ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bălan (CSM): S-a făcut o referire la nişte brigăzi albe care vor merge până la capăt

14 Iunie 2018   |   Ioana Duta

Aceste afirmaţii cred că depăşesc orice limită. Dacă nici acum CSM nu constată că s-a depăşit orice limită şi că ar trebui să revenim pe făgaşul normal (...), cred că e foarte grav"

 
 
Judecătorul Mihai Bălan, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a vorbit în şedinţa plenului de joi despre sintagma 'brigăzi albe' care 'vor merge până la capăt', folosită de liderul PSD, Liviu Dragnea, la mitingul de sâmbăta trecută, magistratul apreciind că este vorba de afirmaţii "foarte grave".


"Este vorba de nişte afirmaţii foarte grave care depăşesc acel limbaj, care, din păcate, l-am acceptat prea mult şi se transformă în nişte ameninţări. De asemenea, s-a făcut o referire la nişte 'brigăzi albe' care 'vor merge până la capăt'. Poate pentru cei care erau prezenţi la miting nu s-a înţeles foarte bine ce e cu aceste 'brigăzi albe', dar cei care au înţeles aluzia este vorba de acele 'brigăzi roşii' din Italia, care au acţionat din 1970, o grupare teroristă care a avut principal obiect de activitate intimidarea şi asasinarea judecătorilor, procurorilor, poliţiştilor care se ocupau de cazurile de corupţie din Italia. Aceste afirmaţii cred că depăşesc orice limită. Dacă nici acum CSM nu constată că s-a depăşit orice limită şi că ar trebui să revenim pe făgaşul normal (...), cred că e foarte grav", a susţinut Bălan în cadrul discuţiilor despre apărarea independenţei justiţiei.


Judecătorul s-a referit şi la faptul că reprezentanţii sistemului judiciar sunt criticaţi de politicieni atunci când se pronunţă asupra unor legi care îi privesc direct.

"Am observat în repetate rânduri că ori de câte ori formulăm vreo critică la adresa celorlalte Puteri sau în legătură cu Legile Justiţiei sau cu Codurile, cu privire la care suntem chemaţi să răspundem, se asociază această afirmaţie a noastră cu politicul şi se spune că are caracter politic. Mie mi se pare extrem de grav să spui că într-o astfel de situaţie, dacă am reacţiona ca şi Consiliu pentru apărarea independenţei sistemului judiciar, ne-am angaja într-o discuţie politică", a mai spus Bălan.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 396 / 11655
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
  NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
  Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
  Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
  Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
  LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...