ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MedLife: Cifra de afaceri creşte cu 32% la 9 luni; rulajul va depăşi 200 mil. € în 2019 | Strategia de achiziţii continuă

08 Noiembrie 2018   |   T. S.

Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei.

 
 
Furnizorul de servicii private de sănătate MedLife a încheiat primele 9 luni din 2018 cu o cifră de afaceri pro-forma de 606,16 milioane lei, în creştere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru 2019 conducerea grupului estimează depăşirea cifrei de 200 de milioane de euro, informează un comunicat al companiei.

Cifra de afaceri a MedLife se ridică la aproximativ 130 de milioane de euro, la 9 luni, la un curs de 4,6617 lei/euro.

Clinicile şi spitalele au avut cea mai mare dinamică în condiţiile în care aceste segmente de business au înregistrat în primele nouă luni o creştere de 49%, respectiv 45% comparativ cu perioada similară din 2017, urmate de laboratoare şi divizia corporate, cu procente de 21% şi 19%.


Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei.

"Am încheiat primele 9 luni din 2018 cu rezultate foarte bune. Rezultate care reflectă strategia de dezvoltare şi extindere la nivel de grup. Adiţional proiectelor anunţate pentru primul semestru, în toamna acestui an, am deschis prima hyperclinică la Oradea, în momentul de faţă suntem prezenţi în acest oraş cu un laborator de analize, clinica de mari dimensiuni şi un centru de imagistică - Centrul Transilvania, rezultat al unei achiziţii. Odată cu finalizarea acestui proiect, MedLife devine singurul operator medical prezent cu clinici de mari dimensiuni în toate oraşele cu peste 150.000 de locuitori. Niciun alt operator medical nu este prezent în cel puţin 10 reşedinţe de judeţ cu astfel de unităţi, aşa cum este MedLife", a declarat Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife Grup.

În perioada următoare, grupul MedLife continuă proiectele de tip greenfield, proiectează dezvoltarea a noi linii de business şi continuă strategia de achiziţii. Compania vizează dezvoltarea celui de-al doilea brand - Sfânta Maria, dar şi extinderea altor companii achiziţionate.

"Suntem deja prezenţi în toate oraşele mari prin brandul MedLife şi pentru că ne dorim să facilităm accesul la serviciile medicale unui număr şi mai mare de români evaluăm strategia de a intra în oraşele mai mici prin brandul Sfânta Maria. Primul proiect pilot este finalizarea centrului medical de ambulatoriu din Bacău pe care îl vom inaugura în curând", a mai spus Mihai Marcu.

De asemenea, MedLife vizează şi dezvoltarea prin extindere a companiilor achiziţionate. Astfel, Dentestet, companie achiziţionată în 2016, se pregăteşte să se extindă cu două unităţi noi, iar Sama, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din Oltenia, companie achiziţionată în 2015, vizează deschiderea unei noi unităţi de mari dimensiuni ce include şi servicii de spitalizare. 

Pentru ultima parte a anului curent, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei.

"Există premise că la finele anului 2019, în măsura în care vom reuşi să finalizam proiectele demarate de achiziţii, să devenim prima firmă de servicii medicale din România care va depăşi cifra de afaceri de 200 de milioane de euro. Cel mai important însă, din punct de vedere academic, grupul MedLife va pune mare accent pe infrastructura digitală, second opinion la nivel naţional şi dezvoltarea de centre de excelenţă la nivelul celor 10 unităţi spitaliceşti, pentru mai multe specialităţi, precum neurochirurgie, chirurgie cardiacă, chirurgia peretelui abdominal, ginecologie şi traumatologie sportivă", a adăugat preşedintele MedLife Grup.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Începând cu anul 2009, MedLife a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 23 / 31
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
The Lawyer European Awards 2019: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...