ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Leroy și Asociații au asistat clienții în 10 finanțări complexe în ultimul an. Practica de Banking & Finance asigura 25% din veniturile firmei

11 Octombrie 2017   |   Stefania Enache

Echipa firmei de avocatură a oferit suport de specialitate în dosare de general banking, finanțări şi împrumuturi sindicalizate în scopuri de achiziţii sau investiți, factoring, dar şi în proiecte pe piețele de capital.

Andreea Toma (Partener, stanga) si Cristina Togan (Partener) - Leroy si Asociatii

 
 
În ultimele 12 luni, avocații Leroy și Asociații au avut pe masa de lucru zece finanțări complexe, numărul proiectelor de acest tip fiind în creștere, comparativ cu anii precedenți. Echipa firmei de avocatură a oferit suport de specialitate în dosare de general banking, finanțări şi împrumuturi sindicalizate în scopuri de achiziţii sau investiți, factoring, dar şi în proiecte pe piețele de capital. Șase dintre cele zece finanțări în care avocaţii Leroy şi Asociaţii au fost implicaţi în ultimul an au fost tranzacții absolut noi.

“De asemenea, am oferit consultanţă legală în şase proiecte care au implicat mai multe jurisdicții. Casele de avocatură de top străine cu care am colaborat au fost din următoarele țări: Marea Britanie, Franţa, Italia, Grecia, Austria, Luxembourg”, a precizat pentru BizLawyer Andreea Toma, Partener Leroy și Asociații.


Printre proiectele cheie soluționate de Leroy și Asociații se remarcă asistența oferită ISDA (International Swaps and Derivatives Association) cu privire la susţinerea pieţei locale de produse derivate şi a legislaţiei de netting în contextul lansării primei opinii de netting de pe piaţa din România, publicată pe site-ul organizaţiei în beneficiul tuturor membrilor ISDA. „În momentul de faţă echipa noastră de Banking & Finance a fost mandatată de către International Swaps and Derivatives Association (ISDA) să redacteze şi să emită o opinie legală actualizată privind netting-ul în România, precum şi o opinie legală privind garanţiile financiare în dreptul român, având în vedere şi noile cerinţe privind postarea de colateral în contextul implementării EMIR în România. Totodată, participăm alături de ISDA în proiecte privind susţinerea reformei legislative în România în domenii precum insolvenţa, netting-ul sau garanţiile financiare”, spune Cristina Togan, Partener Leroy și Asociații.

De asemenea, avocații  au asistat International Finance Corporation (IFC) cu privire la finanţarea grupului MedLife, precum şi în legătură cu Oferta Publică Iniţială (IPO) şi listarea la Bursa de Valori Bucureşti a MedLife S.A. Echipa implicată în acest dosar a fost formată din Andreea Toma (Partener), Cristina Togan (Partener), Raluca Ciocârlan (Senior Associate), Mădălina Ivan (Senior Associate).

Leroy & Asociții a asistat Credit Agricole Corporate and Investment Bank în contextul finanţării achiziţiei celui mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, de către societatea franceză Solina France SAS. A fost alături de un furnizor de talie mondială pentru industria auto într-un program pan-european de factoring pentru societățile din grup. În plus, a consiliat o societate specializată în maximizarea producţiei în sectorul de petrol şi gaze în procesul de accesare a unui împrumut din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu scopul de a investi în dezvoltarea afacerii sale. În acest caz, din echipa Leroy şi Asociaţii au făcut parte Cristina Togan (Partener), Andreea Toma (Partener) și Raluca Ciocarlan (Senior Associate).

”De asemenea, am asistat două instituţii bancare europene în legătură cu toate aspectele legii române privind două tranzacţii de finanțare având ca obiect achiziţia a trei, respectiv o nava de transport marfă, care au fost parţial finanţate prin intermediul a doua credite sindicalizate, acordate de către clienţii noştri unui important grup maritim grec. Din echipa care a soluționat aceste mandate au făcut parte și colegii mei  Andreea Toma (Partener) și Cătălin Barb (Senior Associate)”, precizează Cristina Togan (Partener).Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.La rândul său, Andreea Toma amintește faptul că avocații firmei au fost alături de unul dintre cele mai mari centre de logistică din România, pe care le-au consiliat cu privire la facilităţile de credit oferite de către una dintre principalele bănci româneşti şi anume o linie de credit pentru finanţarea nevoilor curente ale companiei, precum şi o facilitate pentru refinanţarea unui împrumut deja existent al centrului de logistică.

”De asemenea, am asistat două instituţii bancare europene în legătură cu toate aspectele legii române privind două tranzacţii de finanțare având ca obiect achiziţia a trei, respectiv o nava de transport marfă, care au fost parţial finanţate prin intermediul a doua credite sindicalizate, acordate de către clienţii noştri unui important grup maritim grec. 20% din volumul activității pe Banking & Finance a fost reprezentat de refinanțări imobiliare şi refinanţări de credite. De exemplu, am asistat un grup de bănci în procesul de restructurare a unor împrumuturi contractate anterior de către un grup internaţional din domeniul construcțiilor, precum şi în contextul creării de garanţii reale guvernate de dreptul român”, adaugă Partenerul Leroy și Asociații.

Practica de Banking & Finance asigura 25% din veniturile firmei

Aproximativ 25-30% din veniturile înregistrate anul trecut de  Leroy și Asociații au rezultat din proiectele lucrate de avocații implicați în practica de Banking & Finance.

“Dreptul Bancar şi Financiar reprezintă o practică solidă şi de tradiţie a societăţii cu o bună reputaţie pe piaţa din România. După ce a lucrat la primul credit sindicalizat supus legii române, echipa de Drept Bancar şi Financiar a oferit în mod constant consultanţă pentru creditori, împrumutați şi investitori în cadrul unor operaţiuni de finanţare naţionale şi internaţionale complexe. În paralel cu asistenţa oferită în cadrul acestor operaţiuni de finanţare de referinţă, echipa de Drept Bancar şi Financiar asistă, de asemenea, bănci şi alte instituţii financiare în activitatea zilnică a acestora, precum şi cu privire la diverse aspecte juridice legate de serviciile bancare şi de reglementarea sectorială. Membrii echipei acţionează în calitate de consultanţi juridici pentru International Swaps and Derivatives Association (ISDA), precum şi pentru anumiţi membri ai ISDA cu privire la legislaţia română în materie de produse derivate”, arata Cristina Togan.

În echipa de Banking & Finance a firmei regăsim doi dintre Partenerii Leroy și Asociații: Andreea Toma  și Cristina Togan. Ele sunt ajutate de Raluca Ciocârlan, avocat colaborator.

Partener şi membră a Baroului din Bucureşti, Andreea este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi deţine o diplomă de Master în Dreptul Afacerilor Internaţionale de la Universitatea Central Europeană din Budapesta (recunoscută de Universitatea Statului New York). Andreea are o experienţă de 17 ani în drept financiar şi bancar, proiecte şi infrastructură şi fuziuni şi achiziţii. A acordat asistenţă într-o gamă largă de operaţiuni de finanţare, inclusiv finanţarea de achiziţii, finanţări imobiliare şi finanţări de proiecte. A asistat instituţii financiare internaţionale, bănci comerciale şi instituţii financiare atât în tranzacţii de creditare, cât şi în achiziţii de participaţii în România.

Partener şi membră a Baroului Bucureşti, Cristina deţine o diplomă de Master în Economie şi Finanţe Europene din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, este absolventa unui program de Master în Management şi Marketing Financiar Bancar în cadrul Institutului Bancar Român şi este licenţiată în drept în cadrul Facultăţii de Drept - Universitatea Bucureşti. Are peste 16 ani de experienţă, fiind specializată în drept financiar bancar, în drept imobiliar şi în proiecte de achiziţii publice şi infrastructură. A acordat asistenţă juridică băncilor comerciale, instituţiilor financiare naţionale şi internaţionale în proiecte de finanţare şi în chestiuni de reglementare. De asemenea, Cristina este specializată în domeniul derivativelor şi al garanţiilor financiare, inclusiv în chestiunile privind tratamentul acestora în insolvenţă, fiind principalul contact din România al International Swaps and Derivatives Association (ISDA).

Avocat colaborator şi membră a Baroului București, Raluca este titulara unei diplome de licenţă din cadrul Facultăţii de Drept – Universitatea Bucureşti şi este titulara unei diplome în Drept European din cadrul Universităţii Paris I Panteon-Sorbona. S-a alăturat cabinetului în august 2014. Raluca are experienţă în domenii ca drept societar, fuziuni şi achiziţii, drept bancar şi financiar. Ea a acordat asistenţă juridică reprezentând atât creditori cât și debitori în aspecte variate legate de tranzacții naționale si transfrontaliere.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 355 / 4794
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Principalele atuuri ale echipei de litigii RTPR Allen & Overy: specializarea și tehnologia
Ce așteaptă Maravela & Asociații de la tinerii absolvenți de Drept. Procesul de integrare a stagiarilor are mai multe etape, iar nivelul onorariilor este poziționat în partea de sus a grilei practicate pe piața avocaturii
Statul român și-a ales avocații în arbitrajul cerut de firmele magnatului Puiu Popoviciu. O firmă americană și două societăți locale întră în bătălia juridică
Echipă de avocați români, alături de vânzător într-un proiect încheiat săptămâna trecută într-o țară vecină. Tranzacție de 39 mil. €
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Junior Lawyers
BONDOC și Asociații, partener al unui eveniment cultural de excepție: “West meets East 2018”
Cum acționează avocații Mușat & Asociații în mandatele de Concurență. Paul Buta, Partener: Volumul de muncă este întotdeauna extrem de mare în sfera concurenței; orice analiză, audit sau sfat acordat trebuie să fie personalizate
Avocații Voicu & Filipescu au avut o agendă extrem de încărcată în prima parte a anului, cu foarte multe mandate în toate ariile de practică. Daniel Voicu (Managing Partner): Având în vedere că 2018 a fost un an bogat în proiecte ample și încasările au fost, desigur, pe măsură
Succes important al avocaților Wolf Theiss: Decizie favorabilă într-un litigiu post-privatizare în valoare de 180 mil. € împotriva statului român
CMS a asistat Bitdefender în expansiunea pe piața australiană. Alături de compania controlată de Florin Talpeş a fost și o altă firmă, cu peste 550 de avocați
ZRP își va întări capacitatea de a reacționa rapid în cazurile urgente și își va extinde serviciile juridice în materia prevenirii fraudelor. Liniile strategice ale firmei pentru aceasta practică, explicate de noul coordonator al Departamentului de drept penal, Dănuț - Ioan Bugnariu
Bondoc & Asociații asistă grupul Clariant în investiția de peste 100 mil. € derulată în Dolj
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...