ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Programul de inovaţie al Visa se extinde pe mai multe pieţe din sud-estul Europei, inclusiv România

09 Aprilie 2021   |   Agerpres

Conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES, startup-urile care vor fi acceptate în program vor putea să beneficieze, alături de companiile care au finalizat deja programul, de accesul la numeroase resurse, la o reţea de parteneri, de mentorat şi oportunităţi de afaceri.

 
 
Visa Inc anunţă că programul său Visa Innovation Program, o platformă de parteneriate între startup-uri fintech, bănci şi antreprenori cu experienţă din regiunea Europei de Sud-Est, se extinde în mai multe ţări, inclusiv în România, cu scopul de a atrage mai multe fintech-uri.
 
Conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES, startup-urile care vor fi acceptate în program vor putea să beneficieze, alături de companiile care au finalizat deja programul, de accesul la numeroase resurse, la o reţea de parteneri, de mentorat şi oportunităţi de afaceri.
 
Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor la cea de-a treia etapă a programului de inovaţie al Visa este 15 aprilie. Startup-urile cu echipe dedicate şi produse sau soluţii live, care vizează sectorul IMM-urilor, circulaţia fluxurilor financiare, dezvoltarea experienţei de plată de ultimă generaţie sau construirea de oraşe mai inteligente pot trimite aplicaţii direct pe site-ul visainnovationprogram.com.
 
Programul de inovaţie al Visa pune la dispoziţia startup-urilor în fază incipientă (pre-seed, seed şi seria A) o platformă pentru testarea, validarea, co-crearea şi lansarea de noi concepte de produse inovatoare în colaborare cu Visa şi reţeaua sa de parteneri globali, scurtând semnificativ procesul de lansare pe piaţă.
 
Iniţiat în 2018, programul a atras până în prezent peste 300 de aplicaţii şi a recrutat peste 30 de companii în faza de concept, proiecte pilot de testare sau acces pe piaţă, valorificând orientarea către client şi metodologia de creare a designului.
 
Proiectul oferă acces la instituţii financiare şi alţi parteneri din Bulgaria, Grecia şi Turcia. Odată cu expansiunea la nivel regional, programul devine accesibil pentru o comunitate mai mare de fintech-uri din sud-estul Europei şi oferă băncilor participante, instituţiilor financiare nonbancare şi comercianţilor din cele trei ţări acces la cele mai recente inovaţii în spaţiul fintech din regiune.
 
În acelaşi timp, startup-urile din sud-estul Europei care sunt acceptate în program beneficiază de informaţii practice, acces la resurse tehnologice solide şi mentorat pentru a derula proiecte pilot plătite împreună cu partenerii din program, pe pieţele din Bulgaria, Grecia sau Turcia.
 
Visa Innovation Program este implementat în Bulgaria de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri locale şi fonduri de capital de risc în stadiu incipient, de Crowdpolicy în Grecia şi de Hackquarters în Turcia.
 
"La Visa, considerăm că parteneriatele cu companiile fintech sunt esenţiale pentru stimularea inovaţiei, în beneficiul consumatorilor, afacerilor şi clienţilor. Programul de inovaţie al Visa este poarta de acces la reţeaua noastră globală, la brandul de încredere şi la tehnologia de ultimă generaţie care îi poate ajuta să îşi atingă obiectivele, în măsura în care aceste companii vin cu idei originale şi noi moduri de abordare a problemelor. Extinderea programului şi în România va permite accesul mai multor companii fintech, oferind în acelaşi timp numeroase oportunităţi de colaborare cu partenerii de afaceri ai Visa pe plan extern. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem fintech-uri româneşti în cea de-a treia etapă a programului şi avem convingerea că inovaţia va continua să contribuie la dezvoltarea următoarei generaţii de soluţii de plăţi", a declarat Elena Ungureanu, Visa country manager în România.
 
Visa Inc. este lider mondial în domeniul plăţilor digitale. Reţeaua sa globală de procesare a plăţilor, VisaNet, permite plăţi sigure şi fiabile, având capacitatea de a procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3985 / 7941
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...