ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rompetrol Rafinare investeşte circa 40 de milioane de dolari în capacităţile de stocare până în 2027

03 Octombrie 2022   |   Agerpres

În plus, proiectul general care vizează parcul de rezervoare va eficientiza logistica de transport şi va creşte gradul de siguranţă în exploatare. Lucrările au început deja cu construcţia a trei noi rezervoare pentru produse petroliere, dar şi reabilitarea unui rezervor de produse semifabricate.

 
 
Rompetrol Rafinare a iniţiat în acest an un program amplu de mentenanţă, reabilitare şi modernizare a capacităţilor de stocare pentru produsele obţinute în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, efortul investiţional fiind estimat la circa 40 de milioane de dolari, pentru perioada 2022 - 2027.
 
"Lucrările din parcul de rezervoare fac parte din strategia noastră operaţională, care vizează flexibilizarea proceselor de producţie, în condiţii totale de siguranţă şi protecţie a mediului înconjurător. Proiectul va duce la o creştere de circa 20% a capacităţii de stocare a motorinei şi ne va permite un management de transfer mai eficient al produselor finite şi semifabricate. Cu sprijinul Grupului KMG International, continuăm drumul asumat de dezvoltare a rafinăriilor Petromidia şi Vega, unităţi de producţie cu un impact pozitiv major pentru sectorul energetic românesc", a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare.
 
În total, sunt prevăzute reabilitări şi construcţii pentru aproximativ 50 de rezervoare aflate în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Lucrările vizează menţinerea şi modernizarea capacităţilor de stocare, implicit creşterea capabilităţilor de depozitare, corelate cu evoluţia parametrilor de procesare a materiei prime din rafinăria Petromidia.
 
În plus, proiectul general care vizează parcul de rezervoare va eficientiza logistica de transport şi va creşte gradul de siguranţă în exploatare. Lucrările au început deja cu construcţia a trei noi rezervoare pentru produse petroliere, dar şi reabilitarea unui rezervor de produse semifabricate.
 
În perioada imediat următoare, sunt prevăzute lucrări de proiectare, inspecţie şi verificări tehnice pentru alte 6 rezervoare, cu o capacitate cumulată de stocare de circa 50.000 de metri cubi.
 
Este al doilea proiect major demarat, din 2007 până în prezent, care este destinat modernizării parcului de rezervoare. O investiţie asemănătoare a fost cuprinsă în perioada 2011 - 2020, când KMG International (Rompetrol) a alocat peste 17 milioane de dolari în reabilitarea a peste 20 de rezervoare.
 
În proximitatea rafinăriei, la circa 2 kilometri distanţă de platforma Petromidia, se află şi parcul de rezervoare ţiţei, operat de Midia Marine Terminal (MMT), format din 8 rezervoare cu o capacitate totală de aproximativ 420.000 de metri cubi, conectat printr-o conductă de uscat şi submarină de terminalul offshore al MMT, situat la 8,6 kilometri în largul Portului Midia.
 
Pentru acest an, Rompetrol Rafinare şi-a propus atingerea unei producţii de aproape 4 milioane de tone de carburanţi, dintr-un total de peste 5 milioane de tone de materii prime vizate pentru prelucrare. Imediat după terminarea lucrărilor de revizie din perioada martie - aprilie, rafinăria Petromidia a revenit la capacităţi optime de operare, cu o medie de peste 15.000 de tone de materii prime procesate zilnic.
 
În prima jumătate a anului, compania şi-a concentrat preponderent livrările de produse petroliere pentru acoperirea cererilor din piaţa internă, dar şi în regiune, în special către subsidiarele KMG International - Republica Moldova, Georgia şi Bulgaria.
 
Grupul este cel mai mare furnizor de carburanţi din Republica Moldova şi Georgia.
 
Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din ţară şi una dintre cele mai moderne şi complexe unităţi de profil din regiune, care funcţionează în sinergie perfectă cu divizia de petrochimie (unic producător naţional de polimeri), dar şi cu rafinăria Vega Ploieşti (singurul producător intern de bitum, hexan şi solvenţi ecologici).
 
Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%). 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1349 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...