ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rectificare bugetară: DGAS, CSMB şi Spitalul Carol Davila vor beneficia de cele mai mari creşteri

11 Septembrie 2017   |   Ioana Duta

Bugetul RADET va fi majorat cu 3,8 milioane euro pentru eficientizarea alimentării cu energie termică şi modernizarea centralelor termice. Cu 2,8 milioane euro se va suplimenta bugetul PMB pentru Capitolul Ordine Publică şi Siguranţă, în vederea achiziţionării a 12 utilaje de topit zăpada - şase utilaje de capacitate mare şi şase utilaje de capacitate mică.

 
 
Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, luni, proiectul de rectificare a bugetului propriu al Municipiului Bucureşti, iar instituţiile care vor beneficia de creşterile cele mai importante sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, Spitalul Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila' şi Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Prof. Dr. Al. Obregia'.

Astfel, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi majorat cu 27 milioane lei, ajungând la un total de 123 milioane, iar Clubul Sportiv al Municipiului Bucureşti îşi va adăuga la bugetul iniţial de 61,9 milioane un total de 10,2 milioane lei, din care pe seama subvenţiei: 7,7 milioane lei.

Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat că suplimentarea de aproximativ 6 milioane de euro destinată DGASMB va fi folosită pentru plata sprijinului acordat copiilor cu dizabilităţi, până la sfârşitul acestui an.


Totodată, o sumă suplimentară de 4,4 milioane euro va merge la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti pentru realizarea unor investiţii. Din această sumă, Spitalul Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila' va primi 2,9 milioane euro pentru reparaţii curente şi achiziţionarea de aparatură, iar Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Al. Obregia' va beneficia de 1,5 milioane euro pentru dotarea cu paturi şi echipamente medicale.

Bugetul RADET va fi majorat cu 3,8 milioane euro pentru eficientizarea alimentării cu energie termică şi modernizarea centralelor termice. Cu 2,8 milioane euro se va suplimenta bugetul PMB pentru Capitolul Ordine Publică şi Siguranţă, în vederea achiziţionării a 12 utilaje de topit zăpada - şase utilaje de capacitate mare (200 mc de zăpadă/ oră) şi şase utilaje de capacitate mică (10 mc de zăpadă/oră).

Totodată, 2,7 milioane euro în plus vor merge la bugetul RATB pentru dotarea tramvaielor şi troleibuzelor cu sisteme de climatizare (costul total pentru dotarea tuturor troleibuzelor şi tramvaielor cu aer condiţionat este de 20 de milioane de euro, urmând ca anul viitor să se aloce diferenţa de 17,3 milioane euro), a informat PMB prin intermediul unui comunicat.

Conform rectificării, două milioane euro vor reveni Direcţiei Investiţii din PMB pentru studii de proiectare şi execuţie vizând realizarea a şase parcaje subterane/ supraetajate pe structura uşoară, câte una în fiecare sector. Alte două milioane euro vor fi alocaţi pentru proiectul Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu pentru lucrări care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial, dar sunt necesare: iluminat public, iluminat architectural, semaforizare intersecţii, separator de fluxuri de beton.

De asemenea, bugetul destinat Catedralei Întregirii Neamului va fi majorat cu un milion de euro, în urma unei solicitări a Patriarhiei Române. Aproape un milion de euro sunt prevăzuţi la rectificare pentru achiziţionarea a şase salvări - autospeciale de intervenţie, două de tip C şi patru de tip B1/ B2, solicitate de Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF).

Primarul general a subliniat faptul că nu se taie fondurile alocate pentru şcoli şi grădiniţe sau Teatrul Temporar şi că sumele destinate programului "Reabilitarea infrastructurii educaţionale în Bucureşti", cofinanţat din credit BEI, nu au fost modificate.

Ana Maria Ciceală (USR) a apreciat că în cadrul acestei rectificări "continuă alocarea aleatorie" de sume, dar a salutat faptul că nu au fost tăiate fondurile destinate reabilitării unor clădiri. Pe de altă parte, Lucian Iliescu (PMP) a declarat că are un "mare of" legat de faptul că în mandatul anterior au fost iniţiate proiecte importante care nu au fost continuate.

"Mă doare foarte mult fiindcă noi în anii trecuţi - şi vorbesc de ultimii zece ani - am avut proiecte foarte bune la nivel de Bucureşti. Acele proiecte au beneficiat de studii de fezabilitate, de sute de ore de întâlniri în comisii, comitete. Şi noi le-am blocat. De ce nu le continuăm? Şi vă dau trei exemple: nodul intermodal de la Răzoare, nu se mai vorbeşte nimic de Prelungirea Ghencea, nu mai vorbim nimic de penetraţia A1 - bd. Timişoara. Nu mai vorbim nimic de penetraţia A2, de Elena Văcărescu. De ce nu vorbim de aceste proiecte? În schimb, banii se duc pe toate lucrurile micuţe, pe toate chestiile de care la un moment dat o parte din oameni se bucură, iar alţi oameni pot să spună: 'Daţi 25.000 de vouchere...'. Ar fi un fel de acoperire electorală, aşa, pentru voturi. Nu e în regulă. Hai să facem şi un proiect mare", a spus el.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9123 / 35827
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Electrica a achiziţionat un portofoliu de 207 MW de energie regenerabilă de la Monsson. Ţuca, Zbârcea & Asociaţii și Berechet Rusu Hiriţ, în tranzacție
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Cassa Digital Software atrage investitori și securizează o finanțare importantă prin intermediul SeedBlink. Fondatorii Cassa: Dragoș Iamandoiu și Corina Roman (KPMG Legal - Toncescu și Asociații SPARL) au fost avocații noștri de încredere de la început și sperăm să îi avem alături și în următoarele runde de finanțare
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Bondoc & Asociații asistă Cargus în achiziția unui pachet majoritar în QeOPS. Echipa, coordonată de partenerul Cosmin Stavaru, cu suportul avocaților Lucian Bondoc și Daniela Gladunea
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
13 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2021
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...