ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Daniel Bran: Clawback-ul diferenţiat este o măsură care trebuie luată imediat în sectorul farmaceutic

26 Ianuarie 2017   |   Ioana Duta

Accord Healthcare SRL este divizia din România a companiei Accord Healthcare, parte a Grupului Intas, una dintre cele mai puternice companii private din India. Compania este prezentă pe piaţa din România de la începutul anului 2016 şi, în prezent, activează în principal pe segmentele Oncologie şi Hematologie.

 
 
 Clawback-ul diferenţiat este una din măsurile care trebuie luate imediat în sectorul farmaceutic, existând o propunere legislativă în acest sens care a trecut de Senat şi de Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat Daniel Bran, Country Manager, Accord Healthcare România, într-o conferinţă de presă, cu ocazia prezentării activităţii companiei şi a tendinţelor pe piaţa locală farmaceutică.

Taxa de clawback a fost introdusă ca o măsură temporară. Pe de altă parte, aceasta a fost iniţiată pentru a limita consumul, nespecificându-se ce fel de consum. În esenţă, dacă se stabililesc principiile, atunci s-ar putea face modificările mai bine. Potrivit Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice (APMG), o taxă de clawback-ul diferenţiat este o măsură dorită şi necesară, a adăugat Daniel Bran.


Accord Healthcare SRL este divizia din România a companiei Accord Healthcare, parte a Grupului Intas, una dintre cele mai puternice companii private din India.

Compania este prezentă pe piaţa din România de la începutul anului 2016 şi, în prezent, activează în principal pe segmentele Oncologie şi Hematologie.

Potrivit reprezentantului companiei, Accord înregistrează rezultate foarte bune la nivelul Europei, unde deţine pentru toate moleculele comercializate, o cotă de piaţă de circa 30%. Având aceste premise foarte puternice, putem spune că obiectivul nostru este să ajungem în următorii 3-5 ani şi în România la cifre similare.

Compania Accord este activă pe piaţa din Marea Britanie de peste 10 ani, unde livrează 80 de milioane de cutii de medicamente pe an. Portofoliul Accord este focusat pe produse complexe cu cerinţe tehnologice şi clinice superioare şi numără în prezent peste 7.000 de produse.

Grupul are o prezenţa geografică extinsă, în peste 70 de state la nivel mondial, peste 80% din veniturile internaţionale fiind generate de SUA, Marea Britanie şi UE.

Intas operează peste 10 fabrici la nivel mondial, certificate de mai multe agenţii internaţionale de reglementare şi se bucură de o reputaţie excelenţă pentru calitate şi conformitate. Grupul are capacităţi care îi permit să producă o serie largă de forme de dozare, inclusiv medicamente de uz oral solide, lichide, preparate liofilizate sterile, creme, picături şi injectabile.

Intas numără 12.000 angajaţi la nivel global, dintre care 400 sunt localizaţi în Europa. Compania are ca angajaţi peste 800 de cercetători şi deţine 27 de patente internaţionale.

Alături de variantele generice, activitatea de cercetare şi dezvoltare se focusează pe produse cu valoare adăugată precum biosimilarele şi medicamentele generice îmbunătăţite folosind sisteme noi de producţie şi ingrediente active inovatoare.

Intas are cel mai mare portofoliu de biosimilare din India şi este prima companie farmaceutică indiană care a lansat produse biosimilare în UE.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4878 / 12135
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ce firme de avocați au lucrat în cele mai mari tranzacții din 2019 | Reff & Asociații și Wolf Theiss au asistat cele mai multe fuziuni și achiziții din Top 10. Echipele care au gestionat juridic fiecare proiect
Dentons își întărește practica de Banking & Finance la nivel regional
Noerr își întărește echipa corporate ̸ M&A, real estate și litigii. Iulian Sorescu devine Partener
RIL. Hotărârea ICCJ 1 ̸2020 | AVRAM LAW a asistat Asociația Română a Băncilor la redactarea memoriului în vederea soluționării chestiunii privind poprirea asupra conturilor instituțiilor publice
Cum lucrează și ce mandate primește echipa axată pe Fiscalitate ̸Taxe de la Țuca Zbârcea & Asociații. Alianța cu Andersen Global oferă acces la know-how și competențe globale, dar și la proiecte transfrontaliere și clienți internaționali
Anda Todor, fost coordonator al biroului Dentons, se alătură firmei Istocescu & Vintilă ca Managing Partner. Todor, Istocescu & Vintilă – TIV Legal vrea să imprime o nouă tendință pe piața locală de avocatură
Mitel & Asociații a asistat fondul ACCESSION II în vânzarea companiilor Lipomin SA şi Carpatina SA. Ce avocați a avut Prodal 94, firma lui Jabbar Kanani, în această achiziție
Din vorbă-n vorbă cu Lavinia Aftodor, Senior Legal Counsel la BCR, singurul In-House Counsel desemnat Rising Star în România de către Euromoney. “Munca de in-house lawyer nu este rutinantă, sarea și piperul sunt prezente zi de zi. E o plăcere să îmi regăsesc vechi colegi de breaslă, din case de avocatură de prestigiu, cu care să fac echipă în cadrul unui proiect complex”
Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT
act | Botezatu Estrade Partners face o primă rundă de promovări și recrutare sub noul brand. Mihaela Poșircă devine partener, alți avocați fac un pas înainte în carieră
CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la frontiera României este contrară dreptului UE. Țuca Zbârcea & Asociații a sesizat Curtea europeană
Filip & Company a asistat BT Leasing în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni de 40 de milioane euro
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...