ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce proiecte i-au ținut ocupați pe avocații ONV LAW în S1. Stagnarea economică și ritmul scăzut al investițiilor recalibrează așteptările, o creștere a activității fiind așteptată din litigii

08 August 2017   |   Stefania Enache

Reprezentantii ONV LAW au mentionat faptul ca nivelul cresterii inregistrate in primul semestru din 2017 este mai scazut fata de cel de anul trecut, iar cauza se regaseste in buna masura in climatul de instabilitate politica.

Radu Nemes, partener coordonator ONV LAW

 
 
Primele luni din 2017 au adus o serie de provocari profesionale pentru echipa ONV LAW, dar si satisfactii pe masura. In acest moment, firma de avocatura se afla intr-o zona de usoara crestere a activitatii. Aria de practica in care s-a simtit cel mai important reviriment este cea de Real Estate, unde cresterea este cu 35% mai mare comparativ cu media din semestrul unu din 2016. O majorare spectaculoasa se observa si in ceea ce priveste volumul de munca, ONV LAW inregistrand o  crestere a eficientei de 16%.

Prima parte a anului in curs a fost marcata de o serie de proiecte cheie in care avocatii firmei s-au implicat. O echipa formata din Mihai Voicu, partener Catalina Lazar, managing associate si Lorena Ciobanu, associate ONV LAW, a oferit consultanta juridica unui fond international de investitii in legatura cu achizitionarea de actiuni in valoare de mai multe milioane de euro in cadrul unui important distribuitor de produse alimentare din Romania.


Echipa axata pe tranzactii/proiecte M&A a fost alaturi de un important jucator international din industria auto pe care l-a consiliat in legatura cu investitia de capital in doua unitati de productie din Romania a unei banci de investitii din Europa. Dosarele care implica practica de M&A, dar si litigiile din acesta zona, sunt coordonate de Mihai Voicu. Din echipa mai fac parte Catalina Lazar, managing associate, Vlad Bastucescu, senior associate si Lorena Ciobanu, associate ONV LAW.

La randul lor, Mihai Furtuna, partener si Magda Barbu-Preda, managing associate ONV LAW, sunt implicati intr-un mandat care vizeaza acordarea de consultanta juridica si reprezentarea in instanta a unui important jucator international din industria lemnului in cadrul mai multor litigii in contradictoriu cu ONG-uri specializate in protectia mediului, in care sunt contestate acte de reglementare emise de Agentia de Protectia Mediului, precum si actele subsecvente acestora.

De asemenea, Alina Bilan, partener si Sinziana Barbieru, managing associate ONV LAW, au asigurat consultanta juridica si reprezentare in instanta unei firme de consultanta tehnica intr-un litigiu in contradictoriu cu un operator regional al unei retele de alimentare cu apa si de canalizare, in valoare de mai multe milioane de euro, privind un contract de asistenta tehnica si supervizare a lucrarilor derivate dintr-un contract FIDIC pentru proiectarea si executia de lucrari.

Vin din spate litigiile

Reprezentantii ONV LAW au mentionat faptul ca nivelul cresterii inregistrate in primul semestru din 2017 este mai scazut fata de cel de anul trecut, iar cauza se regaseste in buna masura in climatul de instabilitate politica.

In acest context, avocatii sunt de parere ca, in a doua jumatate a anului 2017, o crestere a activitatii ar putea veni din litigii, tocmai din cauza stagnarii economice si a ritmului scazut al investitiilor.

In ceea ce priveste activitatea derulata pana acum, analizele indica faptul ca dintre toate ariile de practica, Dreptul Societar a generat cele mai mari incasari in primul semestru al acestui an, de 37%. „Cel mai mare volum de activitate a fost generat tot de Dreptul Societar, de 37%. Apoi Dreptul Administrativ si Achizitiile Publice au generat un volum de 19%, Dreptul Mediului 12%, Constructiile 11%, iar Aviatia, 6%. Trebuie mentionat ca am inclus in procentele enumerate, atat litigiile cat si consultanta acordata in domeniile in discutie”, explica Radu Nemes, partener coordonator ONV LAW.

ONV LAW face parte din doua retele internationale de societati de avocati independente – Interlaw si Legal Netlink Alliance (LNA). Mai mult, casa de avocatura este implicata si in activitatea administrativa a LNA - Mihai Voicu, partenerul coordonator al departamentului de Dreptul Afacerilor fiind reales ca vicepresedinte al LNA la prima conferinta globala, ce avut loc la Londra anul acesta.  Prin urmare, datorita colaborarilor solide pe care ONV LAW le are cu firmele de avocatura straine, 10% din veniturile din aceasta perioada au fost asigurate de mandatele venite de la partenerii din afara tarii.

Munca pro-bono


Echipa ONV LAW crede cu tarie in conceptul „Pay it Forward”, indiferent de forma in care se face: proiecte cu caracter social, voluntariat, responsabilitate fata de mediu samd. ”Oricine poate sa faca propuneri concrete de sprijin catre cazuri care ar putea fi incadrate in aceasta categorie. In mod constant impartasim din experienta noastra, din valori si idei si dorim sa generam in ceilalti aceeasi dorinta – de a da mai departe. Nu exista un buget alocat acestui tip de activitati”, puncteaza Radu Nemes.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 212 / 4579
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
O nouă firmă de avocați specializați în Real Estate se lansează pe piață
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
Promovare în echipa de banking & finance a Schoenherr. Adina Damaschin devine counsel
Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2018
CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...