ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grație și putere sub brandul Clifford Chance Badea. Doamnele din prima linie și proiectele în care s-au implicat

02 Aprilie 2018   |   Ștefania Enache

Performanțele avocatele cu senioritate din cadrul firmei sunt recunoscute de ghidurile internaționale de referință.

De la stanga la dreapta: Simona Neagu (counsel), Mădălina Rachieru (Partener), Loredana Ralea (counsel) si Andreea Sisman (counsel) - Clifford Chance Badea

 
 
Prezența doamnelor în echipa Clifford Chance Badea este semnificativă, numărul acestora depășind 50% din totalul avocaților. Activitatea biroului de la București este coordonată de un managing partner (Daniel Badea) și două partenere (Nadia Badea și Mădălina Rachieru). De asemenea, echipele de proiect ale Clifford Chance Badea sunt întotdeauna coordonate de un partner, cu ajutorul unui counsel din aria de practică aferentă.Astfel, cu foarte puţine excepţii, toate proiectele firmei implică un lead partner sau lead counsel femeie.


Doamnele avocat din Clifford Chance Badea sunt recunoscute în branșă datorită succeselor profesionale, firma având ”vârfuri de lance” în toate cele trei practici. Performanțele avocatelor cu senioritate din cadrul firmei sunt recunoscute de ghidurile internaționale de referință.

Simona Neagu, un foarte bun litigator

Simona Neagu, counsel Clifford Chance Badea şi coordonator al practicii locale de Litigii, s-a remarcat de-a lungul timpului într-o serie de proiecte majore care au vizat nu doar practica de Litigii, ci și Arbitrajul, Restructurarea sau Insolvențele.  De altfel, Chambers Europe 2018 o poziționează în categoria avocaților Band 1 pentru practica de Litigii și soluționarea disputelor, respectiv Band 3 pentru Restructurare și Insolvență.

Clienţii o consideră pe Simona „un litigator foarte bun” și „un avocat excelent”. Este apreciată pentru „stilul său de comunicare, întotdeauna concret și niciodată superfluu”, fiind „impresionați de complexitatea analizei sale în cazuri litigioase”. Simona reprezintă clienți în cazuri de litigii și arbitraj; totodată, a reprezentat clienții în legătură cu contestații împotriva proceselor verbale emise în urma unor controale fiscale antifraudă.
Simona este, de asemenea, apreciată pentru cunoaşterea excelentă a procedurilor din instanţă aferente insolvenţei. Acordă adesea asistenţă clienţilor din real estate, banking şi industria chimică în legătură cu recuperarea creanţelor.Avocatul Clifford Chance Badea a fost implicat în foarte multe mandate „cu greutate”. Unul dintre proiectele majorea a vizat reprezentarea BRD Société Générale, care a obținut o decizie favorabilă în legătură cu o plângere privind o tranzacție Swap pe rata dobânzii depusă de Metexcom SRL la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Simona Neagu a coordonat și echipa care o oferit reprezentare Fondului Proprietatea, care a obținut o decizie favorabilă în legătură cu o acțiune în revendicare formulată de către Ministerul Economiei cu privire la un procent semnificativ din acțiunile CONPET. Iar lista continuă cu reprezentarea PBWII, fond imobiliar important, care a obținut o decizie favorabilă în legătură cu procedura de insolvență a unui dezvoltator imobiliar din România, precum și în legătură cu depunerea unor plângeri penale privind posibile acțiuni de fraudă în cursul procedurii de insolvență.

De asemenea, Simona a reprezentat Pfizer, care a obținut o decizie favorabilă în cererea de revizuire a hotărârii pronunțate de Curtea de Apel în litigiul promovat de o companie farmaceutică internațională împotriva procedurii de achiziție a vaccinului pneunomocic conjugat 13 valent.

Avocatul a mai reprezentat un constructor în legătură cu o contestație împotriva procesului verbal emis în urma unui control fiscal antifraudă și firma PORR într-un litigiu arbitral privind executarea unui contract FIDIC roșu.

Mădălina Rachieru coordonează proiecte de miliarde de euro

Mădălina Rachieru, Partener & coordonator al practicii Piețe de Capital din cadrul Clifford Chance Badea, are în portofoliul său de proiecte unele dintre cele mai spectaculoase mandate în care s-au implicat avocații români în ultimii ani.

Mădălina a coordonat echipa de experți care a oferit asistență NE Property Cooperatief în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Note Programme), în valoare de 1 miliard de euro și garantate de NEPI ROCKCASTLE PLC, precum și în legătură cu lansarea și listarea la Bursa din Irlanda și la Bursa de Valori București a emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 de milioane de Euro cu o dobândă anuală de 1,75% și scadentă în 2024, în baza programului.

De asemenea, a acordat asistență Globalworth în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de EUR 550 milioane la Bursa de Valori București - cea mai mare listare de acest fel din istoria BVB.  Globalworth este o companie de real estate cu focus primoridial în România și un portofoliu estimat la EUR 1,1 miliarde. Pe lista sa de reușite profesionale apare și suportul de specialitate oferit Unicredit Bank în legătură cu o emisiune de obligațiuni în valoare de 610 milioane RON lansată cu succes în iulie 2017, ca parte a unui program de diversificare a resurselor financiare şi extinderea bazei de clienţi.

Mădălina a coordonat și proiectul care a vizat listarea Digi Communications N.V. În acest dosar, Clifford Chance Badea a acordat asistență din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank - în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD - Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services - în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București. 

Potrivit Chambers Europe 2018, Mădălina este apreciată de clienți pentru cunoștințele sale, fiind totodată un avocat de încredere și cu o abordare extrem de pragmatică. Este recunoscută pentru experiența sa în aspecte de piețe de capital (debt & equity), inclusiv oferte publice inițiale și emisiuni de obligațiuni. Ghidul o poziționează în categoria Band 2 a avocaților de profil.

Loredana Ralea,
Next Generation Lawyer

Cu o experiență de aproape 20 de ani în case de avocatură de talie internațională, Loredana Ralea, counsel M&A, Real Estate în cadrul Clifford Chance Badea, s-a specializat în drept societar și drept comercial. De-a lungul carierei, a coordonat proiecte ample de fuziuni și achiziții, la nivel local și transfrontalier, oferind consultanță unor companii internaționale sau locale din diverse industrii, în legătură cu toate aspectele specifice tranzacțiilor de M&A. De asemenea, are expertiză pe aspecte de dreptul muncii, inclusiv contracte de muncă individuale și colective, restructurări ale forței de muncă și concedieri colective și individuale.

Loredana face parte din grupul dedicat noilor tehnologii care a fost înființat de curând de Clifford Chance la nivel global. Totodată, are experiență în proiecte vizând aspecte de reglementare financiară și asigurări. 
În 2017, Legal500 Europe a plasat-o pe Loredana în categoria Next Generation Lawyers la categoria drept comercial și M&A. Clienții o apreciază pentru abilitățile sale de negociere, dovedind o abordare comercială bună.

Avocatul a coordonat foarte multe proiecte, dintre care nominalizăm mandatul prin care fondul de investiţii Vitruvian Partners preia 30% din acțiunile BitDefender. De asemenea, a coordonat echipa Clifford Chance Badea care a acordat asistenţă fondului de investiţii J.C. Flowers în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România, tranzacţie care marchează debutul investitorului american pe piaţa locală. De asemenea Clifford Chance Badea a asistat  J.C. Flowers în legătură cu cu potențiala achiziție a Bancpost SA.

Loredana s-a implicat și în vânzarea EDS România, oferind asistență consorțiului de acționari cu privire la vânzarea EDS România, filiala locala a grupului tipografic german Euro-Druckservice, către Deutsche Private Equity Management III (DPE).

Un alt mandat de succes a vizat asistența acordată Carrefour în legătură cu o serie de aspecte de drept comercial și imobiliar aferente rețelei sale de retail din România.Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.Andreea Șișman, un avocat orientat spre detalii

Andreea Șișman, counsel Banking & Finance în cadrul Clifford Chance Badea, apare în Chambers Europe 2018, fiind apreciată de clienţi pentru „atitudinea dedicată şi orientarea spre detalii”. Este recunoscută pentru asistența juridică acordată băncilor în legătură cu finanțările imobiliare. Ghidul international o poziționează în categoria avocaților Band 5.

Avocatul a făcut parte din echipele implicate în proiectele BERD – Black Sea Oil & Gas, respectiv J.C. Flowers & CO. – Piraeus Bank. A oferit asistență BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG), o companie independentă de petrol și gaze, fondurile urmând să susțină actvitățile de explorare și dezvoltare  a resurselor convenționale de petrol și gaze din Marea Neagră. De asemenea, avocatul Clifford Chance Badea a acordat asistenţă fondului de investiţii J.C. Flowers în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România, tranzacţie care marchează debutul investitorului american pe piaţa locală.

Andreea a fost lead lawyer în mai multe tranzacții, dintre care amintim asistența acordată unui mare administrator imobiliar din Europa cu privire la o posibilă vânzare a activelor din România și asistență acordată unui fond imobiliar în legătură cu încheierea mai multor facilități de credit neangajante.

De asemenea, a fost lead lawyer în mai multe finanțări cu valoare mare. Andreea s-a implicat în finanțarea Premium Porc Group, oferind asistență UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank în legătură cu un credit de 55 de milioane de Euro acordat Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc din România. Facilitatea va fi utilizată pentru mărirea capacității de producție cu peste 160.000 de porci produși pe an și susținerea activității operaționale. 
  
Ea a lucrat și în dosarul care a vizat finanțarea MET Holding AG, prin asistența acordată sindicatului de creditori format, printre alții, de Credit Suisse (Schweiz) AG, ING Bank N.V., Citibank Europe Plc., UniCredit Bank AG, UniCredit Bank Hungary Zrt., Raiffeisen Bank International AG – în legătură cu un acord privind facilități de credit de până la 560 milioane de euro pentru MET Group, lider european pe piața de energie. Având sediul central în Elveția, MET are activități în sectoarele europene de gaze naturale, energie și petrol. Este prezent în 12 țări, inclusiv Croația, Ungaria, Italia, România, Slovacia și Spania.

Un alt mandat a avut în vedere restructurarea finanțării Frigoglass. Avocatul Clifford Chance Badea a acordat asistență băncilor creditoare în legătură cu restructurarea unei datorii de 360 de milioane de euro a grupului Frigoglass, un producător elen de echipamente frigorifice comerciale şi furnizor de ambalaje din sticlă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 125 / 4744
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bloomberg M&A Legal Advisory Rankings: Dentons, CMS și Clifford Chance domină topul firmelor de avocați implicate în tranzacții de M&A în Europa de Est. CMS, locul 8 în clasamentul global și locul 2 în topul european
Noile prevederi din legislația achizițiilor publice au eliminat din formalismul și birocrația inițială, spun avocații Suciu Popa. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
Meet The Team: Echipa CMS România, implicată în cele mai mari tranzacții din ultima perioadă. O structură bine sudată, în care avocații se simt ‘într-o familie’, deși uneori ‘suferă zâmbind’ sub presiunea marilor proiecte
Avocații Cliza Law Office merg cu accelerația la podea în 2018. Consolidarea departamentului de drept penal este un pariu câștigat, urmează extinderea și primul birou CLO deschis în altă jurisdicție
Schoenherr aduce un produs nou pe piața locală de NPL. Performanta echipă de Banking & Finance, coodonată de partenerul Matei Florea, prezentă în mai toate proiectele sofisticate din domeniul financiar-bancar
LegiTeam: BOHÂLȚEANU & ASOCIAȚII recrutează
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
Echipa de Litigii de la Clifford Chance Badea a impus în România o abordare a disputelor specifică dreptului anglo-saxon. Avocații văd în continuare un număr sporit de litigii în domeniul bancar, imobiliare, construcții, energie, precum și în toate industriile implicate în proiecte de achiziții publice
Mihai Mareș, singurul contributor român al ghidului ”European Investigations Guide”, realizat de Hogan Lovells în 34 de jurisdicții
PNSA a promovat la nivelul clienților firmei cultura programelor de conformare. Mihaela Ion, Partener: Apariția Ghidului, un pas înainte. Programele noastre de conformare cu legislația concurențială reflectă deja cerințele desprinse din Ghidul Consiliului
Cum lucrează și ce proiecte are ONV LAW în practica de Dispute Resolution. Avocații se așteaptă ca numărul litigiilor să crească, iar lista să includă în special domenii precum insolvență, real estate, fiscal și dreptul muncii
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for one junior | middle level associate to join the Corporate M&A team in Bucharest office
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...