ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OTP Bank finanţează şi în 2021 achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă

09 Aprilie 2021   |   Agerpres

În privinţa avansului necesar, pentru achiziţia unei locuinţe cu o valoare de până la 70.000 euro este nevoie de 5%, echivalent lei, iar pentru locuinţe cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent lei, avansul minim este de 15%.

 
 
OTP Bank România primeşte cereri de creditare pentru achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă, fiind una dintre băncile participante în ediţia de anul acesta a programului pentru care Ministerul de Finanţe a alocat un plafon de garantare de 1,5 miliarde de lei.
 
Conform unui comunicat al băncii, OTP Bank oferă credite pentru achiziţia de locuinţe prin programul Noua Casa, cu aceeaşi rată a dobânzii ca anul trecut, respectiv marja fixă de 2% la care se adaugă IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor). Acest tip de credit nu are comision de analiză sau de administrare lunară a dosarului, singurul comision fiind cel de gestiune pentru garanţia acordată de stat, datorat către FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri). Acesta a fost redus la 0,3% în 2021 şi se aplică anual la valoarea garantată de către stat pentru creditul prin Programul Noua Casă.
 
"Suntem un partener tradiţional FNGCIMM şi un finanţator consecvent al programului Noua Casă, prin care un segment important al clienţilor poate achiziţiona locuinţe în condiţii de finanţare speciale, cu garanţii susţinute de stat. În 2021, după un an de pandemie şi de proiecte puse în aşteptare, este cu atât mai important să susţinem împlinirea acestor obiective ale clienţilor noştri, să asigurăm buna funcţionare a programului şi să distribuim rapid către beneficiari fondurile alocate", a declarat Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank România, divizia Retail.
 
În privinţa avansului necesar, pentru achiziţia unei locuinţe cu o valoare de până la 70.000 euro este nevoie de 5%, echivalent lei, iar pentru locuinţe cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent lei, avansul minim este de 15%.
 
Exemplele de calcul arată că, pentru un credit în valoare de 221.000 lei, pentru o perioadă de 30 de ani, clientul va avea dobândă variabilă de 3,67% (marja de dobândă de 2% + IRCC), dobândă anuală efectivă (DAE) de 3,73%, rata lunară -1.013 lei (metoda de rambursare prin rate + dobândă egale). Costul total al creditului va fi de 143.852 lei, iar valoarea totală plătită de 364.852 lei. La acestea se adaugă comisionul anual de gestiune FNGCIMM de 0,30%, calculat din valoarea garanţiei.
 
Pentru clienţii care nu se încadrează în condiţiile Programului Noua Casă, OTP Bank propune instrumente de finanţare alternative, precum creditul ipotecar standard, pentru care se poate alege fie o dobândă variabilă pe toată durata creditului, fie o dobândă fixă pentru primii 5 ani, apoi variabilă. În cazul alegerii ratei de dobândă variabilă, acestea se încadrează între 4,49 % şi 5,79%, cu DAE între 4,62% si 6,07%. În cazul alegerii unei rate a dobânzii fixe pentru primii cinci ani, aceasta este între 5,19% şi 6,49%, cu DAE între 5,35% şi 6,81%. Pentru creditul ipotecar standard avansul minim este de 15%.
 
OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.
 
OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3997 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...