ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MedLife: Cifra de afaceri creşte cu 32% la 9 luni; rulajul va depăşi 200 mil. € în 2019 | Strategia de achiziţii continuă

08 Noiembrie 2018   |   T. S.

Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei.

 
 
Furnizorul de servicii private de sănătate MedLife a încheiat primele 9 luni din 2018 cu o cifră de afaceri pro-forma de 606,16 milioane lei, în creştere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru 2019 conducerea grupului estimează depăşirea cifrei de 200 de milioane de euro, informează un comunicat al companiei.

Cifra de afaceri a MedLife se ridică la aproximativ 130 de milioane de euro, la 9 luni, la un curs de 4,6617 lei/euro.

Clinicile şi spitalele au avut cea mai mare dinamică în condiţiile în care aceste segmente de business au înregistrat în primele nouă luni o creştere de 49%, respectiv 45% comparativ cu perioada similară din 2017, urmate de laboratoare şi divizia corporate, cu procente de 21% şi 19%.


Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei.

"Am încheiat primele 9 luni din 2018 cu rezultate foarte bune. Rezultate care reflectă strategia de dezvoltare şi extindere la nivel de grup. Adiţional proiectelor anunţate pentru primul semestru, în toamna acestui an, am deschis prima hyperclinică la Oradea, în momentul de faţă suntem prezenţi în acest oraş cu un laborator de analize, clinica de mari dimensiuni şi un centru de imagistică - Centrul Transilvania, rezultat al unei achiziţii. Odată cu finalizarea acestui proiect, MedLife devine singurul operator medical prezent cu clinici de mari dimensiuni în toate oraşele cu peste 150.000 de locuitori. Niciun alt operator medical nu este prezent în cel puţin 10 reşedinţe de judeţ cu astfel de unităţi, aşa cum este MedLife", a declarat Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife Grup.

În perioada următoare, grupul MedLife continuă proiectele de tip greenfield, proiectează dezvoltarea a noi linii de business şi continuă strategia de achiziţii. Compania vizează dezvoltarea celui de-al doilea brand - Sfânta Maria, dar şi extinderea altor companii achiziţionate.

"Suntem deja prezenţi în toate oraşele mari prin brandul MedLife şi pentru că ne dorim să facilităm accesul la serviciile medicale unui număr şi mai mare de români evaluăm strategia de a intra în oraşele mai mici prin brandul Sfânta Maria. Primul proiect pilot este finalizarea centrului medical de ambulatoriu din Bacău pe care îl vom inaugura în curând", a mai spus Mihai Marcu.

De asemenea, MedLife vizează şi dezvoltarea prin extindere a companiilor achiziţionate. Astfel, Dentestet, companie achiziţionată în 2016, se pregăteşte să se extindă cu două unităţi noi, iar Sama, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din Oltenia, companie achiziţionată în 2015, vizează deschiderea unei noi unităţi de mari dimensiuni ce include şi servicii de spitalizare. 

Pentru ultima parte a anului curent, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei.

"Există premise că la finele anului 2019, în măsura în care vom reuşi să finalizam proiectele demarate de achiziţii, să devenim prima firmă de servicii medicale din România care va depăşi cifra de afaceri de 200 de milioane de euro. Cel mai important însă, din punct de vedere academic, grupul MedLife va pune mare accent pe infrastructura digitală, second opinion la nivel naţional şi dezvoltarea de centre de excelenţă la nivelul celor 10 unităţi spitaliceşti, pentru mai multe specialităţi, precum neurochirurgie, chirurgie cardiacă, chirurgia peretelui abdominal, ginecologie şi traumatologie sportivă", a adăugat preşedintele MedLife Grup.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Începând cu anul 2009, MedLife a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7 / 15
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Instituțiile de credit trebuie să revizuiască documentația și fluxurile interne. Yolanda Ghiță-Blujdescu, Associate Clifford Chance Badea: MiFID II integrează noi prevederi privind tranzacționarea algoritmică și supravegherea acesteia
Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy, într-un litigiu cu Ministerul Energiei
Cristi Minculescu și colegii săi fac un pas important pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii ”IRIS”. Avocații de la Milcev Burbea SCA au obținut soluția favorabilă
LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Ce schimbări trebuie să facă actorii pieței financiare pentru a nu plăti o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Elementele de noutate, explicate de Alexandra Ovedenie, coordonatorul practicii de Banking, Finance & Capital Markets la Radu și Asociații SPRL
Cum lucrează avocații specializați în Dreptul Muncii de la Suciu | The Employment Law Firm. Tendințele pieței, analizate de Andreea Suciu, Managing Partener
LegiTeam: Experienced Lawyer (Environmental Law) - Reff & Associates
Avocații Zamfirescu Racoți & Partners și Tănăsescu Gavrilă & Asociații câștigă pentru România arbitrajul ICSID cu Alpiq
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Senior Lawyer | Banking & Finance
Wolf Theiss, alături de Revetas în achiziționarea proiectului Marina în România. Ce avocați au lucrat la această tranzacție
Acțiunea fraților Sukyas, care cer României 909 mil. €, respinsă în prima instanță de un tribunal din SUA | Procesul continuă. Ce onorarii primesc firmele de avocați care apără statul
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced lawyers (Litigation practice)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...