Dill & Pearman, cu privire la aspectele din legislația din Gibraltar de către Hassans și cu privire la aspectele din legislația din SUA de către Allen & Overy LLP.
IFC a fost asistată cu privire la aspectele din legislația din România în legătură cu Oferta de către Leroy și Asociații SCA și cu privire la aspectele din legislația din Cipru de către George Yiangou LLC.
Managerii au fost asistați cu privire la anumite aspecte de natură juridică în legătura cu Oferta de către CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP.Producătorul de vin Purcari Wineries Plc anunţa, pe 15 ianuarie, că intenţionează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, în primul trimestru din acest an, printr-o Ofertă Publică Iniţială de cel mult 49% din acţiunile existente.

Societatea nu îşi va majora capitalul social în cadrul ofertei publice şi nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din ofertă.

Compania intenţionează să adopte o politică de dividende progresivă. Pentru anii următori, presupunând absenţa unor condiţii de piaţă excepţionale sau a unor nevoi semnificative de finanţare, Consiliul de Administraţie intenţionează să recomande Adunării Generale a Acţionarilor distribuţia de dividende reprezentând 50% din profitul distribuibil anual, în condiţiile legislaţiei aplicabile.

Potrivit acestuia, marja EBITDA pe primele 9 luni 2017 a fost de 33%, în timp ce marja de profit net a urcat la 23%, crescând cu 29%, respectiv 55%, faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

În România, se consumă circa şase litri de bere şi băuturi spirtoase pentru fiecare litru de vin, în timp ce în Polonia raportul este de 18 la 1, deci mai avem mult de lucru, mai ales după ce am intrat în segmentul vinurilor spumante anul trecut', a declarat recent Victor Bostan, fondator şi director general al Purcari.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9482 / 37758
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Ce tarife orare plătește statul avocaților săi în arbitrajul ICSID Petrochemical Holding GmbH v. Romania, pentru a respinge acuzația că nu a oferit un ajutor de stat de 330 mil. € grupului controlat de miliardarul rus Iakov Goldovski. Anul acesta consorțiul apărătorilor va primi o sumă uriașă
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...