ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VGP începe dezvoltarea unui nou parc logistic în Brașov

19 Noiembrie 2020   |   Bogdan Alexandru

VGP Park Brașov – potențial de până la 180,000 m2 într-o locație de top ♦ Primul contract pe termen lung cu FILDAS a fost încheiat pentru o suprafață utilă de 4,000 m2 ♦ Prima clădire cu o suprafață totală de 9,400 m2 va fi dată în folosință la mijlocul anului 2021 ♦ Toate clădirile vor avea certificare BREEAM Very Good.

 
 
VGP, furnizor paneuropean de spații imobiliare logistice și semi-industriale de înaltă calitate, anunță începutul dezvoltării noului său parc de business din Brașov, în partea centrală a României.

Cu lucrările pornite la începutul lunii noiembrie, prima clădire cu o suprafață de 9.400 m2 este planificată să fie dată în folosință la mijlocul anului 2021 și va fi parțial ocupată de compania farmaceutică Fildas Trading.
VGP Park Brașov este dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 390.000 m2 și va avea un potențial total de 180.000 m2 disponibili pentru închiriere.

Parcul logistic este situat adiacent orasului si șoselei de centură a Brașovului și are acces direct din drumul național E68 către Sibiu, fiind foarte aproape de conexiunea cu viitoarea autostradă A3 București-Brașov-Sibiu. De asemenea, parcul logistic beneficiază de acces direct la rețeaua de transport public al Brașovului. Un astfel de acces rutier excelent și infrastructura publică fac parcul ideal pentru localizarea centrelor de distribuție regionale și internaționale.


Mai mult, aeroportul modern din Brașov, amplasat în apropiere și care se află în ultimele faze de construcție, va asigura conexiunea cu cele mai importante orașe din Europa.

Orașul Brașov este unul dintre cele mai importante centre industriale și de învățământ tehnic din România, iar întreaga zonă metropolitană găzduiește peste 250.000 de locuitori, care oferă o bază substanțială de angajați calificați, talentați și foarte experimentați.

Fildas Trading S.R.L. va fi primul chiriaș din cadrul VGP Park Brașov și va ocupa un spațiu de aproximativ 4.000 m2 cu temperatură controlată și birouri aferente. Catena, rețeaua de farmacii afiliată companiei, este unul dintre liderii pieței în domeniu.

Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP România, a declarat: ”Suntem încântați că am demarat lucrările pentru VGP Park Brașov și avem oportunitatea de a oferi clienților noștri un parc logistic de primă clasă, într-o locație de top. După finalizare, ansamblul va constitui unul dintre cele mai mari parcuri logistice din portofoliul nostru, din România.
Ne bucurăm să anunțăm că noul nostru parc de business a fost validat de către unul dintre jucătorii de top ai pieței de distribuție pentru produse farmaceutice, Fildas Trading S.R.L., care va deveni astfel primul chiriaș al parcului. Colaborarea cu echipa Fildas a fost foarte bună și suntem încrezători că acesta este doar începutul unui parteneriat pe termen lung.


VGP România, o filială a grupului VGP cu o prezență îndelungată în România din 2007, deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu, precum și o suprafață de teren importantă pentru dezvoltări în București, Arad și acum Brașov. Grupul VGP are un total de 72 de parcuri situate în 12 țări europene și se află în continuă expansiune pe toate piețele unde este prezent.

Sustenabilitatea și eficiența energetică sunt parametrii centrali pentru imobilele comerciale dezvoltate de VGP. Compania a lansat și a implementat numeroase inițiative, multe dintre ele în anul 2019. Una dintre acestea este VGP Renewable Energy, o divizie nouă, separată, deținută în totalitate de VGP N.V., responsabilă de utilizarea spațiului de acoperiș disponibil în parcurile VGP pentru sisteme fotovoltaice și tehnologii energetice moderne. Compania și-a stabilit obiectivul atestării tuturor clădirilor noi care urmează să fie construite, începând din 2020, cu o certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very Good. De asemenea, în 2019 a fost înființată Fundația VGP.

VGP a fost consiliat în tranzația menționată mai sus de către agenția locală Cushman & Wakefield Echinox.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 4845 / 7952
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
    Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
    BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
    LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
    LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
    De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
    Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
    Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
    MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
    LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...