ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MedLife: Cifra de afaceri creşte cu 32% la 9 luni; rulajul va depăşi 200 mil. € în 2019 | Strategia de achiziţii continuă

08 Noiembrie 2018   |   T. S.

Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei.

 
 
Furnizorul de servicii private de sănătate MedLife a încheiat primele 9 luni din 2018 cu o cifră de afaceri pro-forma de 606,16 milioane lei, în creştere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru 2019 conducerea grupului estimează depăşirea cifrei de 200 de milioane de euro, informează un comunicat al companiei.

Cifra de afaceri a MedLife se ridică la aproximativ 130 de milioane de euro, la 9 luni, la un curs de 4,6617 lei/euro.

Clinicile şi spitalele au avut cea mai mare dinamică în condiţiile în care aceste segmente de business au înregistrat în primele nouă luni o creştere de 49%, respectiv 45% comparativ cu perioada similară din 2017, urmate de laboratoare şi divizia corporate, cu procente de 21% şi 19%.


Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei.

"Am încheiat primele 9 luni din 2018 cu rezultate foarte bune. Rezultate care reflectă strategia de dezvoltare şi extindere la nivel de grup. Adiţional proiectelor anunţate pentru primul semestru, în toamna acestui an, am deschis prima hyperclinică la Oradea, în momentul de faţă suntem prezenţi în acest oraş cu un laborator de analize, clinica de mari dimensiuni şi un centru de imagistică - Centrul Transilvania, rezultat al unei achiziţii. Odată cu finalizarea acestui proiect, MedLife devine singurul operator medical prezent cu clinici de mari dimensiuni în toate oraşele cu peste 150.000 de locuitori. Niciun alt operator medical nu este prezent în cel puţin 10 reşedinţe de judeţ cu astfel de unităţi, aşa cum este MedLife", a declarat Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife Grup.

În perioada următoare, grupul MedLife continuă proiectele de tip greenfield, proiectează dezvoltarea a noi linii de business şi continuă strategia de achiziţii. Compania vizează dezvoltarea celui de-al doilea brand - Sfânta Maria, dar şi extinderea altor companii achiziţionate.

"Suntem deja prezenţi în toate oraşele mari prin brandul MedLife şi pentru că ne dorim să facilităm accesul la serviciile medicale unui număr şi mai mare de români evaluăm strategia de a intra în oraşele mai mici prin brandul Sfânta Maria. Primul proiect pilot este finalizarea centrului medical de ambulatoriu din Bacău pe care îl vom inaugura în curând", a mai spus Mihai Marcu.

De asemenea, MedLife vizează şi dezvoltarea prin extindere a companiilor achiziţionate. Astfel, Dentestet, companie achiziţionată în 2016, se pregăteşte să se extindă cu două unităţi noi, iar Sama, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din Oltenia, companie achiziţionată în 2015, vizează deschiderea unei noi unităţi de mari dimensiuni ce include şi servicii de spitalizare. 

Pentru ultima parte a anului curent, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei.

"Există premise că la finele anului 2019, în măsura în care vom reuşi să finalizam proiectele demarate de achiziţii, să devenim prima firmă de servicii medicale din România care va depăşi cifra de afaceri de 200 de milioane de euro. Cel mai important însă, din punct de vedere academic, grupul MedLife va pune mare accent pe infrastructura digitală, second opinion la nivel naţional şi dezvoltarea de centre de excelenţă la nivelul celor 10 unităţi spitaliceşti, pentru mai multe specialităţi, precum neurochirurgie, chirurgie cardiacă, chirurgia peretelui abdominal, ginecologie şi traumatologie sportivă", a adăugat preşedintele MedLife Grup.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Începând cu anul 2009, MedLife a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 13 / 21
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
Problemele juridice cu care se confruntă clienții din sectorul farma, descrise de avocații STOICA & Asociații. O reglementare importantă în 2019 privește lista de medicamente de interes strategic pentru România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...