ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum își alege Dentons viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture celei mai mari firme de avocați din lume

31 Octombrie 2018   |   Ștefania Enache

Pregătirea tinerilor din echipă se axează, pe lângă formarea profesională permanentă (pe plan „tehnic”), și pe transmiterea unor „soft skills” necesare relaționării cu clienții, precum și pe integrarea în echipă, alături de seniorii de la care pot „fura meserie”.

Claudiu Munteanu-Jipescu, Partener Dentons Bucuresti

 
 
Firma de avocatură Dentons recrutează stagiari în special prin intermediul evenimentelor dedicate. Un exemplu în acest sens îl constituie JobFest, organizat de asociațiile studențești din cadrul Facultății de Drept. În cadrul acestor evenimente, sunt invitați să-și depună CV-urile, iar cei selectați sunt chemați la o testare ce constă într-un test scris de limba engleză și cunoștințe de drept.Testele sunt evaluate și notate, iar studenții cu cele mai bune rezultate sunt invitați la interviu. ”Totodată, studenții pot aplica oricând, direct pe site-ul nostru: http://students.dentons.com/. Tot aici pot afla multe informații utile despre Dentons, despre valorile și cultura noastră organizațională, dar și despre oportunitățile de carieră pe care le oferim. Interviurile și testările au loc, de obicei, în cursul anului IV de studii, respectiv în intervalul dintre absolvirea facultății și examenul de admitere în profesie - acesta din urma fiind o condiție sine qua non de angajare, desigur”, declară Claudiu Munteanu-Jipescu, Partener Dentons București.


Atunci când aleg un posibil membru al echipei, reprezentanții Dentons au în atenție mai ales seriozitatea celui care dorește să lucreze în firma internațională de avocatură. “Căutăm absolvenți cu pregătire solidă, care și-au însușit noțiunile de drept, dar, mai ales, care au dobândit un mod de raționament ce îi ajută să aplice aceste noțiuni situațiilor practice și să imagineze soluții ce nu se regăsesc în cărțile de drept sau în legea scrisă. Acest exercițiu reprezintă o încercare dificilă pentru un tânăr absolvent care este obișnuit să se limiteze la a-și însuși și reproduce informații pre-existente. Ne uităm, desigur, la personalitatea acestora și la disponibilitatea de a lucra în echipă, de a-și asuma eforturi prelungite și o viață profesională intensă, de a se încadra în structura unei firme de avocatură, respectiv testăm modul de gândire și dorința de a progresa. În interviuri încercăm să ne facem o idee și despre cât de interesați și conectați sunt studenții de ceea ce se întâmplă în jurul lor din punct de vedere social, economic și politic”, arată Claudiu Munteanu-Jipescu.

Profesionistul Dentons atrage atenția că avocatura presupune o confruntare permanentă cu situații de fapt, greu încadrabile, de cele mai multe ori, prin prisma instituțiilor fundamentale pe care studenții le deprind, la nivel teoretic, în cursul studiilor. Din acest motiv, pregătirea tinerilor din echipă se axează, pe lângă formarea profesională permanentă (pe plan „tehnic”), și pe transmiterea unor „soft skills” necesare relaționării cu clienții, precum și pe integrarea în echipă, alături de seniorii de la care pot „fura meserie”. Colaborarea între generații și lucrul în echipă sunt aspecte extrem de importante pentru stagiari.

Anual, firma "rulează" între trei și cinci stagiari, iar dintre aceștia doi sau trei sunt reținuți în echipă.

În plus, biroul de avocatură primește mulți studenți în practică. „Organizăm stagii de pregătire pe durata vacanței. Pe lângă cunoștințele juridice dobândite în cadrul facultății - în special cunoștințele de drept civil și comercial, precum și procedură civilă, testăm nivelul limbii engleze și modul de integrare în echipă. Ne interesează persoanele dedicate, dispuse să își asume sarcini alături de ceilalți membrii ai echipei. Încercăm să identificam studenții cu capacitate de analiză și sinteză, care știu să gândească o problemă și să o privească din toate unghiurile, care au capacitatea de a face corelații și a vedea ansamblul unui proiect”, menționează Partenerul Dentons.

De exemplu, vara aceasta opt studenți au fost în practică la biroul de avocatură din București. Ei au interacționat foarte bine cu echipa de avocați și s-au adaptat foarte repede mediului de lucru. Claudiu Munteanu-Jipescu subliniază faptul că a fost o experiență benefică de ambele părți, avocații remarcând un potențial bun la acești tineri. De altfel, există posibilitatea ca doi dintre ei să se alăture în viitor echipei Dentons. “Absolvirea studiilor juridice la o universitate cu buna reputație și tradiție în domeniu, reprezintă o garanție a pregătirii teoretice temeinice a studenților. În același timp, practica facută în timpul facultății este un mijloc bun de a face cunoștință cu profesia la un alt nivel al aplicării cunoștințelor teoretice pe cazuri concrete și de a ajuta studentul să își stabilească deja o țintă profesională”, adaugă specialistul Dentons.
Dacă vorbim despre tinerii absolvenți, ne uităm și la personalitatea acestora, la disponibilitatea de a lucra în echipă, de a-și asuma eforturi prelungite și o viață profesională intensă, de a se încadra în structura unei firme de avocatură, respectiv testăm modul de gândire și dorința de a progresa. În interviuri încercăm să ne facem o idee și despre cât de interesați sunt studenții de ceea ce se întâmplă în jurul lor din punct de vedere social, economic și politic. Altfel spus, căutăm persoane care au acea curiozitate și dorință de a cunoaște, de a evolua în mod constat, atât pe plan personal cat și profesional.

 
Claudiu Munteanu-Jipescu, Partener Dentons BucureștiVenituri la nivelul pieței de profil

După acceptarea în echipă, stagiarii nu vor avea un program „bătut în cuie“, Dentons manifestând flexibilitate în funcție de urgențe/volumul de muncă, etc. De altfel, ei vor lucra în echipe, sub îndrumarea unui avocat. Cu toate acestea, stagiarii au marea oportunitate de a asista la modul de lucru derulat de mai multe echipe, din diverse arii de practică. ”Tânărul absolvent are nevoie de inițiere pentru a deveni un bun avocat, iar inițierea poate proveni doar de la avocații cu experiență care pot armoniza componentele amintite mai înainte. Evaluarea are loc fie la sfârșitul anului, împreună cu toți ceilalți avocați, după aceleași criterii sau/și, după caz, la finalizarea proiectelor în care sunt implicați”, punctează Claudiu Munteanu-Jipescu.

În ceea ce privește veniturile stagiarilor, acestea sunt în linie cu onorariile practicate de alte firme de avocatura de talie asemănătoare. ”În același timp, îi sfătuim întotdeauna pe absolvenți sa nu se concentreze pe criteriul pur financiar (oricât de tentant ar fi), ci sa aibă în vedere și beneficiile profesionale aduse de integrarea în echipa respectivă. Beneficiile profesionale reprezintă fundamentul construirii unei cariere de succes, iar investiția în pregătirea proprie este esențială, mai ales în primii ani de după absolvire. Cu cât șansele ca tânărul absolvent/tânăra absolventă să lucreze într-un mediu competitiv, să aibă acces la training și să fie implicat(ă) în proiecte cross-border, sunt mai mari, cu atât acea poziție trebuie să se dovedească mai atractivă pentru tinerii în chestiune”, mai spune partenerul Dentons.

Absolvenții de Drept care au șansa de a intra în echipa Dentons se bucură în principal de marele avantaj de a avea acces într-un mediu de lucru conectat la rețeaua globală de birouri Dentons (peste 169 de birouri în 74 de jurisdicții). ”Oferim tinerilor absolvenți, pe lângă contactul cu avocații noștri din București, un contact permanent cu colegii din alte jurisdicții și cu practica acestora. Accesul la un know-how diversificat și la clienți globali este un avantaj al rețelelor globale între care ne înscriem și noi. Alte benefici includ: training-uri diverse, acces la platforma Dentons de Learning & Development, implicarea în proiecte internaționale, oportunitatea de a face schimb de experiența în cadrul diverselor retreat-uri, și altele”, explică avocatul.

Dentons este cea mai mare firmă de avocatură din lume, oferind servicii valoroase și de calitate clienților de pe întregul mapamond. Dentons este unul din liderii desemnați de Global Brand Acritas Elite Index, câștigător al BTI Client Service 30 Awards și recunoscut de importante publicații juridice și de afaceri pentru serviciile inovatoare furnizate clienților săi, inclusiv prin fondarea Nextlaw Labs și Nextlaw Global Referral Network.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 141 / 4957
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
The Lawyer European Awards 2019: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...