ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grație și putere sub brandul Clifford Chance Badea. Doamnele din prima linie și proiectele în care s-au implicat

02 Aprilie 2018   |   Ștefania Enache

Performanțele avocatele cu senioritate din cadrul firmei sunt recunoscute de ghidurile internaționale de referință.

De la stanga la dreapta: Simona Neagu (counsel), Mădălina Rachieru (Partener), Loredana Ralea (counsel) si Andreea Sisman (counsel) - Clifford Chance Badea

 
 
Prezența doamnelor în echipa Clifford Chance Badea este semnificativă, numărul acestora depășind 50% din totalul avocaților. Activitatea biroului de la București este coordonată de un managing partner (Daniel Badea) și două partenere (Nadia Badea și Mădălina Rachieru). De asemenea, echipele de proiect ale Clifford Chance Badea sunt întotdeauna coordonate de un partner, cu ajutorul unui counsel din aria de practică aferentă.Astfel, cu foarte puţine excepţii, toate proiectele firmei implică un lead partner sau lead counsel femeie.


Doamnele avocat din Clifford Chance Badea sunt recunoscute în branșă datorită succeselor profesionale, firma având ”vârfuri de lance” în toate cele trei practici. Performanțele avocatelor cu senioritate din cadrul firmei sunt recunoscute de ghidurile internaționale de referință.

Simona Neagu, un foarte bun litigator

Simona Neagu, counsel Clifford Chance Badea şi coordonator al practicii locale de Litigii, s-a remarcat de-a lungul timpului într-o serie de proiecte majore care au vizat nu doar practica de Litigii, ci și Arbitrajul, Restructurarea sau Insolvențele.  De altfel, Chambers Europe 2018 o poziționează în categoria avocaților Band 1 pentru practica de Litigii și soluționarea disputelor, respectiv Band 3 pentru Restructurare și Insolvență.

Clienţii o consideră pe Simona „un litigator foarte bun” și „un avocat excelent”. Este apreciată pentru „stilul său de comunicare, întotdeauna concret și niciodată superfluu”, fiind „impresionați de complexitatea analizei sale în cazuri litigioase”. Simona reprezintă clienți în cazuri de litigii și arbitraj; totodată, a reprezentat clienții în legătură cu contestații împotriva proceselor verbale emise în urma unor controale fiscale antifraudă.
Simona este, de asemenea, apreciată pentru cunoaşterea excelentă a procedurilor din instanţă aferente insolvenţei. Acordă adesea asistenţă clienţilor din real estate, banking şi industria chimică în legătură cu recuperarea creanţelor.Avocatul Clifford Chance Badea a fost implicat în foarte multe mandate „cu greutate”. Unul dintre proiectele majorea a vizat reprezentarea BRD Société Générale, care a obținut o decizie favorabilă în legătură cu o plângere privind o tranzacție Swap pe rata dobânzii depusă de Metexcom SRL la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Simona Neagu a coordonat și echipa care o oferit reprezentare Fondului Proprietatea, care a obținut o decizie favorabilă în legătură cu o acțiune în revendicare formulată de către Ministerul Economiei cu privire la un procent semnificativ din acțiunile CONPET. Iar lista continuă cu reprezentarea PBWII, fond imobiliar important, care a obținut o decizie favorabilă în legătură cu procedura de insolvență a unui dezvoltator imobiliar din România, precum și în legătură cu depunerea unor plângeri penale privind posibile acțiuni de fraudă în cursul procedurii de insolvență.

De asemenea, Simona a reprezentat Pfizer, care a obținut o decizie favorabilă în cererea de revizuire a hotărârii pronunțate de Curtea de Apel în litigiul promovat de o companie farmaceutică internațională împotriva procedurii de achiziție a vaccinului pneunomocic conjugat 13 valent.

Avocatul a mai reprezentat un constructor în legătură cu o contestație împotriva procesului verbal emis în urma unui control fiscal antifraudă și firma PORR într-un litigiu arbitral privind executarea unui contract FIDIC roșu.

Mădălina Rachieru coordonează proiecte de miliarde de euro

Mădălina Rachieru, Partener & coordonator al practicii Piețe de Capital din cadrul Clifford Chance Badea, are în portofoliul său de proiecte unele dintre cele mai spectaculoase mandate în care s-au implicat avocații români în ultimii ani.

Mădălina a coordonat echipa de experți care a oferit asistență NE Property Cooperatief în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Note Programme), în valoare de 1 miliard de euro și garantate de NEPI ROCKCASTLE PLC, precum și în legătură cu lansarea și listarea la Bursa din Irlanda și la Bursa de Valori București a emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 de milioane de Euro cu o dobândă anuală de 1,75% și scadentă în 2024, în baza programului.

De asemenea, a acordat asistență Globalworth în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de EUR 550 milioane la Bursa de Valori București - cea mai mare listare de acest fel din istoria BVB.  Globalworth este o companie de real estate cu focus primoridial în România și un portofoliu estimat la EUR 1,1 miliarde. Pe lista sa de reușite profesionale apare și suportul de specialitate oferit Unicredit Bank în legătură cu o emisiune de obligațiuni în valoare de 610 milioane RON lansată cu succes în iulie 2017, ca parte a unui program de diversificare a resurselor financiare şi extinderea bazei de clienţi.

Mădălina a coordonat și proiectul care a vizat listarea Digi Communications N.V. În acest dosar, Clifford Chance Badea a acordat asistență din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank - în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD - Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services - în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București. 

Potrivit Chambers Europe 2018, Mădălina este apreciată de clienți pentru cunoștințele sale, fiind totodată un avocat de încredere și cu o abordare extrem de pragmatică. Este recunoscută pentru experiența sa în aspecte de piețe de capital (debt & equity), inclusiv oferte publice inițiale și emisiuni de obligațiuni. Ghidul o poziționează în categoria Band 2 a avocaților de profil.

Loredana Ralea,
Next Generation Lawyer

Cu o experiență de aproape 20 de ani în case de avocatură de talie internațională, Loredana Ralea, counsel M&A, Real Estate în cadrul Clifford Chance Badea, s-a specializat în drept societar și drept comercial. De-a lungul carierei, a coordonat proiecte ample de fuziuni și achiziții, la nivel local și transfrontalier, oferind consultanță unor companii internaționale sau locale din diverse industrii, în legătură cu toate aspectele specifice tranzacțiilor de M&A. De asemenea, are expertiză pe aspecte de dreptul muncii, inclusiv contracte de muncă individuale și colective, restructurări ale forței de muncă și concedieri colective și individuale.

Loredana face parte din grupul dedicat noilor tehnologii care a fost înființat de curând de Clifford Chance la nivel global. Totodată, are experiență în proiecte vizând aspecte de reglementare financiară și asigurări. 
În 2017, Legal500 Europe a plasat-o pe Loredana în categoria Next Generation Lawyers la categoria drept comercial și M&A. Clienții o apreciază pentru abilitățile sale de negociere, dovedind o abordare comercială bună.

Avocatul a coordonat foarte multe proiecte, dintre care nominalizăm mandatul prin care fondul de investiţii Vitruvian Partners preia 30% din acțiunile BitDefender. De asemenea, a coordonat echipa Clifford Chance Badea care a acordat asistenţă fondului de investiţii J.C. Flowers în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România, tranzacţie care marchează debutul investitorului american pe piaţa locală. De asemenea Clifford Chance Badea a asistat  J.C. Flowers în legătură cu cu potențiala achiziție a Bancpost SA.

Loredana s-a implicat și în vânzarea EDS România, oferind asistență consorțiului de acționari cu privire la vânzarea EDS România, filiala locala a grupului tipografic german Euro-Druckservice, către Deutsche Private Equity Management III (DPE).

Un alt mandat de succes a vizat asistența acordată Carrefour în legătură cu o serie de aspecte de drept comercial și imobiliar aferente rețelei sale de retail din România.Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.Andreea Șișman, un avocat orientat spre detalii

Andreea Șișman, counsel Banking & Finance în cadrul Clifford Chance Badea, apare în Chambers Europe 2018, fiind apreciată de clienţi pentru „atitudinea dedicată şi orientarea spre detalii”. Este recunoscută pentru asistența juridică acordată băncilor în legătură cu finanțările imobiliare. Ghidul international o poziționează în categoria avocaților Band 5.

Avocatul a făcut parte din echipele implicate în proiectele BERD – Black Sea Oil & Gas, respectiv J.C. Flowers & CO. – Piraeus Bank. A oferit asistență BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG), o companie independentă de petrol și gaze, fondurile urmând să susțină actvitățile de explorare și dezvoltare  a resurselor convenționale de petrol și gaze din Marea Neagră. De asemenea, avocatul Clifford Chance Badea a acordat asistenţă fondului de investiţii J.C. Flowers în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România, tranzacţie care marchează debutul investitorului american pe piaţa locală.

Andreea a fost lead lawyer în mai multe tranzacții, dintre care amintim asistența acordată unui mare administrator imobiliar din Europa cu privire la o posibilă vânzare a activelor din România și asistență acordată unui fond imobiliar în legătură cu încheierea mai multor facilități de credit neangajante.

De asemenea, a fost lead lawyer în mai multe finanțări cu valoare mare. Andreea s-a implicat în finanțarea Premium Porc Group, oferind asistență UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank în legătură cu un credit de 55 de milioane de Euro acordat Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc din România. Facilitatea va fi utilizată pentru mărirea capacității de producție cu peste 160.000 de porci produși pe an și susținerea activității operaționale. 
  
Ea a lucrat și în dosarul care a vizat finanțarea MET Holding AG, prin asistența acordată sindicatului de creditori format, printre alții, de Credit Suisse (Schweiz) AG, ING Bank N.V., Citibank Europe Plc., UniCredit Bank AG, UniCredit Bank Hungary Zrt., Raiffeisen Bank International AG – în legătură cu un acord privind facilități de credit de până la 560 milioane de euro pentru MET Group, lider european pe piața de energie. Având sediul central în Elveția, MET are activități în sectoarele europene de gaze naturale, energie și petrol. Este prezent în 12 țări, inclusiv Croația, Ungaria, Italia, România, Slovacia și Spania.

Un alt mandat a avut în vedere restructurarea finanțării Frigoglass. Avocatul Clifford Chance Badea a acordat asistență băncilor creditoare în legătură cu restructurarea unei datorii de 360 de milioane de euro a grupului Frigoglass, un producător elen de echipamente frigorifice comerciale şi furnizor de ambalaje din sticlă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 28 / 4652
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
PeliFilip, desemnată „Firma de avocatură a anului” în România pentru a doua oară de către Chambers Europe
A 45-a tranzacție a echipei de M&A de la RTPR Allen & Overy, din ultimii 4 ani, a fost finalizată săptămâna trecută la Amsterdam. Ce spun avocații implicați
Radu și Asociații SPRL | EY Law asistă cu succes unul dintre liderii globali în domeniul comercializării semințelor
Cum lucrează echipa de concurență de la Stratulat Albulescu Attorneys at Law. Casa de avocați are trei parteneri cu o mare experiență în această practică și legături cu firmele internaționale
Vasile, Buciuman și Asociații, o nouă societate de tip boutique, promite o abordare diferită pe piața avocaturii de business
Cum lucrează echipa Suciu Popa în proiectele GDPR. Reglarea tuturor aspectelor presupune un proces amplu și continuu, nu se mai aplică checklist-ul clasic de audit legal
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil, organizat de PeliFilip în colaborare cu ELSA şi cu ajutorul JS5 şi CAB, și-a desemnat câștigătorii
Marieta Avram Law Office a asistat BRD-GSG la redactarea memoriului adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție în vederea soluționării problemei juridice de drept bancar referitoare la suspendarea urmăririi silite prin poprire bancară
Stratulat Albulescu ridică numărul partenerilor la 10. Cristiana Fernbach a fost promovată din poziția de Counsel la cea de Partener
Decizie definitivă privind obligațiile fiscale care “sunt suspendate” ca efect al depunerii unei scrisori de garanție bancară, dar care rămân în continuare „restante” în viziunea autorităților fiscale
Patru case locale de avocați, în topul global al celor mai bune firme implicate în arbitraje internaționale. ZRP, Suciu Popa și Leaua & Asociații și-au păstrat pozițiile, TZA completează “plutonul” elitei GAR 100
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați cu experienţă
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...