ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CSM: Nu putem accepta excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor amendamente la legislaţia penală

15 Mai 2018   |   Ioana Duta

Fără a contesta dreptul constituţional al parlamentarilor de a propune amendamente, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare"

 
 
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, marţi, că nu poate accepta excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor amendamente la legislaţia penală.


CSM precizează, într-un comunicat, că s-a implicat în mod activ, în conformitate cu competenţele sale, în procesul legislativ de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, scopul fiind să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi realizarea unei justiţii eficiente, bazată pe proceduri predictibile.

"În acest context, Consiliul a susţinut propunerile de modificare rezultate din consultarea sistemului judiciar, respingând acele amendamente care erau de natură să afecteze buna funcţionare a Justiţiei ca serviciu în slujba cetăţenilor. Fără a contesta dreptul constituţional al parlamentarilor de a propune amendamente, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare", se mai arată în comunicat.


Conform aceleiaşi surse, în virtutea rolului constituţional de garant al independenţei Justiţiei şi în spiritul unei colaborări interinstituţionale loiale, CSM face apel la "abordarea cu responsabilitate a discursului public de către toţi partenerii de dialog".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1438 / 13527
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...