ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIF Banat Crişana a cumpărat platforma IMGB. Avocații Biriș Goran, în tranzacție

07 Septembrie 2020   |   BizLawyer

SIF Banat-Crișana a fost asistată la realizarea tranzacției de către Biriș Goran SPARL și Crosspoint Real Estate.

 
 
SIF Banat-Crișana a informat azi investitorii că la data de 4 septembrie 2020 a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziționarea pachetului de acțiuni reprezentând 99,92% din capitalul social al DOOSAN IMGB S.A., societate cu sediul în București, Șoseaua Berceni, nr. 104.

Finalizarea  tranzacției  este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței, în conformitate cu legislația aplicabilă.

SIF Banat-Crișana a fost asistată la realizarea  tranzacției de către Biriș Goran  SPARL și Crosspoint  Real Estate.

Reamintim că salariaţii au protestat, în urmă cu câteva luni, în faţa Guvernului, împotriva intenţiei proprietarului coreean al fabricii de a o închide şi de a vinde terenul pe care se află platforma industrială.


Este nevoie de un nou investitor la Întreprinderea de Maşini Grele Bucureşti (IMBG), care să continue activitatea, întrucât este de neacceptat ca utilajele de acolo să fie vândute la fier vechi, a declarat, la acea vreme, ministrul desemnat pentru Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, Virgil Popescu.

"Este o întreprindere privată, din păcate, care nu şi-a respectat intenţiile de "gentlemen agreement" ca acea activitate să funcţioneze. Avem o pârghie: au fost exceptaţi de la plata certificatelor verzi pe o lungă perioadă. O să urmărim dacă această exceptare s-a materializat în investiţii, aşa cum trebuia să fie, şi o să vedem ce măsuri vom lua după ce verificăm acest lucru", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, compania va trebui să returneze acel ajutor, dacă nu a respectat legea.

IMGB (Întreprinderea de mașini grele București) este una dintre întreprinderile bucureștene cu tradiție. Înființată în 1963, fabrica de mașini grele reprezenta unul dintre obiectivele de care regimul socialist era mîndru. În perioada comunistă, IMGB producea turbine de aburi, inclusiv prima turbină de 700 MW pentru Centrala nucleară de la Cernavodă. Fabrica a produs cilindri pentru laminoarele combinatului siderurgic de la Galați care atingeau o greutate de 150 de tone și a livrat în SUA un arbore de generator pentru centralele electrice de 120 de tone. Înainte de 1989, pe platforma de la IMGB funcționau mai multe fabrici, respectiv IMGB, FECNE, General Turbo, Upetrolam, Romenergo Mecanica, Pressofusioni, toate având circa 13.000 de angajați exceptând uzina Vulcan.

În 1998, a fost preluată de concernul norvegiano-britanic Kvaerner, pentru suma simbolică de 1 dolar. În 2006, Kvaerner a vândut-o grupului coreean Doosan Heavy Industries and Construction.

Potrivit unui comunicat al Crosspoint Real Estate, aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în ultimii zece ani, în România, respectiv 540.000 de metri pătraţi (exceptând terenurile agricole).

Crosspoint Real Estate mai are în derulare încă patru tranzacţii în Capitală, în valoare de peste 55 milioane de euro, care reprezintă terenuri pentru dezvoltatori de retail sau rezidenţial. De asemenea, compania a realizat şi are în desfăşurare tranzacţii de terenuri şi în oraşele secundare, având tranzacţii semnificative, închise sau în desfăşurare şi în judeţele Bacău, Brăila, Alba, Vaslui, Timiş, Constanţa, Braşov, Mureş sau Iaşi.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5332 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...