ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Startup-ul Qoobiss lansează prima soluție de KYC complet automatizată pentru buletinele din România

28 Iulie 2021   |   BizLawyer

Procesul de verificare a identității oferit de Qoobiss este automat și construit pentru a maximiza procesul de integrare a noilor clienți, cu ajutorul celor mai noi tehnologii biometrice, alimentate de inteligența artificială.

 
 
Startup-ul pentru verificarea identității digitale Qoobiss lansează prima soluție Know-Your-Customer (KYC) complet automatizată pentru buletinele din România, care permite companiilor să verifice identitatea clienților lor într-un mod mult mai eficient, fără a fi necesară intervenția umană.

Soluția KYC creată de Qoobiss este concepută pentru a fi ușor scalabilă pentru un număr mare de utilizatori, rapid de implementat și 100% online. Astfel, procesul de verificare a identității oferit de Qoobiss este automat și construit pentru a maximiza procesul de integrare a noilor clienți, cu ajutorul celor mai noi tehnologii biometrice, alimentate de inteligența artificială.

„Soluția noastră poate fi utilizată de către companii din fintech, dar și din alte industrii, precum domeniul blockchain, e-commerce sau medical, deoarece echipa noastră înțelege foarte bine problemele specifice fiecărui tip de companie și echilibrului delicat dintre obligațiile legislative și nevoia utilizatorilor de a avea o experiență îmbunătățită de folosire a soluțiilor digitale de verificare a identității. Obiectivul nostru este să oferim o soluție scalabilă pentru un număr mare de utilizatori și un protocol foarte sigur.”, a explicat Alexandru Rizea, CTO-ul Qoobiss.


Cu ajutorul soluției Qoobiss, companiile pot verifica automat datele de identificare ale clienților, utilizând fotografii ale actului de identitate atunci când este creat un nou cont online. Software-ul scanează documentul, extrage datele clienților, efectuează o verificare instantanee a identității utilizatorului și validează actul de identitate, păstrând confidențialitatea completă a datelor.

De asemenea, funcția Anti Money Laundering (AML) /  Know-Your-Customer (KYC) ajută la reducerea numărului de fraude, prin verificarea rapidă și precisă a identității clienților. Companiile fintech sunt, asfel, ajutate de Qoobiss să verifice automat bazele de date PEP (Politically Exposed Persons) și AML pentru a valida conformitatea clienților.

În plus, API-ul companiei permite utilizarea semnăturii electronice avansate pentru a valida orice aprobări convertite în pdf și contractele dintre companiile fintech și clienți.

Qoobiss oferă soluții de verificare a identității digitale, personalizate pentru o gamă largă de industrii precum: fintech, medical, blockchain, e-commerce etc. Astfel, soluțiile Qoobiss asigură respectarea obligațiilor diferite de reglementare prin servicii de verificare automatizată a clienților și protejează companiile împotriva fraudelor.
Start-up-ul Qoobiss reprezintă o continuare tehnologică și conceptuală a Credimatic Network, companie înființată în 2016 și axată pe dezvoltarea de tehnologii inovatoare și avansate pentru industria financiară.
Construind inițial soluții tehnice de software și hardware pentru industria fintech, compania a introdus pe piață tehnologii inovatoare pentru servicii la distanță pentru clienți, cu obiectivul de a îmbunătăți experiența clienților și de a reduce timpul de procesare și optimizare a costurilor operaționale. De-a lungul timpului, Credimatic Network și-a extins competența în diferite industrii, concentrându-se pe soluții software care utilizează cele mai noi tehnologii biometrice alimentate de inteligența artificială și în 2021 și a lansat Qoobiss.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3320 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...