ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mușat & Asociații - Ethics & Compliance Hub. Politici de conformitate și etică profesională în era consumatorilor

26 Noiembrie 2017   |   BizLawyer

Evenimentul a fost organizat la sediul Mușat & Asociații de Centre For Advanced Research In Management And Applied Ethics (CARMAE), în parteneriat cu European Ethics & Compliance Association și cu casa de avocatură Mușat & Asociații.

 
 
Reprezentanți cu putere de decizie din industria farmaceutică, au participat joi, 23 noiembrie, la evenimentul Ethics & Compliance Hub, pe tema implementării politicilor de conformitate în legătură cu sponsorizarea profesioniștilor în domeniul sănătății, dar și a eticii profesionale în era consumatorilor.

Evenimentul a fost organizat la sediul Mușat & Asociații de Centre For Advanced Research In Management And Applied Ethics (CARMAE), în parteneriat cu European Ethics & Compliance Association și cu casa de avocatură Mușat & Asociații.

Prima temă dezbatută în cadrul evenimentului a fost: “Adaptarea politicilor de conformitate privind sponsorizarea profesioniștilor în domeniul sănătății” – prezentare susținută de Dan Minoiu, Managing Associate în cadrul casei de avocatură Mușat & Asociații, avocat cu peste 10 ani de experiență specializat în domeniile farmaceutic & sănătate, care oferă asistență în mod curent companiilor farmaceutice de top pe probleme de reglementare, proprietate intelectuală, dreptul concurenţei, drept societar și aspecte de conformitate.


El a prezentat participanților la conferință concluziile raportului recent al Consiliului Concurenței privind sponsorizarea medicilor în cadrul activităților de promovare a medicamentelor, cadrul legal din România în comparație cu al altor țări europene, condițiile de sponsorizare a congreselor și evenimentelor științifice, și a dezbătut modalitățile de prevenire, identificare și soluționare a problemelor de conformitate în relația medic – companie farmaceutică, prin raportare la cazuri de referință din domeniu.

În prezentarea conflictelor de interese care pot fi aplicabile medicilor, Dan Minoiu a fost susținut de avocații specializați în drept penal Liviu Togan, Partener și Alexandru Terța, Managing Associate, din cadrul casei de avocatură Mușat & Asociații, care au împărtășit audienței cele mai recente modificări legislative care impactează companiile și profesioniștii din domeniul sănătății, punând accent pe abordarea autorităților anti-corupție și pe practica instanțelor de judecată.

Ce-a de-a doua parte a conferinței a fost susținută de Laura Florea, Managing Partner în cadrul companiei Point Public Affairs, a cărei prezentare, „Firul Roșu al eticii”, a abordat un concept foarte important, cel al  eticii profesionale. Laura a vorbit despre integritate, transparență, acuratețe, confidențialitate și profesionalism.

Fiecare dintre cele două prezentări a fost urmată de o sesiune de întrebări și raspunsuri, pe parcursul cărora participanții au adresat celor doi specialiști întrebări pe marginea subiectelor dezbătute.

Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics (CARMAE) este o organizație non-guvernamentală care promovează integritatea în mediul de afaceri, în sectorul public, precum și în rândul societății civile. Centrul oferă programe de formare pentru specialiștii în Etică & Conformitate, Sustenabilitate, precum și servicii de consultanță specializată și audit de integritate. Evenimentele din seria EthicsComplianceHub :: Bucharest, 2017 sunt găzduite de casa de avocatură Mușat & Asociații. La conferințe sunt invitați să participe profesioniști din domenii precum: Etică și Conformitate, Studii Juridice, Anti-Fraudă și Prevenirea Spălării Banilor, Managementul Riscurilor, Managementul Integrității / Anti-Corupție, Resurse Umane, Responsabilitate Socială Corporativă / Sustenabilitate / Dezvoltare Comunitară, Guvernare Corporativă, Protecția și Securitatea Datelor, Afaceri Publice / Afaceri Guvernamentale / Lobby / Advocacy, dar și profesionisti din instituții și agentii publice care au legatură cu Spalarea Banilor, Anti-Corupția, Justiția, Dreptul Muncii, Administrare Fiscală.

MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înființate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri și peste 100 de avocati și consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca facând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în Romania”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în Romania”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, dupa distincția primită în 2011, anul în care Romania a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați Mușat & Asociații, în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicație Chambers Europe a decernat firmei MUȘAT & ASOCIAȚII trofeul „Romanian Law Firm of the Year", pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanțe în Romania, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUȘAT & ASOCIAȚII acordă, în mod regulat, consiliere juridică celor mai cunoscute și respectate corporații din România, inclusiv o treime din Top 100 și jumatate din Top 500 mari companii, precum și instituțiilor publice și financiare locale în tranzacții corporative și financiare sofisticate și în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor străini.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 36 / 138
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Oltchim de către Chimcomplex. Ce avocați de Maravela & Asociații și Bondoc & Asociații au fost implicați în finalizarea tranzacției
Dana Dunel-Stancu revine în echipa Biriș Goran după doi ani în care a coordonat departamentul juridic al Hidroelectrica
LegiTeam: Maravela|Asociații is looking for consultancy lawyers
MiFID II: Impactul noilor reglementări, resimțit major de instituțiile de credit care furnizează servicii și activități de investiții în legătură cu instrumentele financiare. Efectele conformării cu noile reguli, explicate de Andrei Burz-Pînzaru, Managing Partner Reff și Asociații
Instituțiile de credit trebuie să revizuiască documentația și fluxurile interne. Yolanda Ghiță-Blujdescu, Associate Clifford Chance Badea: MiFID II integrează noi prevederi privind tranzacționarea algoritmică și supravegherea acesteia
Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy, într-un litigiu cu Ministerul Energiei
Cristi Minculescu și colegii săi fac un pas important pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii ”IRIS”. Avocații de la Milcev Burbea SCA au obținut soluția favorabilă
LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Ce schimbări trebuie să facă actorii pieței financiare pentru a nu plăti o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Elementele de noutate, explicate de Alexandra Ovedenie, coordonatorul practicii de Banking, Finance & Capital Markets la Radu și Asociații SPRL
Cum lucrează avocații specializați în Dreptul Muncii de la Suciu | The Employment Law Firm. Tendințele pieței, analizate de Andreea Suciu, Managing Partener
LegiTeam: Experienced Lawyer (Environmental Law) - Reff & Associates
Avocații Zamfirescu Racoți & Partners și Tănăsescu Gavrilă & Asociații câștigă pentru România arbitrajul ICSID cu Alpiq
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...