ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații ZRP au asistat Alro Slatina în obținerea unor credite de peste 200 mil. dolari. Finanțatorii au lucrat cu firme internaționale de avocatură

16 Februarie 2016   |   Andrei Cîrchelan

Firma de avocatură colaborează cu grupul Alro de 17 ani, oferind asistență într-o varietate de chestiuni juridice, inclusiv toate finanțările și refinanțările la nivel de grup, contractele de factoring încheiate cu băncile din România, proiecte legate de schema de exceptare de la plata certificatelor verzi și asistență în investigația Comisiei Europene închisă prin decizie favorabilă, în sensul că nu s-a constatat existența unui ajutor de stat.

 
 
Firma de avocatură Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) a asistat producătorul de aluminiu Alro Slatina în discuțiile de pe marginea mai multor credite obținute spre finalul anului trecut.

Potrivit informatiilor BizLawyer, avocații implicați în proiect au fost Ioana Racoți, partener ZRP și coordonator al proiectului pe partea juridică, și Elena Iacob, Managing Associate ZRP. . . . .

Concret, acționarii Alro Slatina au aprobat în ultimul trimestru din 2015 contractarea unei facilități de credit revolving în valoare de maxim 137 milioane de dolari, bani care ar fi folosiți în primul rând pentru refinanțarea unui credit de 120 milioane de dolari obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în 2010.

Banii pentru acest credit vin de la un sindicat de bănci sub coordonarea Raiffeisen Bank International AG.

De partea băncilor, în negocieri, au fost avocații Clifford Chance Badea, în timp ce BERD a apelat la serviciile firmei RTPR Allen & Overy, au precizat sursele apelate de BizLawyer.

Pe de alta parte, reprezentantii Alum S.A., parte a grupului Alro, au semnat la inceputul acestui an un acord de împrumut cu Raiffeisen, în valoare totală de 10 milioane de dolari, tranzactie in care avocatii ZRP au asistat, de asemenea, compania finantata.

O altă decizie a acționarilor din octombrie anul trecut a fost aceea de a contracta un credit de maxim 60 milioane de dolari, de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN), potrivit datelor publicate de Alro pe piața de capital.

Avocații BCDMN au venit din partea firmei internaționale Dentons. Pe anumite aspecte legate de drept englezesc, la negocierile purtate de Alro au participat, alaturi de ZRP, și avocați ai firmei internaționale Skadden Arps Slate Meagher & Flom.

Un client tradițional

Alro este un client tradițional al Zamfirescu Racoți & Partners, în condițiile în care avocații ZRP au asistat compania în negocierile cu BERD în 2010, precum și în oferta publică secundară planificată în 2011.

Firma de avocatură colaborează cu grupul Alro de 17 ani, oferind asistență într-o varietate de chestiuni juridice, inclusiv toate finanțările și refinanțările la nivel de grup (Alro, Alum, Vimetco Extrusion), contractele de factoring încheiate cu băncile din România, proiecte legate de schema de exceptare de la plata certificatelor verzi și asistență în investigația Comisiei Europene închisă prin decizie favorabilă, în sensul că nu s-a constatat existența unui ajutor de stat.

Avocatul principal care gestionează mandatele Alro la ZRP este Ioana Racoți, partener senior şi fondator al firmei de avocatură. Practica sa cuprinde asistenţă în proiecte complexe în domeniul energiei şi resurselor naturale, cu accent pe aspecte de reglementare, asistenţă pe parcursul procedurii de licenţiere, privatizare şi M&A în industria petrolului şi gazelor naturale, şi, de asemenea, în proiecte greenfield şi brownfield.

Avocata oferă totodată asistenţă atât instituţiilor financiare cât şi debitorilor în tranzacţii complexe de finantare, împrumuturi sindicalizate, constituirea de garanţii. A asistat numeroase bănci şi instituţii financiare non-bancare în chestiuni corporative şi de reglementare.

Ioana Racoți are o vastă experienţă în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor, oferind consultanţă unor importante societăţi locale şi corporaţii internaţionale în tranzacţii sofisticate. Având o cunoaştere profundă a reglementărilor legale în domeniul valorilor mobiliare, Ioana Racoți a fost implicată în proiecte majore pe piaţa valorilor mobiliare. Ea este, de asemenea, un avocat reputat din România în domeniul privatizării, fiind implicată în privatizarea unor societăţi importante, active în numeroase industrii strategice.

Avocata cu care a lucrat în echipă Ioana Racoți, Elena Iacob, este Managing Associate cu o vastă experienţă atât în domeniul bancar, în proiecte de finanţare și în reglementările privind serviciile financiare, cât şi în domeniul dreptului societar şi al concurenţei. Ea a oferit servicii de consultanţă pentru diverse bănci şi instituţii financiare non-bancare, precum și pentru instituții de plată sau agenți ai instituțiilor emitente de monedă electronică, redactând şi revizuind documentaţia standard pentru produsele şi serviciile financiare și oferind consultanță specializată în privința cadrului de reglementare aplicabil acestora.

Elena Iacob a fost implicată în numeroase tranzacţii complexe, de la operaţiuni de atragere de finanţare, incluzând emisiuni de obligaţiuni, împrumuturi fără termen, împrumuturi subordonate, împrumuturi convertibile, la toate tipurile de finanţări de proiect sau împrumuturi garantate sau negarantate.

Înainte de a se alătura echipei Zamfirescu Racoti & Partners, avocata a condus Direcția Juridică a uneia dintre primele zece bănci comerciale din România, membră a unui grup bancar internaţional. În perioada de pre-aderare, a fost consilierul juridic al unei autorități de concurenţă responsabilă cu alinierea legislaţiei României privitoare la concurență la normele UE.
 
Rezultatele Alro

Producătorul de aluminiu Alro Slatina este controlat în prezent de grupul Vimetco al omului de afaceri rus Vitali Machitski. Grupul Alro include mai multe companii, printre care producătorul de alumină Alum, producătorul de bauxită Sierra Mineral Holdings, procesatorul Vimetco Extrusion dar și companiile Bauxite Marketing, Conef și Global Aluminium.

Potrivit celor mai recente rapoarte publicate pe piața de capital, Alro Slatina avea la finalul primelor nouă luni ale anului trecut un profit net ajustat de 145 milioane de lei și datorii de 1,1 miliarde de lei, față de un nivel al datoriilor de 814 milioane de lei raportat la finalul primului semestru din 2015. 

La începutul anului curent, compania a fost amendată de Consiliul Concurenței cu suma 21,2 milioane de lei, într-un dosar legat de înțelegeri anticoncurențiale pe piața producerii și comercializării de energie electrică. Compania a aratat ca va analiza toate măsurile legale necesare și va acționa pentru a demonstra că, în relația cu producătorul de energie electrică, a respectat, pe deplin, reglementările în vigoare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1624 / 5277
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss lansează o pagină dedicată COVID-19
CNAIR plătește avocaților onorarii în plaja 100-300 Euro pe oră în litigiile arbitrale. Ce firme de avocați lucrează pentru compania responsabilă de infrastructura rutieră
Țuca Zbârcea & Asociații lansează seria de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, în răspuns la provocările crizei actuale
Victorie importantă pentru cea mai mare societate de transport public din România, obținută de echipa de drept penal a Zamfirescu Racoți Vasile & Partners
Grupul de lucru Voicu Filipescu dedicat contextului Covid-19: Asistență telefonică de urgență
”Sky is the limit”, sau norocul de a lucra într-o firmă de avocatură în care se oferă oportunități nelimitate | Mihail Boian, numit recent Partener D&B David și Baias: Încerc să ghidez și să provoc colegii spre o gândire originală și ”out of the box”, spre soluții deschise și îndrăznețe
Viața merge înainte | Cei mai buni profesioniști în domeniul mărcilor industriale, evidențiați în clasamentul IP Stars 2020. NNDKP și ZRVP, lideri pe segmentele analizate, poziții fruntașe pentru Mușat & Asociații și TZA
“Avocați de gardă: diagnostic Coronavirus” este hotline-ul juridic gratuit pentru cetățenii români | Tu intrebi, avocații ZRVP raspund cu informații juridice utile în contextul pandemiei COVID-19
Cum lucrează firmele de avocați în vremea coronavirusului | VASS Lawyers continuă să ofere consultanță juridică folosind mijloacele de comunicare la distanță. Iulia Vass: Avem toate echipamentele și tool-urile necesare pentru a lucra ‘remote’
Cum lucrează firmele de avocați în vremea coronavirusului | Avocații RTPR au adoptat un program flexibil și lucrează ‘remote’. Apel la soluții tehnice performante, călătorii anulate. Activitatea continuă, clienții nu au de suferit
Cum lucrează firmele de avocați în vremea coronavirusului | CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații nu va suspenda activitatea de reprezentare a clienților in instanțe. Avocații interacționează online cu autoritățile și clienții si sunt pregătiți pentru ‘scenariul pesimist’
Doamnele avocat de la Mușat & Asociații conduc departamente cheie din cadrul firmei | Lady Lawyers: În avocatură e o competiție dură și nu te poți menține în linia întâi fără efort. Profile și proiecte coordonate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...