ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Omniasig VIG a plătit despăgubiri de 280 milioane lei în primul semestru din 2017

21 Septembrie 2017   |   Ioana Duta

A doua despăgubire, ca valoare, vizează o accidentare gravă în Anglia a unui pieton de către un şofer român (1,2 milioane lei), iar a treia a implicat în Italia un biciclist lovit cu portiera de către un şofer, cel dintâi decedând după câteva zile de spitalizare (1,1 milioane lei).

 
 
Omniasig Vienna Insurance Group, compania de asigurări de pe piaţa locală cu cel mai mare volum al despăgubirilor plătite în 2016, a plătit despăgubiri de peste 280 de milioane lei în primele şase luni din 2017, informează compania.

În primul semestru din 2017, primele brute subscrise de Omniasig au crescut cu peste 12% faţă de perioada similară a anului anterior.

Pe segmentul Property, cele mai însemnate pagube au fost provocate de două incendii, ce au afectat un depozit de materiale, unde despăgubirea plătită a fost de peste 870.000 lei, respectiv un restaurant (peste 700.000 lei). Pe locul trei se află o daună cauzată de răsturnarea unei macarale, cu o despăgubire de peste 350.000 lei.

Despăgubirile pentru vătămări corporale au reprezentat valorile cele mai mari plătite pe parcursul primei jumătăţi a lui 2017 pe linia asigurărilor de răspundere civilă auto obligatorie (RCA). Cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a fost în valoare de 1,42 milioane lei. Accidentul respectiv s-a produs în Germania şi s-a soldat cu răsturnarea unui autovehicul şi rănirea a 11 persoane, care au suferit vătămări corporale grave.


A doua despăgubire, ca valoare, vizează o accidentare gravă în Anglia a unui pieton de către un şofer român (1,2 milioane lei), iar a treia a implicat în Italia un biciclist lovit cu portiera de către un şofer, cel dintâi decedând după câteva zile de spitalizare (1,1 milioane lei).

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire plătită în prima jumătate a anului curent a fost în valoare de 334.295 lei şi reprezintă o daună totală survenită în urma unei coliziuni frontale şi intrări pe contrasens.

Următoarea despăgubire, în valoare de 317.619 lei, a fost cauzată de pierderea controlului auto într-o curbă, soldată cu dauna totală a automobilului. A treia daună, de 285.476 lei, a fost rezultatul coliziunii frontale a două autoturisme, produsă după ce unul dintre autovehicule a intrat pe contrasens, în Franţa.

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire a ajuns la 1,1 milioane lei, sumă plătită în cazul unui incendiu într-o locuinţă, incident în urma căruia au fost deteriorate şi bunurile din interior. Al doilea loc (peste 430.000 lei) şi al treilea (peste 230.000 lei) din clasament sunt ocupate de două explozii care au cauzat incendii în două imobile, acestea fiind deteriorate în proporţie de circa 80%.

Pe acest tip de produse, asigurările facultative de locuinţe, asiguraţii Omniasig au la dispoziţie facilitatea de plată rapidă a daunelor (în valoare de până la 2.000 lei, pentru anumite riscuri, fără solicitare de documente), fără constatare. În primele şase luni ale anului au fost plătite 106 dosare prin această modalitate rapidă, fără constatare, într-o perioadă de maxim trei zile, permiţând astfel asiguratului să îşi poată face reparaţiile în locuinţă în cel mai scurt timp posibil.

Pe linia asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire (136.719 lei) a fost achitată în cazul unei pneumonii, asiguratul aflându-se pe teritoriul SUA în momentul îmbolnăvirii. Durerile de origine cardiacă, manifestate atunci când asiguratul Omniasig se afla în Austria şi un accident de schi suferit de un alt asigurat în aceeaşi ţară au avut drept efect şi plata unor despăgubiri în valoare de 73.078 lei, respectiv 51.092 lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9911 / 36762
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
KPMG Legal – Toncescu și Asociații asistă asociații Dentstore în tranzacția cu Abris Capital Partners. Laura Toncescu (Managing Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate) au coordonat asistența juridică acordată vânzătorilor
International arbitration for Romanian in house lawyers (24-25 februarie)
Echipa de arbitraj a ZRVP câștigă o nouă dispută arbitrală în domeniul construcțiilor. Partenerul Alina Tugearu a coordonat echipa
PNSA a asistat Pavăl Holding în achiziția complexului Dacia One. Partenerul Valentin Creața a coordonat echipa de avocați, iar Raluca Rusu (Tax Partner) a condus echipa care a asigurat consultanța fiscală în acest proiect
RTPR alături de Autonom Services la achiziția Premium Leasing. Echipă multidisciplinară de avocați coordonată de partenerii Costin Tărăcilă și Alina Stăvaru
Clienții BSMP din practica de Energie manifestă un apetit ridicat pentru proiecte în segmentele de oil&gas și regenerabile. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Din perspectiva practicii de Energie, putem afirma că anul 2021 a depășit nivelul anilor precedenți pandemiei COVID19
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Wolf Theiss a asistat Enercon GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL. Meinhard Stelte, Senior Consultant UEE Holding: ”Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție”
SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Doi avocați preiau roluri de partener, alți trei fac un pas înainte în carieră
Practica de Real Estate & Construction de la Wolf Theiss a derulat anul trecut unele dintre cele mai mari tranzacţii din piața locală | Interesul investitorilor se îndreaptă acum, cu precădere, către proiecte logistice şi industriale, dar şi către parcuri fotovoltaice şi eoliene. Piaţa rezidenţială continuă să fie atractivă, atât pe segmentul de high-end ̸ lux, cât şi al locuințelor ‘affordable’, spun avocații
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...